Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
AK Parti Başkan Adaylarını Ne Zaman Açıklayacak?
Pazartesi, 02 Aralık 2013

Türkiye’nin ve Sakarya’nın seçim gündemi giderek ısınıyor. Yerel seçimler için AK Parti’nin Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını Başbakan Erdoğan önceki haftadan beri gruplar halinde açıklamaya başladı. Başbakan Erdoğan Perşembe günü AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi'nde organize edeceği programda Marmara Bölgesi büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıklanacak. Açıklanacak belediye başkan adaylarından birisi de Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu olacak.

Başbakan Erdoğan, Toçoğlu’nun yumruğunu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Karaosmanoğlu, Bursa Belediye Başkan Adayı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur’la birlikte kaldırarak Marmara Bölgesi Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını ilan edecek.

Başbakan Erdoğan’ın, Sakarya AK Parti İl Kongresinde başarılı çalışmalarından dolayı ekibi ve kendisini övdüğü sonrası Ankara ve Van’da ki partisinin programlarında çalışmalarıyla bütün Türkiye’ye örnek gösterdiği Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu ilk adaylığı kesinleşen belediye başkanlarından oldu. Başbakan Erdoğan ilk grup aday açıklamasında İç Anadolu, ikinci grupta Akdeniz ve Karadeniz bölgesi adaylarını açıklarken üçüncü gruba Türkiye’nin ve seçimin kaderini etkileyecek Marmara Bölgesini bıraktı. Başkan Toçoğlu’un adaylığı İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi Başbakan Erdoğan’ın önem verdiği büyükşehirlerle birlikte açıklanıyor. Başbakan Erdoğan’ın bu tercihi Sakarya ve Toçoğlu’ndan beklentisinin de büyük olduğunu da gösterir.

AK Parti’nin Sakarya Büyükşehir Başkan adayı mevcut başkan Zeki Toçoğlu olurken ilçelerinde aday listeleri de tamamlandı. AK parti genel merkezine yakın kaynaklara göre hafta sonu ilçelere ilişkin aday listeleri son kez gözden geçirildi. Potansiyel oyuna ilişkin raporları tatmin edici bulunmayan aday adayları üzerinde son çalışmalar yapıldı. Çok sayıda kriterin dikkate alınarak hazırlanan listeler ince elenip  sık dokundu.

Başbakan Erdoğan’ın 27 Aralık’ta Sakarya’ya geleceği göz önünde bulundurduğumuz da ilçe belediye başkanlarının da önümüzde ki hafta açıklanacağını söyleyebiliriz. AK Parti Genel Merkezi kulislerine göre; AK Parti Serdivan’da Yusuf Alemdar, Arifiye’de İsmail Karakullukçu, Hendek’te Ali İnci, Geyve’de Murat Kaya, Pamukova’da Cevat Keser, Taraklı’da Tacettin Özkahraman, Kocaali’de Ahmet Acar ve Kaynarca’da Zeynul Özel gibi mevcut belediye başkanları ile yola devam edecek.

Adapazarı’nda Süleyman Dişli’nin, Başbakan Erdoğan’ın Danışmanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin de etkisiyle tekrar aday gösterilme şansı yüksekken İl Genel Meclisi Başkan’ı Oktay Topçu’nun da aday gösterilme ihtimali var.

Ferizli’de, eski Ferizli Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Çevre Mühendisi olarak görev yapan İsmail Gündoğdu başkan adayı gösterilmeye yakınken azda olsa Ahmet Soğuk’un şansı devam ediyor.

MHP’den seçilerek AK Partiye geçen Karasu Belediye Başkan’ı Mehmet İspioğlu’nun parti teşkilatı ile bir türlü uyum sağlayamaması ve Karasu Belediyesi ile ilgili peş peşe gündeme gelen iddialar nedeniyle belediye başkan adayı gösterilmesi beklenmezken İspiroğlu’nun yerine eski Refah Partisi Milletvekili Nezir Aydın’ın aday gösterilmesi bekleniyor.

Akyazı Belediye Başkan’ı Yaşar Yazıcı, Erenler Belediye Başkan’ı Cavit Öztürk, Sapanca Belediye Başkan’ı İbrahim Uslu ve Söğütlü Belediye Başkan’ı Ertuğrul Özcan’sa aday gösterilecek arkadaşlarına omuz verecekler.


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2360 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.