Türkiye erken seçime mi gidiyor? Siyasi kulisler, gündemden düþtüðü sanýlan iki konuda yeniden dalgalanmaya baþladý. 9 ay sonra erken seçim mi yapýlacak?
Hürriyet'ten Nuray Babacan'ýn haberine göre;
Bunlardan biri, 2018 yýlýnýn Temmuz ayýnda erken seçim yapýlacaðý, diðeri de kabinede yeniden deðiþikliðe gidileceði iddiasý. Belediye baþkanlarýnýn deðiþtirilmesi gibi radikal adýmlar atýlmasýnýn, 'sert ve keskin' kararlarýn uygulamaya konulmasýnýn arkasýnda, erken seçim yapma planýnýn yattýðý ve ülkeyi seçimlere götürecek hükümetin de bu nedenle revize edileceði konuþuluyor.
GÜÇ KAYBETME ENDÝÞESÝ
Ýddiaya göre, AK Parti son yaptýrdýðý ankette, kararsýzlarýn oyu daðýtýlýnca, yüzde 50 bandýný yakalayabileceðini gördü. Bu sonucun önümüzdeki 2 yýllýk süreçte daha iyiye evrilmeyeceði, dünya konjonktürüne baðlý olarak hem ekonomi hem de siyasette yaþanacak geliþmelerin bu oraný yakalamayý güçleþtireceði iddia ediliyor. 2019'a kadar olan süreçte güç kaybýnýn önlenmesi, Meral Akþener'in kuracaðý partinin tabanda karþýlýk bulmasýna fýrsat tanýnmamasý gerektiði dillendiriliyor. Bu aþamada, MHP'nin varolan 'sýnýrlý' desteðine de güveniliyor.
Bu deðerlendirmeyi yapanlar, 2019 Mart'taki yerel seçimden önce 2018 Temmuz sonunda 'Cumhurbaþkanlýðý ve genel seçim yapýlabileceðini' iddia ediyor. Buna paralel olarak kabinede de revizyona gidileceði savunuluyor. Kabinede, ikinci bir deðiþiklik fikrinin çýlgýnca olduðunu söyleyenlerin bulunmasýna karþýn, en az 3-4 bakaný kapsayacak yeni bir revizyonla 'seçim kabinesi' oluþturulacaðý da dile getiriliyor. Parti kurmaylarý ise tüm bu iddialarla ilgili olarak, erken seçim olmadýðýna dair yapýlan açýklamalara atýfta bulunarak, ekonominin önümüzdeki iki yýl hesaba katýlarak planlandýðýný, yatýrýmlar ve teþviklerin sonuçlarýnýn bu süreçte görülebileceðini, bu aþamada yapýlacak erken seçimin avantaj deðil, dezavantaj getireceðini öne sürüyor.
Ulusal Haberler hakkýndaki diðer yazýlar Gsterim: 1598 | E-posta
|