Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Ulusalcıların Başkan Toçoğlu'na Son Terkipleri
Salı, 13 Ağustos 2013

Sakarya’da ulusalcı çizgisiyle bilinen ve bir süredir Sözcü, Aydınlık gibi gazeteler içeriğinde yayın yapan bir yerel gazete ve o gazetenin genel yayın müdürü ulusalcı gazeteci, Gezi Parkı Provokasyonları sonrası AK Partili Sakaryalılar tarihlerinde olmadıkları kadar birlik ve beraberlik içerisindeyken AK Parti’yi karıştırmak için yeniden harekete geçti.

Ulusalcı bu gazete ve Gezi Parkı eylemlerine verdiği destekle dikkat çeken bu gazetenin genel yayın müdürü, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu’nun, Gezi Parkı olayları sırasında Başbakan Erdoğan’a hakaret içeren tweet attığı iddia edilen Atilla Tolga Güneş’in  babası Muzaffer Güneş’in düzenlediği iftara katıldığı için bazı AK Partililerin Başkan Toçoğlu hakkında rapor hazırlayıp genel merkeze ilettikleri şeklinde bir  haber yayınladı. Haberde Karasu Belediye Başkan’ı Mehmet İspiroğlu hakkında da kızının Gezi Parkı olaylarına katıldığı iddiası ile rapor hazırlandığı bilgisi yer alırken haberin veriliş tarzından Başkan İspiroğlu’nun  bu haberde sadece dolgu malzemesi olarak kullanıldığı anlaşılıyor. Haberin hedefi doğrudan Başkan Toçoğlu. Haberin başlığı da Başkan Toçoğlu’nun aday gösterilmeyeceğini ima etmek için özellikle Gezi Faturası olarak seçilmiş. Haberin alt metinlerinde de AK Parti içinde savaş çıktığı ve AK partililerin birbirlerinin ayağını kaydırmak için harekete geçtikleri müjdeleniyor (!)

İş Adamı Muzaffer Güneş’in oğlu Atilla Tolga Güneş, Gezi eylemleri çerçevesinde Başbakan Erdoğan’a hakaret içeren tweet attığı iddiası ile gündeme gelmişti. Atilla Tolga Güneş böyle bir iddia ile karşı karşıya olmaktan duyduğu derin üzüntüyü belirterek uzun süredir twitter hesabını kullanmadığını ve yasal haklarını arayacağını dile getirmişti. Güneş’in iddiayı yalanlaması ve o dönem sosyal medyada birçok feyk hesap açıldığı ve toplumda öne çıkan kişilerin hesaplarının çalındığı göz önüne alındığında Atilla Tolga Güneş’in masum olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan Atilla Tolga Güneş’in babası iş adamı, SATSO Meclis Üyesi, Sakaryaspor Kulübü yönetici, Bosna Hersek Federasyonu Başkan’ı Muzaffer Güneş’i Sakarya’da tanımayan yoktur. Güneş ailesinin böyle bir tertibin içinde olmayacağını da herkes bilir.

Bu gazete ve genel yayın müdürü olan ulusalcı gazeteci zevatında bunu çok iyi bilmelerine rağmen yalanlanan bir iddia üzerinden aylar sonra neden böyle bir haber kurguladılar. Mesele basit. Haberin zamanlamasına baktığımızda durum anlaşılıyor. AK Parti Milletvekilleri, MKYK Üyesi, İl Başkan’ı hatta Başkan Toçoğlu’nun 2009 seçimlerinde yarıştığı Hendek Belediye Başkan’ı Ali İnci, Adapazarı Belediye Başkan’ı Süleyman Dişli ve Serdivan Belediye Başkan’ı Yusuf Alemdar Başkan Toçoğlu’nun adaylığına destek açıklamaları yaparken; Milletvekili Şaban Dişli, Başkan Toçoğlu’nun adaylığını desteklediğini ve kendisine hayran olduğunu belirtirken  ve bayram sonrası Başkan Toçoğlu’nun AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı olarak ilan edileceği bir dönemde kafa karıştırmak için bu haber yapıldı. Daha doğrusu bu haberi ulusalcıların son bir denemesi olarak yorumlayabiliriz. Son barutları da atmış oldular.

Haberde bazı AK Partililerin böyle bir rapor hazırladığı öne sürülürken bu AK partililerin kim oldukları veya kim olabileceklerine yönelik en ufak bir işaret haberde kullanılmamış. Haberin kurgu olduğunu söyleyebileceğimiz gibi böyle bir raporun ve bu raporu hazırlayan AK Partililerinde uydurma olduğunu da söyleyebiliriz. Olsa olsa ulusalcı gazeteci bir zamanlar yaktığı nifak ateşlerine odunlar taşıyan ve Gezi Parkı olayları sonrası kendisinden desteklerini çeken bazı AK Partililere işaret çakmış olabilir. Hala ben buradayım. # Direniyorum gibi…

Akil İnsanlar üzerinden AK Parti’ye komplo kurmaya çalışan, Silivri destekçisi, AK Partiye aleni savaş ilan eden ve AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak için şeytanla bile ittifak yaparım anlayışına sahip olan ve son olarak ta Gezi Parkı Provokasyonları sırasında Tayyip istifa-hükümet istifa diye tempo tutarak kendisini sokaklara atan Gezi Parkçı bu ulusalcı gazetecinin son teşebbüsünün de akim kaldığını söyleyebiliriz. Her zamanki gibi çaktı. Cürümü kadar  bile yer yakamadı…


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1809 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.