Þu sýralar ülkemizde Dershanelerin kaldýrýlacaðý ilan edildi. Herkes birþeyler söylüyor eðitim üzerine. Peki ya eðitim sistemimiz? Hiç düþündünüz mü, eðitim sistemimiz nasýl, çocuklarýmýz düþünebilen, sorgulayabilen, baðýmsýzca kendi fikirlerini ve hür iradelerini gösterebiliyorlar mý? Okullarýný tercih ederken neye göre belirliyoruz, iyi bir eðitim almasý için hangi kriterleri göz önünde bulunduruyoruz. Akýlcý mý hareket ediyoruz, yoksa birilerinin dünya görüþlerine biat edercesine, teslimiyetçi bir yaklaþým mý gösteriyoruz. Siyasi olgular, çocuklarýmýzýn bir ömrüne neden olabilecek hatalarýn kurbaný mý?
Köy Enstitülerini kapattýran, bizi ýlýmlý Ýslam hedefine yönelten Amerika'nýn amaçlarýna hizmet eder gibi, 4+4+4 eðitim sistemini seçmemizin sýrrý son cümlede açýklanmaktadýr. Pakistanlý Dr. Faruk Saleem'in araþtýrmasý: Dinlere göre kalkýnmýþlýk oranlarý.
Kimse bu yazýya göre vay efendim dinimiz küçük gösteriliyor, yahudilerin propagandasý yapýlýyor gibi baðnazlýða girmesin. Okuyun Dr. Faruk Saleem'in ne demek istediðini anlayacaksýnýz.
Eðitim neden önemli?
Dünyada yalnýzca 14 milyon Yahudi/Musevi var. (Kuzey ve Güney Amerika'da 7 milyon, Asya'da 5 milyon, Avrupa'da 2 milyon ve Afrika'da 100 bin Musevi yaþýyor.) Peki, kaç Müslüman var: 1,4 milyar Müslüman. (1 milyar Asya'da, 400 milyon Afrika'da, 44 milyon Avrupa’da, 6 milyon Amerika kýtasýnda.) Yani dünyada 1 Musevi’ye karþýn 100 Müslüman var...
Ýyi ama Yahudiler Müslümanlardan niçin 100 kat daha güçlü ve daha zengin ve daha eðitimli ve daha mucitler?
Tarafsýz ve bilimsel yollarla tespit edilmiþ nedenlerini öðrenmek istiyorsanýz lütfen okumayý sürdürün...
Tüm zamanlarýn en etkin bilim adamý Albert Einstein bir Yahudiydi. Psikanalizin babasý Sigmund Freud bir Yahudiydi. Karl Marks Yahudiydi.
Tüm insanlýða zenginlik ve saðlýk katmýþ Yahudilere bakalým:
*Benjamin Rubin insanlýða aþý iðnesini armaðan etti. *Jonas Salk ilk çocuk felci aþýsýný geliþtirdi. *Gertrude Elion lösemiye karþý ilaç buldu. *Baruch Blumberg Hepatit-B aþýsýný geliþtirdi. *Paul Ehrlich frengiye karþý tedaviyi buldu. *Elie Metchnikoff bulaþýcý hastalýklarla ilgili buluþuyla Nobel ödülü kazandý. *Gregory Pincus ilk doðum kontrol hapýný geliþtirdi.
*Bernard Katz nöromasküler iletiþim (kaslarla sinir sistemi arasý iletiþim) alanýnda Nobel ödülü kazandý. *Andrew Schally endokrinoloji (metabolik sistem rahatsýzlýklarý, diyabet, hipertiroid) tedavilerinde kullanýlan yöntemi geliþtirdi. *Aaaron Beck Cognitive Terapi’yi (akli bozukluklarý, depresyon ve fobi tedavilerinde kullanýlan psikoterapi yöntemini) geliþtirdi. *Gerald Wald insan gözü hakkýndaki bilgilerimizi geliþtirerek Nobel ödülü kazandý. *Stanley Cohen embriyoloji (embriyon ve geliþimi çalýþmalarý) dalýnda Nobel aldý. *Willem Kolff böbrek diyaliz makinesini yaptý.
*Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik ýþýklarýný, *Benno Strauss paslanmaz çeliði, *Isador Kisse sesli filmleri, *Emile Berliner telefon mikrofonunu, *Charles Ginsburg ilk bantlý video kayýt makinesini geliþtirdi. *Stanley Mezor ilk mikro-iþlem çipini icat etti. *Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü geliþtirdi.
