Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Rektör Elmas'ın Tedirginliği ve
Cuma, 15 Kasım 2013

Rektör Elmas’ın Tedirginliği Ve Serdivan Halkı’nın Milyonlarca Lirasının Heba Edilmesi

Serdivan Belediye Başkan’ı Yusuf Alemdar, Yenisakarya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Beşköprü ile Sakarya Üniversitesi arasında başlatılan yol çalışmasının Sakarya Üniversitesi arazisinde ki ağaçlık alandan ağaç kesilmesi gerektiği için Rektör Muzaffer Elmas’ın karşı çıkması sonucu durduğunu söylemiş. Başkan Alemdar, Gezi Parkı olayları benzeri olayların yaşanmaması için ağaçlık alanda yaklaşık 1600 metrelik bir tünelle yolun yapımının devam edeceklerini sözlerine eklemiş.

Gezi Parkı ve ODTÜ arazisine yol yapma çalışmaları sırasında ağaç kesimini bahane ederek CHP, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve terör örgütü olan DHKP/C gibi örgütlerin taraftarları hükümeti protesto etmişti. Bu gruplar protestoları halkın desteğiyle seçilen meşru hükümete isyan, ayaklanma ve iktidarı devirme girişimine çevirmişlerdi. Terör estirip, ortalığı yakıp yıkmışlardı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas yol gibi elzem bir ihtiyaç karşısında yol yapımı için bir miktar ağacın sökülmesine- kesilmesine müsaade etmeliydi. SAÜ arazisinde bulunan ağaçlık alanlar tam anlamıyla bir orman hüviyeti taşımıyorlar. Orman yerine makilik alan desek daha doğru olur. Nasıl SAÜ kampusuna üniversite yönetimi bina yaparken ağaç kesmek zorunda kalıyorsa yol içinde kesilmeliydi.

ODTÜ arazisinde ki ağaçlık alanın altından geçmesi planlanan 2 kilometre uzunluğunda ki tünelin maliyetinin 100 milyon Türk Liraya mal olacağı açıklanmıştı. Sakarya Üniversitesi arazisinde ki ağaçlık alanın altından geçecek olan tünelinde uzunluğu 1.600 metre. Başkan Alemdar tünel için maliyet açıklamasa da tünelinin maliyeti ODTÜ tüneline yakın olacaktır.

Gezi Parkı ve ODTÜ’de yol yapımında sökülen-kesilen ağaçları bahane eden CHP, İşçi Partisi, ADD, TGB, Ulusalcılar ve DHKP-C gibi legal, illegal gruplar SAÜ’de yol için ağaç kesilmesini mutlaka bahane edecekler, gösteri yapacaklar ve muhtemelen ortalığı savaş alanına çevireceklerdir. Dertleri ağaç ve yeşil alan olmayan bu gruplar seçimle iş başına gelemeyeceklerini anladıklarından ve dış güçlerin de yönlendirmesiyle her şeyi bahane ederek Türkiye’yi kaotik bir ortama sürüklemek için halk isyana teşvik etmeye çalışıyorlar. Protestoları darbe provasına çeviriyorlar. Niyetleri ortada. Yaptıkları demokrasi ve hukuk dışı.

Bu güçlerle mücadele etmek yerine onlara prim vermek demokrasiyi, milleti ve hukuku hiçe saymaktır. Bu grupların istismarından çekinildiği için Serdivan-Sakarya halkının milyonlarca lirası sokağa atılacak. SAÜ Rektörü Elmas kararını gözden geçilmelidir. Bu gün bu gruplardan çekindiği için yol yapımına izin vermezse yarın üniversiteye bir tek çivi çakması mümkün olmayacaktır.

Başkan Yusuf Alemdar’ın ve AK Parti iktidarının yeşile-çevreye olan duyarlılığını Sakarya’da bilmeyen yoktur. Başkan Alemdar’ın, Göl Park başta olmak üzere ilçeye kazandırdığı yeşil alanlar ortadadır. Ayrıca AK Parti iktidarı döneminde başlatılan ağaçlandırma seferberliği sırasında Sakarya’da 27.552 hektar alan da ağaçlandırma çalışması yapılıp 15.096.000 adet te fidan dikilmiştir.


CHP’li Bergama Belediyesi otopark için ağaç keserken yine CHP’li Arguvan Belediyesi’de yol açmak için ağaç keserken Serdivan Belediyesi’de yol açmak için gerekli olduğunda ağaç kesmelidir. Darbe heveslisi, halkın iradesine ve demokrasiye inanmayan grupların istismarından korkulmamalıdır. Serdivan Belediyesi ve Serdivan halkı tünel yapımı nedeniyle milyonlarca lira yük altına sokulmamalıdır. SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas kararını tekrar gözden geçilmelidir. Muzaffer Elmas yol için izin vermemesi halinde Serdivan Belediyesi SAÜ’nün kararını yargıya taşımalıdır.


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1722 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.