Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Başkan Toçoğlu Yine Türkiye’ye Örnek Oldu
Salı, 26 Kasım 2013

2000’li yılların taşra kenti ve 1999 depremi sonrası dönemin koalisyon hükümeti tarafından kaderine terk edilen zavallı Sakarya, Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında kısa sayılacak bir zaman diliminde Türkiye’de, rol modeli olarak gösterilen bir belediyeye dönüştü.

Parklarıyla, meydanlarıyla, duble yollarıyla, yeni yaşam alanlarıyla, altyapı ve üst yapı yatırımlarıyla ve örnek imar uygulamalıyla modern bir kente dönüşen Sakarya deprem konusunda ki duyarlılığı, kendi enerjisini üretmek için kurduğu HES’ler, en temiz içme suyu ve en temiz havaya sahip olmasıyla, Sakarya Park gibi milyar dolarlık projelerle de bütün Türkiye’ye örnek olan bir kente dönüştü 

Başkan Toçoğlu’nun önceki gün  AK Parti Adapazarı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda “Büyükşehir sınırları içerisinde yer almayan ilçelerimizin de tüm altyapı ve arıtma tesislerini şimdiden planlamış durumdayız” şeklinde yaptığı açıklama yine bütün Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma ve  projedir.  Büyükşehir Belediye Başkan’ı Toçoğlu 2014 yerel seçimleri sonrası büyükşehir sınırlarına dahil olacak olan Geyve, Pamukova, Kaynarca, Karasu, Kocaali ve Taraklı ilçelerinin tüm altyapı ve arıtma tesislerini daha şimdiden planlamış durumda.

Bugünden planlanan bu çalışmalar için Kaynarca, Karasu, Kocaali, Geyve, Pamukova ve Taraklı halkı yıllarca beklemeyecek. Bu ilçeler büyükşehire yasal olarak dâhil olduğunda ADASU, iller bankası kanalıyla içme suyu, arıtma ve kanalizasyon tesislerini inşa edecek. Ayrıca bu ilçelerin ulaşım sorunları da çözülecek. Arifiye, Karapürçek, Akyazı ve Sapanca ilçelerine yapılan meydanların benzerleri inşa edilerek ilçeler modern bir görünüm kazanacaklar.

Yine Başkan Toçoğlu İl Özel İdareyle birlikte daha bugünden büyükşehir dışında kalan ilçelerin köy yollarını sıcak asfalta kavuşturdu. Bu güne kadar atılan asfalt 60 bin ton civarındayken Geyve’de süren çalışmalar daha sonra Taraklı, Pamukova ve Kocaali’ye taşınacak. Kısa sürede bu ilçelerde asfaltsız köy yolu kalmayacak. Asfaltlama çalışması da Büyükşehir Belediyesi’nin inisiyatif alması bakımından Türkiye’ye örnek gösterilecek bir çalışmadır.

Büyükşehir yasası Kaynarca, Karasu, Kocaali, Geyve, Pamukova ve Taraklı için bir talih kuşudur. Nasıl Ferizli ve Söğütlü büyükşehir hizmetleriyle ve yatırımlarıyla kısa sürede köy görünümünden modern bir kente dönüşmüşse Başkan Toçoğlu’nun ikinci döneminde Kaynarca ve Taraklı’da  modern kentler haline gelecekler.  Nasıl Sapanca Türkiye’nin belli başlı turizm merkezi haline gelmişse Karasu ve Kocaali’de turizm merkezine dönüşecekler. Pamukova ve Geyve gibi ilçelerde eski tarihsel konumlarını yeniden kazanacaklar.

Kaynarca köylüleri ve Pamukova halkı çamurlu su içerken, Karasu, Kocaali, Geyve ve Taraklı  köyleri yazları susuzluktan kırılırken CHP büyükşehir belediye yasasına karşı çıkarak çakma referandumlarla yasanın iptal edilmesi için çaba sarf etmişti. Ayrıca yasanın reddi için Anayasa Mahkemesi’ne gitti. MHP’de bu konuda CHP’den farklı davranmadı.

Bu iki parti halkın sorunlarını görmezden gelerek, ilkesiz ve oportünist davranarak büyükşehir yasasını AK Parti’ye muhalefet etme aracı gibi gördüler. İlkesiz ve oportünist davranan CHP ve MHP yaptıkları yanlış politikaların bedellerini ödeyerek bugün Kaynarca, Taraklı, Pamukova, Geyve, Kocaali ve Karasu’da belediye başkan aday adayı bulmakta bile zorlanıyorlar. 


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2082 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.