Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Dezenformasyon
Perþembe, 14 Kasým 2013

AK Partili Adaylarý MÝT Baþkaný Hakan Fidan Belirliyor Dezenformasyonu
Medyabar.com yazarý Necdet Baþoðlu kulis haberleri köþesine taþýmasý ile ünlü bir gazetecidir. Bir bilenden þeklinde AK Parti baþta olmak üzere MHP ve CHP içerisinde ki kulisleri okurlarýna aktarýyor. Baþoðlu önceki gün ki “AK Parti için bu seçim çok farklý olacak” adlý köþe yazýsýnda da yine AK Partili bir bilenin aðzýndan önümüzdeki yerel seçimlerin Mustafa Sarýgül’ün CHP’ye katýlmasý örneðinde olduðu gibi tabularýn yýkýldýðý bir seçim olacaðýný belirterek dini referanslarý CHP’nin de akli davranarak kullandýðýný ve bu nedenle de yerel seçimlerde AK Parti’nin zorlanacaðýný söylemiþ.

Yine Baþoðlu’nun Bay Bileni bu nedenle 30 büyükþehir de adaylarý bizzat Baþbakan Erdoðan’ýn belirleyeceðini ifade ediyor. Baþoðlu’nun yazýsý ve Bay Bileninin buraya kadar olan tespitlerine diyecek bir þeyimiz yok. Fakat yazýnýn devamýnda Bay Bilen, Baþbakan Erdoðan’ýn teþkilatýndan daha çok Milli Ýstihbarat Teþkilatý’na güvendiði ve büyükþehir adaylarýný MÝT Baþkaný Hakan Fidan’ýn araþtýrýlacaðýný söylüyor.  Hatta hýzýný alamayan Bay Bilen,  Fidan’ýn Baþbakan'a tüm aday adayý olan veya olacaklarla ilgili özel sunum yaptýðýný da ifade ediyor.

Baþoðlu ve Bay Bileni yazýnýn devamýnda iþi daha da ileri götürerek AK Parti Genel Merkezi’nde ki kozmik bir oda da toplanan bilgilerle MÝT' in bilgileri örtüþtüðünde, Baþbakan Erdoðan’ýn adaylarý belirleyeceðini iddia ediyorlar. Vay be ne iddialar! Ajanlý, kozmik odalý Amerikan Filmlerini aratmayacak tarzda bir senaryo kývamýnda.

MÝT gibi ciddi bir devlet kurumunun AK Parti’nin aday belirleme sürecine dahil olmasý hukuken ve akli olarak mümkün deðildir.  MÝT’i, AK Parti’nin aday belirleme sürecine katmak normal þartlarda komik olarak karþýlanacak bir durumken içerisinde bulunduðumuz günlerde böyle bir iddiayý gündeme getirmek direk provokasyondur. AK Parti, Baþbakan Erdoðan ve MÝT Baþkan’ý Hakan Fidan’ý seçimler öncesi yýpratmak, ülkeyi karýþtýrmak ve  ülkenin antidemokratik bir þekilde yönetildiðini halkýn bilinç altýna iþlemeyi amaçlayan dezenformasyon amaçlý bir söylemdir.

Baþoðlu, Bay Bilenini AK Parti'nin kurucu üyesi ve yýllarca ilçe ve il yönetiminde görev yapmýþ partiyi iyi bilen biri olarak tanýmlarken AK Partili birinin Baþbakan Erdoðan ve MÝT Baþkan’ý Fidan’a kumpas kuracak bir provakatif ve dezenformasyon çalýþmasýnýn içinde olmasý mümkün deðildir. Bu iddialarý ancak CHP’li, Ýþçi Partili ve Ulusalcý birisi gündeme getirebilir.

Konuya iyi niyetle yaklaþtýðýmýzda Baþoðlu’nun, Bay Bileni AK Partili birisiyle muhtemelen Baþoðlu’na kötü bir þaka yapmýþ görünüyor. Yani Baþoðlu’nu iþletmiþ. Baþoðlu gibi yýllarýn gazetecisi tecrübesiyle þaka veya dezenformasyon amaçlý ne olursa olsun böyle bir iþin içinde olmamalýydý. Ýyi niyetle de olsa böyle çirkin bir iddiaya aracýlýk etmemeliydi. Baþoðlu yazdýklarýnýn ve iddialarýnýn nereye gittiðinin farkýnda olmalýydý. Öte yandan bu iddiasý da suçtur. Bu tür bir iddiayý ulusal basýn gündeme getirmiþ olsaydý Baþbakan Erdoðan, AK Parti ve MÝT Baþkan’ý Hakan Fidan bu provakatif ve dezenformasyon amaçlý iddiayý hukuka taþýrlardý. 

Sevdiðim, yazýlarýný ciddiye aldýðým bir gazeteci olan Baþoðlu artýk yazdýklarýna dikkat etmelidir. Ýçerde ve dýþarýda her þeyin provake edildiði bir süreçte kulaðýna gelenleri, duyduklarýný tecrübesinin ve aklýn süzgecinden geçirmelidir. iyi niyetle de olsa kendisinin ve köþesinin yerel seçimler öncesi provakatif-dezenformasyon amaçlý kullanýlmasýna mani olmalýdýr.


Huseyin Ozcelik hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1929 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.