Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Mısır'da kanlı cuma: 120 ölü
Cumartesi, 27 Temmuz 2013

Mısır'da kanlı cuma: 120 ölü.. Mısır güvenlik güçlerinin Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki müdahalesinde ölü sayısının 120'ye, yaralı sayısının ise 4 bin 500'e yükseldiği bildirildi.

Mısır İçişleri Bakanlığı göstericilere karşı ateşli silah kullanılmadığını açıkladı.

Mısır'da güvenlik güçlerinin Baltacıların da desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere ateş açıp, gaz bombasıyla müdahale ettiğini iddia etti. Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesi yetkililerine göre Mısır güvenlik güçlerinin müdahalesinde ölü sayısının 120'ye, yaralı sayısının ise 4 bin 500'e yükseldiğini bildirdi.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Rabiatul Adeviyye meydanında gösteri yapan darbe karşıtlarına ateşli silahlarla müdahale edilmediğini açıkladı.

Mısır resmi haber ajansına (MENA) açıklama yapan yetkili, Rabiatul Adeviyye meydanı yakınında toplanan göstericileri bölgeden uzaklaştırmak isteyen güvenlik güçlerinin, taş ve av tüfekleriyle karşılık verilmesi üzerine göstericilere yalnızca göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalede bulunduğunu belirtti.

Darbe karşıtlarına "hiçbir ateşli silahla müdahale edilmediğini" bildiren yetkili, vücutlarının çeşitli bölgelerine saçma isabet eden 8 güvenlk görevlisinin ise yaralandığını kaydetti.

Mısır resmi makamlarından, müdahale sırasında göstericilerden kaç kişinin hayatını kaybettiğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü ve "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" hareketinin lideri Ahmed Arif, "İçişleri Bakanlığının, demokrasi yanlısı göstericilerin 6 Ekim köprüsünde gösteri düzenleyip yolu trafiğe kapattığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Göstericiler Rabiatul Adeviyye meydanındaki aşırı yoğunluk nedeniyle 6 Ekim köprüsüne ulaştı.

El Haddad: Ambulanslara izin verilmiyor


Hürriyet ve Adalet Partisi Sözcüsü Cihad el Haddad, polisin, ambulansların meydana girişine izin vermediğini ileri sürdü. Meydandan sık sık kan bağışı anonsları yapılırken, kurulu sahra hastanesinde ilk yardım malzemesi sıkıntısı yaşandığı belirtildi.

Görgü tanıkları meydandakilerin güvenlik güçlerine kaldırım taşlarıyla karşılık verdiğini ve zırhlı araçların meydana girmesini engellemek için barikatlar kurduğunu söyledi.

Ateşi Baltacılar açtı iddiası

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki saldırılarda yaralanan görgü tanıkları, gazetecilere yaşananları anlattı. Meydan'daki gösterilere katılmak üzere Mansura kentinden geldiğini belirten Ahmed Muhammed Ali (25), gece saat 23.00 sularında Meçhul Asker Anıtı ve Rabiatul Adeviyye Meydanı yakınında yer alan Ezher Üniversitesi'nin Davet Fakültesi civarında bulundukları sırada, karşı tarafa konuşlanmış polis tarafından üzerlerine gözyaşartıcı gaz atıldığını, "Baltacı"ların da av tüfekli saldırılarına maruz kaldıklarını söyledi.

Polise ait zırhlı araçların da üzerlerine sürüldüğünü ve bazı kişilerin ezildiğini aktaran Ali, çevredeki yüksek binalarda bulunan keskin nişancıların da eşzamanlı olarak üzerlerine ateş açtığını iddia etti. Ali, "O sırada büyük bir kargaşa ve itiş-kakış yaşandı. Meydandaki gösterilerin bastırılmak istendiğini biliyorduk ve geri adım atmamakta kararlıydık" dedi.

Koluna isabet eden gerçek mermiyle yaralandığını bildiren Ahmed es-Seyyid (22) ise 6 Ekim Köprüsü yakınında bulundukları sırada, polis ve "baltacıların" saldırısısına uğradıklarını ifade etti. Saldırıların "son bulacağı umuduyla" biraz geri çekildiklerini ancak saldırının azalmadığını ifade eden Seyyid, "Üzerimize gerçek kurşun yağmaya başladı ve göstericilere ait park halindeki araçlar ateşe verildi" diye konuştu.

Bedri Şakir (43) de 6 Ekim Köprüsü yakınında bulundukları sırada, sivil giyimli kişiler tarafından üzerlerine av tüfekleriyle ateş açıldığını, hemen ardından polisin yoğun şekilde göz yaşartıcı gazlarla müdahalesinin gerçekleştirğini anlattı. Polisin gazla müdahalesinin saat 03.00'a kadar devam ettiğini belirten Şakir, "Ezher ve çevre binaların çatılarından keskin nişancılar tarafından gerçek mermiler de atıldı" şeklinde konuştu.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesi yetkilileri, Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere müdahalesinde ölü sayısının 120'ye, yaralı sayısının ise 4 bin 500'e yükseldiğini bildirmişti.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2074 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.