Son dakika: Ortaköy'de ünlü gece kulübünde silahlý saldýrý: 35 kiþi hayatýný kaybetti. Ýstanbul'daki silahlý saldýrýdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Ýstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne silahlý saldýrý düzenlendi. Ýstanbul Valisi Vasip Þahin, saldýrýda 35 kiþinin hayatýný kaybettiðini açýkladý.
Son dakika: Edinilen bilgiye göre, Beþiktaþ'ta ünlü bir gece kulübünde yýlbaþý eðlencesinin yaþandýðý sýrada silahlý saldýrý gerçekleþti. Uzun namlulu silahla gece kulübüne gelen bir saldýrgan ateþ açmaya baþladý. Olayda 34 kiþi hayatýný kaybetti, 1 polis þehit oldu. En az 40 yaralý hastanelerde tedavi altýna alýndý.
VASÝP ÞAHÝN'DEN AÇIKLAMA
Ýstanbul Valisi Vasip Þahin, Beþiktaþ'ta meydana gelen terör saldýrýsýnda biri polis 35 kiþinin hayatýný kaybettiðini, 40 kiþinin ise yaralandýðýný açýkladý.
Ýstanbul Valisi Vasip Þahin, Beþiktaþ'ta saldýrýnýn yaþandýðý gece kulübüne gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili gazetecilere açýklamalarda da bulunan Þahin, "Gece 01.15 sýralarýnda bir eðlence merkezimizde bir terörist, uzun namlulu silahla önce kapý önünde bekleyen polis memurumuzu þehit ederek, ardýnda da bir vatandaþýmýzý þehit ederek içeri girmiþtir. Maalesef içeride çok vahþice, acýmasýzca, sadece yýlbaþýný kutlamak üzere gelmiþ masum insanlarýn üzerine kurþun yaðdýrarak bu olayý meydana getirmiþtir. Bu bir terör saldýrýsýdýr. En az þu ana kadar 35 vatandaþýmýz hayatýný kaybetmiþtir. Bir tanesi polis memuru. En az 40 yaralýmýz hastanede tedavi altýndadýr. Araþtýrmalar yapýlýyor. Bundan sonra detaylý açýklamalar yapýlacak" ifadelerini kullandý.
POLÝS GECE KULÜBÜNE KARADAN VE DENÝZDEN SARDI
Beþiktaþ Ortaköy'de bir gece kulübüne yapýlan silahlý saldýrý sonrasý polis gece kulübünü hem karadan hem de denizden sardý. Öte yandan gece kulübünde bulunanlarýn bazýlarýnýn denize atladýðý ve deniz polisinin vatandaþlarý kurtarmaya çalýþtýðý öðrenildi.
Ortaköy'de bulunan gece kulübüne silahlý saldýrý sonrasý polis gece kulübüne saldýrganlarý yakalamak için operasyon baþlattý. Polis karadan gece kulübünün etrafýný sararken, deniz polisi de denizden olaya müdahale etti. Öte yandan gece kulübünden bulunan bazý vatandaþlarýn saldýrýdan kurtulmak için denize atladýðý deniz polisinin de þahýslarý kurtarma çalýþmasý yaptýðý öðrenildi.
GECE KULÜBÜ ÇALIÞANI DEHÞET ANLARINI ANLATTI
Beþiktaþ'ta saldýrýnýn gerçekleþtiði gece kulübü çalýþaný, dehþet anlarýný anlattý.
Beþiktaþ'ta meydana gelen saldýrýnýn ardýndan Þiþli Hamidiye Etfal Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'ne gelen gece kulübü çalýþaný, o anlarý anlattý. Gece kulübünde garson olarak çalýþtýðý öðrenilen kiþi, "Birden panik, aþaðý indik saklandýk. Arkadaþýmý getirdim. Panikledik atladým yere. Ýki kiþilermiþ birini gördüm. Ýçeride çok yaralý var. Mekanda 500-600 kiþi kadar vardý" ifadelerini kullandý.
RTÜK'TEN YAYIN YASAÐI
RTÜK, Ýstanbul'daki terör saldýrýsýna iliþkin, Baþbakanlýk tarafýndan geçici yayýn kýsýtlamasý getirildiðini bildirdi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapýlan yazýlý açýklamada, 15/02/2011 tarihli ve 6112 sayýlý Radyo ve Televizyonlarýn Kuruluþ ve Yayýn Hizmetleri Hakkýnda Kanunun 7'nci maddesinde "milli güvenliðin açýkça gerekli kýldýðý hallerde veya kamu düzeninin ciddi þekilde bozulmasýnýn muhtemel olduðu durumlarda" geçici yayýn yasaðý getirilebileceðinin öngörüldüðü belirtilerek, "01/01/2017 tarihinde Ýstanbul ilinde meydana gelen silahlý saldýrýnýn da anýlan hüküm çerçevesinde olduðu deðerlendirildiðinden söz konusu olayla ilgili, geçici yayýn yasaðý getirilmesi uygun görülmüþtür." ifadelerine yer verildi.
Açýklamada þunlar kaydedildi:
"Medya hizmet saðlayýcýlarý tarafýndan; anýlan saldýrýya iliþkin olarak yapýlacak yayýnlarda 6112 sayýlý Kanunda ve diðer kanunlarda sayýlan yayýn ilkelerine uyulmasý, toplumda korku, panik ve kargaþa oluþturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarýna hizmet edebilecek yayýnlardan kaçýnýlmasý ve bu çerçevede; saldýrýya iliþkin olarak, saldýrý sonrasý olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalýþmalar, varsa saldýrý sonucu yaralanan ya da hayatýný kaybeden kiþilere ait görüntü, görsel öðe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartýlý anlatýmlara,olayýn aydýnlatýlmasý, þüphelilerin yakalanmasý ve irtibatlarýnýn deþifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapýlan açýklamalar dýþýnda olaya iþtirak etme þüphesi bulunan kiþilere, bu kiþilerin bulunduklarý yerlere, kullandýklarý araçlar ve benzeri diðer hususlar yayýnlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir. Tüm medya hizmet saðlayýcýlarýn dikkatine sunulur."
Ulusal Haberler hakkýndaki diðer yazýlar Gsterim: 1689 | E-posta
|