Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
CHP Sahte Cennet Vaat Ediyor
Çarþamba, 14 Aðustos 2013
CHP’nin taze il baþkaný Yüksel Büyükakten basýn toplantýlarýnda ilginç sayýlabilecek açýlamalar ve saptamalar yapýyor. Gerçi Büyükakten’in ki bir bakýma basýn toplantýsýndan daha çok basýn bülteni tanýmýna uyuyor. Sanýrým bunda da yerel basýnýn CHP’yi ciddiye alýp basýn toplantýlarýna gitmemeleri etken.

Taze il baþkaný Büyükakten, Ramazan Bayramý kutlamasý nedeniyle yaptýðý yazýlý basýn açýklamasýnda AK Parti’nin yerel ve ulusalda ki icraat ve hizmetlerini eleþtirirken partisinin Sakarya’daki projelerine de yer vermiþ.

Büyükaten’in açýklamalarýndan CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde Sakarya Büyükþehir ve ilçeler için geliþtirdiði projeleri de öðrenmiþ olduk. CHP yerel seçim stratejisini güneþ, kum ve doðal güzellikler üzerine kurmuþ. Altýn Kent adýný verdikleri projeyle Sakarya’yý dünyanýn ve Türkiye’nin doðal parkýna dönüþtüreceklerini öne sürüyorlar. Altýn Kent Projesini ulaþýmda Altýn Zincir-kolye, tarýmda Altýn Çilek ve turizmde ise Altýn Kum gibi projeleri takip ediyor.

Bu projelerin isimleri güzelken kapsamý ve uygulanabilirliklerini henüz bilmiyoruz. CHP’ye göre bu projeler uygulandýðýnda Sakarya Cennete dönüþecek. Bir yerde CHP 2014 yerel seçimlerinde Sakaryalýlara sahte cenneti vaat ediyor diyebiliriz.

CHP’nin 2014 vaatleri 2009 yýlýnda ki vaatlerinin de üzerine çýkmýþ durumda.  2009 yerel seçimlerinde hemþerilik maaþý adý altýnda Kemal Kýlýçtaroðlu Ýstanbul’da, Murat Karayalçýn Ankara’da ve Cem Hatunoðlu’da Sakarya’da bütün iþsizlere 600 TL maaþ ödemeyi vaat etmiþlerdi. CHP’nin 2009 ve 2011 seçimleri vaatleri Tansu Çiller'in "herkese 2 anahtar" ve Cem Uzan'ýn "1 tl'ye mazot" vaatlerini  geride býrakan seçim vaatleri arasýnda yerini almýþtý. Büyükakten’in açýklamalarýna göre CHP 2014 seçim vaatleri ile çýtayý biraz daha da yükseltmiþ görünüyor.

Örneðin Büyükakten’in açýklamalarýna göre CHP Kent Parký; Çark Mesire, Atatürk Stadý ve artýk mülkiyeti özel mülkiyete geçen Þeker Fabrikasý arazisiyle buluþturacak. Hatta bu parka Vagon Fabrikasý ve Beþköprü’de eklenerek Sapanca’ya kadar ulaþacakmýþ. CHP Sakarya’da ABD Nemyork’ta, 341 hektar arazi üzerine kurulu Central Park benzeri bir park kurmayý Sakaryalýlara vaat ediyor. Büyükakten’in açýklamalarýna göre özel mülkiyete geçen Þeker Fabrikasý arazisi ve parkýn Sapanca’ya kadar uzanacaðýný düþünürsek Donatým, Mithatpaþa Mahallesi ve Serdivan Ýlçesi’nin büyük bir kýsmýnýn da kamulaþtýrmalarý gerekecek. Sakarya’nýn yerleþim durumu ve kamulaþtýracak arazi için gerekli bütçe dikkate alýndýðýnda böyle bir projeyi uygulamak Sakarya’da mümkün mü? Veya 800 bin nüfuslu bir kent için ilk etabý 120 dönümden oluþan Sakarya Park gibi devasa bir park ve yaþam sahasý yapýlýrken böyle bir proje gerekli mi?

CHP’de 2009 da uçuk projelerle Sakaryalý seçmeni etkileyememiþ ve seçimlerde belediye meclis üyesi dahi çýkartamayarak hezimetle uðramýþtý. 2014 Seçimlerinde CHP uçuk sayýlabilecek ve izahý olmayan, akra ziyan proje-vaatlerle Sakaryalý seçmeni etkileyebilir mi? Hele sokaklarýn þehvetine kapýlan, Ýþçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliði gibi marjinal oluþumlarýn peþine takýlarak katý ideolojik söylemlerine geri dönen bir CHP hizmet ve çalýþma endeksli oy veren Sakaryalý seçmeni etkileyerek 2014 ‘te belediye baþkanlýðý ve belediye meclis üyeliði kazanmayý baþarabilecek mi göreceðiz?


Huseyin Ozcelik hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2354 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 15-08-2013 12:34
sallamak bedava
aðzý torba deðilki baðlayasýn.bunlar halký aptal sanýyorlar galiba.sadece kendilerine gülüyoruz bunlarýn.
Yazar fatih yýldýz (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.