Peki, ama; son 100 yýl içinde Yahudiler sadece bilimsel alanda 104 Nobel ödülü kazanýrken, 1.4 milyar Müslüman neden yalnýzca 3 Nobel kazandý.
Yahudiler niçin bu kadar yaratýcý ve neden bu kadar güçlüler? Yahudi inancýna baðlý ve küresel çapta büyüyüp tanýnmýþ þu yatýrýmcýlara/iþadamlarýna ve markalarýna bakalým: * Ralph Lauren (Polo), * Levi Strauss (Levi's Jeans), * Howard Schultz (Starbuck's), * Sergei Brin (Google), * Michael Dell (Dell Bilgisayarlarý), * Larry Ellison (Oracle), * Donna Karan (DKNY), * Irv Robbins (Baskins & Robbins), * Bill Rosenberg (Dunkin Dougnuts), * Richard Levin (Yale Üniversitesi'nin kurucu baþkaný).
Yahudi inancýna baðlý ve küresel çapta büyüyüp tanýnmýþ þu sanatçýlara bakalým: * Michael Douglas, * Dustin Hoffman, * Harrison Ford, * Woody Allen, * Tony Curtis, * Charles Bronson, * Sandra Bullock, * Billy Crystal, * Paul Newman, * Peter Sellers, * George Burns, * Goldie Hawn, * Cary Grant, * William Shatner, * Jerry Lewis, *Peter Falk...
Yönetmenler ve yapýmcýlar arasýndaki Yahudiler: * Steven Spielberg, * Mel Brooks, * Oliver Stone, * Aaaron Spelling (Beverly Hills 90210), * Neil Simon (The Odd Couple), * Andrew Vaina (Rambo 1 /2 / 3), * Michael Mann (Starzky and Hutch), * Milos Forman (One Flew Over The Cuckoo's Nest, Amadeus), * Douglas Fairbanks (TheThief of Baghdat), * Ivan Reitman (Ghostbusters) , * Kohen Kardeþler, * William Wyler. * William James Sidis,
Sorun kendinize: 250’lik IQ derecesiyle dünyaya gelmiþ en parlak insan hangi dine mensuptur? Sorun kendinize: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür?
Cevabý þudur: Her çocuða ve her gence kaliteli eðitim verirler... Bu eðitim türü sorgulayýcý (teslimiyetçi deðil), araþtýrýcý (ezberci deðil) ve yaratýcýdýr (bilgi üretmek/bulmak içindir)
Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür?
Cevap: Yanlýþ eðitim verdikleri ve geliþime yararý olmayan birer eðitim sistemi uyguladýklarý için (Büyük oranda din eksenli, sorgusuz,araþtýrmasýz, ezberci ve dayatmacý eðitim...).
Oysa gezegenimizde yaklaþýk 1.476.233.470 Müslüman yaþamaktadýr. Yani, toplam dünya nüfusu içinde her 5 kiþiden biri Müslümandýr. Her bir Hindu'ya 2 Müslüman düþmektedir, her bir Budist'e karþýlýk 2 Müslüman vardýr ve her bir Yahudi'ye karþýlýk 100 Müslüman bulunmaktadýr.
Müslümanlar bu kadar kalabalýklar ama neden güçsüzler? Nedeni eðitim(sizlik)dir!!!
Ýslam Konferansý Örgütü'nün (OIC) 57 üyesi vardýr ve ülkelerin tümünde sadece 500 adet üniversite bulunmaktadýr. Yani üniversite baþýna 3 milyon Müslüman düþmektedir. Baþka bir deyiþle 3 milyon kiþi için bir üniversite yapýlmýþtýr (Bunlarýn kalitesi de baþka bir sorundur!). Fakat sadece ABD'de 5 bin 758 adet üniversite vardýr.
Shanghai Jiao Tong Üniversitesi tarafýndan 2004 yýlýnda hazýrlanan “Dünya Üniversitelerinin Akademik Deðer Listesi”ne Müslüman çoðunluða sahip ülkelerin hiç birinden ilk 500’e giren tek bir üniversite yoktu.
Neden?..
Yanýt: Kalitesiz ve ezberci eðitim...
OKUMA YAZMA ORANLARI DA ÇOK DÜÞÜK!
