Rusya: Koordinatlarý Türkiye verdi |
Cuma, 10 ubat 2017 |
Rusya: Koordinatlarý Türkiye verdi.. Kremlin, Rus savaþ uçaklarýnýn Kaynarcalý Ömer Akkuþ'un da aralarýnda bulunduðu üç askerimizin þehit olduðu saldýrý esnasýnda Türkiye'nin verdiði koordinatlar dahilinde hareket ettiðini savundu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Hava Kuvvetleri'nin, Suriye'nin El Bab kasabasýnda 3 Türk askerinin þehit olmasýna yol açan hava operasyonuna iliþkin olarak, "Uçaklarýmýz, Türk partnerlerimizin verdiði koordinatlara göre hareket etti, orada Türk askerlerinin bulunmamasý gerekiyordu" dedi.
Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin ve Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan arasýnda dün yapýlan telefon görüþmesinin yapýcý geçtiðini söyleyen Peskov, liderlerin El Bab'da yaþanan olayý uzun süre ele aldýðýný ifade etti.
Peskov, "Oldukça detaylý ve yapýcý bir konuþma oldu. Oldukça uzun süre ayrýlan olayýn yaný sýra, mart ayýnda yapýlacak Üst Düzey Ýþbirliði Konseyi toplantýsýnýn hazýrlýklarý da dahil olmak üzere ikili iliþkilerle baðlantýlý konular ele alýndý" dedi.
Baþbakan Yardýmcýsý Numan Kurtulmuþ'tan açýklama:
"(El Bab'da Rus uçaðýnýn kazaen TSK unsurlarýnýn bulunduðu binayý vurmasý) Bizim açýmýzdan olay bütünüyle aydýnlatýlmaya çalýþýlýyor, araþtýrýlýyor. Ýlk bilgiler koordinasyon yanlýþlýðý, yanlýþ bir koordinasyon, herhangi bir þekilde maalesef istem dýþý meydana gelmiþ bir olaydýr. Bütünüyle bir kazadýr ilk bilgilere göre ama bunun nasýl vuku bulduðu, bu aradaki koordinasyon meselesinin nasýl bu kadar atladýðý ortaya konulacaktýr. Oradaki mücadelede anlaþýlýyor ki çok daha yakýn bir koordinasyona ihtiyaç var."
Ulusal Haberler hakkýndaki diðer yazýlar Gsterim: 1588 | E-posta
|
|
|