Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Gezi Parkçılar Tahriklere Devam Ediyorlar
Çarşamba, 20 Kasım 2013

Gezi Parkı eylemlerinin Sakarya’daki organizasyonunda aktif rol alan CHP Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Akar, İl Başkan Yardımcısı ve Üniversite Örgüt Başkan’ı Uğur Özçakır’la birlikte 22 kişi hakkında açılan davanın görüşülmesine 21 Kasım Perşembe (yarın) günü başlanacak.

Haklarında dava açılan Özçakır ve Gezi Protestocuları yaptıkları basın açıklamasıyla Sakarya Halkı’nın kendilerine sahip çıkmasını isterlerken yaptıkları gösterilerin de yasalar içerisinde meşru ve masum bir gösteri olduğunu öne sürdüler. Gezi Protestocuları, sosyal medya üzerinden de davayı protesto gösterilerine çevirmek için yandaşlarına destek çağrısı yapıyorlar. Davayı protesto gösterisine çevirmek isteyen CHP’li geziciler basın açıklaması ve sosyal medya mesajlarında “bu daha başlangıç” diyerek te gösterileri yaygınlaştıracakları mesajını veriyorlar.

Sakarya’da Gezi Parkı Protestoları masum bir gösteri değildi. Haklarında dava açılan CHP Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Akar, İl Başkan Yardımcısı Uğur Özçakır ve 22 kişi Gezi Parkı eylemlerinin Sakarya’daki organizasyonunda aktif rol aldılar. CHP Gençlik Kolları İl Başkan’ı Deniz Akar Gezi olayları sırasında Facebook hesabından: “İstikamet akp il başkanlığı, oturmak yok, çarşıda turlamak yok; isyan var!” mesajını paylaşarak adeta baskın için insanları toplanmaya çağırmıştı.

CHP İl Gençlik Kolları Başkan’ı Deniz Akar’ın isyan çağrısı üzerin önde  CHP Gençlik Kolları Başkanı Akar, en arkada da eski CHP İl Başkanı Ecevit Keleş’in bulunduğu CHP’liler, İP’liler, ADD’liler,, TGB’liler ve TKP’lilerden oluşan bir grup AK Parti il binasına yürümüştü.  Protestocuların, AK Parti il binasına yönelmeleri, İzmir Karşıyaka’da AK Parti ilçe teşkilatının yakılmasını göz önüne alındığında sıradan bir protesto gösterisi olarak görülemez. AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Ali İhsan Yavuz’da göstericilerin AK Parti il binasını yakma hazırlığında olduğunu öne sürmüşlerdi. Göstericiler ayrıca ellerinde hazır bulunan taşlarla onlara tepki gösteren bir vatandaşın evini de taşlamışlardı.

Yaptığı basın açıklamasıyla Gezi Parkı Protestolarını masum bir protesto gösterisiymiş gibi göstermeye çalışan CHP SAÜ Örgütü Başkan’ı ve İl Başkan Yardımcısı Uğur Özçakır sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan “Kavgadan kargaşadan geçtik, s… ol git tayyip!” şeklinde tweet atarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretler ve küfürler etmişti. Ayrıca yine CHP İl örgütü tarafından atılan toplu  SMS’lerle meslek grupları meşru iktidara karşı  isyana çağrılmıştı. 

Yaptıklarından ders almayan CHP’li gezi protestocuları şimdi de sosyal medya üzerinden destekçilerini adliye önünde toplanmaya çağırıyorlar. “Bu daha başlangıç” diyerek te tahrik dolu eylemlerine devam edeceklerini ilan ediyorlar.  Yetkililer yasaları ve halkın iradesini  hiçe sayan, taraftarlarını kışkırtan, sokaklara döken demokrasi dışı bu gruplara ve eylemlerine izin vermemelidir.

Taksim Gezi Parkı protestoları ve Sakarya’da ki protestolar basit bir çevre gösteri olmayıp Türkiye’ye, seçilmiş meşru bir iktidara ve milletin iradesi ile geleceğine karşı tertiplenmiş bir ayaklanma, isyan ve darbe hareketidir. Bu nedenle de gösterileri istismar ederek halkı kin ve düşmanlığa, şiddete, kamu malını zarara ve isyana sürüklemek isteyenler yargıya hesap vermelidir.

CHP Milletvekili Engin Özkoç, CHP İl başkan’ı Yüksel Büyükakten, Büyükeşir aday adayı Ecevit Keleş ve KESK, ADD gibi örgütler de gençler üzerinden siyaset yapmaktan vazgeçmelidirler. Gençleri tahrik ederek, şiddete ve isyana teşvik ederek sokağa dökmemelidirler. Yakma, yıkma gibi yasa dışı eylemleri meşru göstermekten imtina etmelidirler. Bu tür davranışların 12 Eylül öncesi Türkiye’yi kardeş kavgalarına sürüklediğini unutmamalıdırlar.


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2041 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.