UNDP tarafýndan toplanan verilere göre Hýristiyan dünyasýnda okuma-yazma bilenlerin oraný % 89’dur. Bunlarýn %98’i ise en az ilkokul mezundur ve 100 kiþiden 40’ý üniversite mezunudur. 15 Hýristiyan çoðunluða sahip ülkedeki okuma-yazma oran ise %100’dür, yani bu 15 ülkede okuma-yazmasý olmayan tek kiþiye rastlamak olasý deðildir!.
Müslüman ülkelerde durum bunun zýddýdýr: 100 kiþiden sadece 40’ý okuma-yazma bilir ve herkesin okuryazar olduðu bir tek Müslüman ülke bulunmamaktadýr! Bunlarýn %50’si ilkokul mezundur ve sadece %2’si üniversiteyi bitirmiþtir.
BÝLÝM ÝNSANLARININ ORANLARI DA ÇOK DÜÞÜK!
ABD’de toplam bilim insaný sayýsý 4.000, Japonya’da 5.000’dir. 57 Müslüman çoðunluða sahip ülkelerdeki toplam bilim adamý sayýsý ise sadece 230 kiþidir. (Akademisyenlerin hepsi bilim insaný deðildir. Bilim insaný demek, pozitif bilimlerle aktif olarak uðraþan kiþi demektir.) Ve her 1 milyon Müslüman kiþiye sadece 1 bilim insaný düþmektedir.
Teknisyenler bakýmýndan Müslüman çoðunluklu Arap ülkelerdeki durum daha da kötüdür: Her 1 milyon Müslüman Arap nüfus içinde 50 teknisyen bulunmaktadýr. Hýristiyan dünyasýnda ise her bir milyon kiþi içinde 1000 teknisyen bulunmaktadýr.
NEDEN?.. Yanýt: Kalitesiz-ezberci eðitim ve ARGE’ye (araþtýrma geliþtirmeye) yeterli kaynak ayrýlmamasý... Çünkü Müslümanlar gayri safi milli gelirin yalnýzca % 0,2’sini araþtýrma-geliþtirme bütçesi olarak ayýrýyor. Buna karþýn Hýristiyan dünyasý araþtýrma-geliþtirmeye % 5 oranýnda, yani 25 kat daha fazla fon ayýrmaktadýr.
SONUÇ: Ýslam dünyasý yeni bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur. Ayrýca dünyanýn ürettiði bilgiyi kendi halklarýna öðretmekte de baþarýsýzdýr. Bunun kanýtý ise ileri teknoloji ihracat rakamlarýnda saklýdýr: Pakistan’ýn ileri teknoloji ihracatýnýn toplam ihracatýn içindeki oran %1’dir. Suudi Arabistan, Kuveyt, Fas ve Cezayir’in ise % 0,3’tür. Hristiyan Singapur'da bu oran % 58'dir.
Gelecek Bilgi temelli toplumlarýn olacaktýr
Ýlginçtir, Müslüman 57 ülkenin gayri safi milli hâsýlalarýnýn toplamý 2 trilyon dolarýn altýndadýr. Buna karþýn 310 milyonluk ABD tek baþýna 12 trilyon dolar deðerinde mal ve hizmet üretmekte; Çin 8 trilyon dolar, Japonya 3,8 trilyon dolar ve Almanya 2,4 trilyon dolarlýk üretim yapmaktadýr. (Satýn alma gücü eþitlenerek hesaplama yapýlmýþtýr.)
Mal ve hizmet üretimi Ýspanya’da 1 trilyon dolarýn üzerindedir. Katolik Polonya 489 milyar dolarlýk mal ve hizmet üretimi gerçekleþmektedir. Budist Tayland 545 milyar dolar deðerinde mal ve hizmet üretimi yapmaktadýr.
Ýþin daha acýklý tarafý ise þudur: Ýslam Dünyasýnýn gayri safi milli hâsýlasýnýn tüm dünya gayri safi milli hâsýlasý içindeki oraný hýzla azalmaktadýr.
O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür?
Cevap: Eðitim Yoksunluðu. Tam anlamýyla söylersek; kaliteli ve çaðdaþ eðitim yoksunluðu.
Çok kesin biçimde söylersek; akýlcý olmayan, ezberci, teslimiyetçi, din eksenli ve çaðdýþý eðitim..
Araþtýrmayý yapan: Dr. Faruk Saleem – Ýslamabat, Pakistan OKUYUCU KÖÞESÝ hakkýndaki diðer yazýlar Gsterim: 11986 | E-posta
|