Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Sizden yatırım isteyen mi oldu Fatih Bey?
Pazartesi, 29 Temmuz 2013

Sakarya’ya yeni bir doğalgaz çevrim santrali kurulması için çabalayan Erdem Holding bir yandan Ankara’da ÇED onayı için kulis yaparken, bir yandan da Sakarya’da kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.
Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Erdem Raif Ugan’a konuşmuş.
Erdem’in sözlerini okuyunca kan beynime sıçradı.
Fatih Erdem’in sözlerine cevap vermek istiyorum.
Fatih Erdem diyor ki; Doğalgaz santralinin ısı artışına yol açacağı yönündeki iddialar bilinçsiz şekilde ortaya atılan iddialardır.
Ben diyorum ki; O iddialar bilinçsiz şekilde ortaya atılmamıştır. Birçok bilim adamının çalışmasıyla ortaya konmuştur. Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Mahnaz Gümrükçüoğlu’nun bu konudaki açıklamaları bizim için muteberdir.
Fatih Erdem diyor ki; Kamuoyunda oluşabilecek tepkilerin önüne geçebilmek için İTÜ’de bir çalışma yaptırdık. İTÜ’nün hazırladığı raporda ayrıca baca gazının mikro-klima değişikliğine sebep olacak herhangi bir ortam oluşturmayacağı ifade edilmektedir.
Ben diyorum ki; O rapor İTÜ’ye değil İTÜ’li bir akademisyene aittir. O raporu okudum. Bilimsel dayanakları az, varsayımlara dayalı bir rapor gibi görünüyor. Ama bizim yaşadığımız bir ENKA Santralleri deneyi var. Şehrin ikliminin nasıl değiştiğini biz yaşayarak görüyoruz.
Fatih Erdem diyor ki; Santrale karşı çıkanlar otomobil kullanmıyorlar mı? Evlerinde klima yok mu? Kışın neyle ısınıyorlar? Sigara içiyorlar mı?
Ben diyorum ki; Evet otomobil bir zorunluluk olduğu için kullanıyorum. Evimde klima yok. Kışın mecburiyetten doğalgazla ısınıyorum ve sigara içmiyorum. Benim 8 yaşındaki kızım 4-5 yaşından bu yana evde gereksiz yere bir tek ampulün yanmasına izin vermeyecek kadar çevre bilincine sahip.
Fatih Erdem diyor ki; Santrallere karşı duruş, çevrecilikle, vatanseverlikle açıklanamaz.
Ben diyorum ki; Evet çevreye karşı zarar veren, özellikle Sakarya gibi eşsiz bir doğal zenginliğe sahip bölgede, Sakarya ovasında bir doğalgaz santraline karşı çıkmak en büyük vatanseverliktir, çevreciliktir. Türkiye’nin geleceğinde çok büyük bir gıda deposu olabilecek Sakarya ovasını bu tür zararlı, kirletici yatırımlarla boğmak bu vatana yapılmış-yapılacak en büyük ihanettir.
Fatih Erdem diyor ki; Santralin yapılacağı alan tarım arazisi değil, mera arazisi.
Ben diyorum ki; Bu çocukça söze ancak gülünür. Meralar tarımdan bile korunan çok çok özel alanlardır. Devlet o arazilerde tarım yapılmasına bile izin vermez. O değerli mera da, çevresindeki bir grup köyün ortak kullandığı, yakın zamanda ıslahı yapılmış bir meradır. O köylerde halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Meraları ellerinden alınmış, tarım arazilerine her gün asit yağan köylülerin yaşam hakları da ellerinden alınmış olunmaz mı? Bu mu vatanseverliktir?
Erdem diyor ki; Santralin yapılacağı sahada ölçümler yapıldı. Yapılan hava kalitesi model çalışması sonuçlarına göre santralde oluşacak baca emisyonları belirlenen alt değerlerin altında kalacaktır. İnşaat sırasındaki toza kadar her şeyi hesapladık.
Ben diyorum ki; Bu hesaplamaları kağıt üstünde yapmak gerçekler sonuçları ortaya verir mi?
Kimse ayranım ekşidir demez. Dolayısıyla Fatih Erdem’in bu söylediklerinin de hiçbir anlamı yoktur.
Fatih Erdem diyor ki; Çok ciddi istihdam yaratılacak.
Ben diyorum ki; Biz bu masalları çok dinledik. 1999 seçimleri öncesinde ANAP’ın işgalci-kiracı ( Ç.E.K büroları) olarak bulunduğu Belediye İşhanı’na asılan, “Duydunuz mu? 3 bin kişi iş sahibi olacak” yalanını hiç unutmadım. Bugün ENKA Santralleri’nde çalışan sayısı 150 civarında. Erdem Holding’in orada çalıştıracağı insan sayısı 100’ü geçmez.
Fatih Erdem diyor ki; 1 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyoruz.
Ben diyorum ki; Fatih Bey, sizden Sakarya’ya yatırım isteyen mi oldu? Varın gidin, değerli yatırımlarınızı başka yerlere yapın. Yıllardır Sakaryalı’nın sırtından kazandığınız paracıklarınızı başka yerlerde harcayın. Biz Sakaryalılar sizin paranızı da, yatırımınızı da, santralinizi de istemiyoruz.
Evet Fatih Efendi, artık o santralin de, sizin holdinginizin de adını duymak istemiyoruz.
Lütfen çekin gidin buralardan.


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1573 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.