Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Hicri 1435 'e girerken -2-
Cuma, 27 Aralýk 2013

Hicri 1435 yýlýna girerken;

Deðerli dostlar 2. Yazýmýzla bizleri tekrar buluþturan rabbime hamd, birkaç gün sonra doðum gününü/yýlýný kutlayacaðýmýz son elçisine salat ve selam olsun. Siz gönül dostlarýnýn da Allahýn rahmeti bereketi ve tüm iyilikleri üzerinize/üzerimize olsun. Cumanýz mübarek olsun.

Peygamberimiz SAV ‘in mekkeden medineye göç etmesi birçok güzelliklerin olduðundan Müslümanlarýn takvim yýlý baþlangýcý hicret olmuþtur. Bunun için hicreti iyi anlamamýz gerekmektedir.

Hicret kötü þartlarda kaçýþ deðil. Ýslam hükümlerini yaþatacak ve yaþayacak yeni mekânlarýn aranýþýdýr.

Hicret her vesile ile birlik beraberlik ve dayanýþma ile Ýslam’ýn hayat bulmasýna insanlýðýn huzur bulmasýna vesile olan önemli bir olaydýr. Bu gün buna dünden daha fazla ihtiyacýmýz vardýr.

Hicret; imanýn maddi güç karþýsýnda kazandýðý zaferin simgesidir. Bu tüm dost ve düþmanlar tarafýndan böyle iyi biline.

Hicret; anadan babadan, yardan, diyardan, maldan, mülkten hatta candan, evlattan vazgeçiþin, ibretli ve meþakkatli kýssasýdýr. Bu günde bazý fedakârlýklarýn yapýlmasý için üzerimize düþeni yapma zamanýdýr.

Hicret; kendilerinin muhtaç olduklarý halde kardeþlerine tercih eden Medineli Müslümanlarýn, Ensarýn destanýdýr. Bunun için;

Hicret; Fedekarlýk kardeþlik ahde vefa birlik ve beraberlik, deðerlerin paylaþýmý, özgürlük aþký, adalet, saygý ve hoþgörünün adýdýr. Bu gün tüm insanlýðýn kurtuluþunun þifresidir.

Allah (cc) tevbe 20 de; “Ýman edip hicret edenlerin ve Allah yolunda mallarýyla canlarýyla cihat eden kimselerin mertebeleri, Allah katýnda daha üstündür. Ýþte onlar, baþarýya erenlerin ta kendileridir.”

O halde bizler de Allah’ýn yasakladýðý þeylerden kaçýnýp nefsimizin kötü isteklerini frenleyerek her an hicret halinde olabilir ve hicret sevabýna nail olabiliriz.

Bir yýl daha geride kaldý. Ýster miladi yýlý ister hicri yýl olsun; Yani bir yýl daha ebedi hayata yaklaþmýþ oluyoruz. Artýsý ve eksisi ile ömrünü verimli geçirebilenlere ne mutlu. Rabbim cümlemizi hakiki muhacirlerden eylesin. Peygamberimiz sav de “Hakiki muhacir, hatalarý ve günahlarý terk eden kimsedir” buyurmuþlardýr.

Hicri 1435 yýlýnýn tüm kötülüklerden iyiliklere geçiþ yýlý olmasýný rabbimden niyaz ederim. Nasýl ki hicret hicretten önce ki günahlarý sildiði gibi bizlerde eski yýldaki iþlediðimiz/iþlediklerimizden vazgeçiyoruz ve bir daha iþlememek üzere söz veriyoruz. Rabbim sözünde duranlardan eylesin. Amin.

Hicri yýlbaþý geçeli 1 ay geride kaldý 2. Ayýnda sonuna geldik. Yani Muharrem’ den sonra safer ayý içindeyiz o da çýkmak üzere.

Son yazýmda muharrem ayýnda özellikle aþure gününde eserlerde geçen olaylardan bahsetmiþtim. Bu ayda safer ayý hakkýnda kýsa bir bilgi vermek istiyorum. Bu içinde bulunduðumuz ayda geçmiþ kavimlerde birçok musibetler olmuþtur. Bu ayda da olacak diye bir þey yok. Bu gün geçmiþ kavimlerde iþlenen kötülüklerin hepsi iþlendiði halde eðer bela ve musibet gelmiyorsa Peygamberimizin(sav) hürmetine ve duasýna gelmiyordur.

Aylarýn iyisi kötüsü olmaz ilahi bir imtihan vesilesi olarak bu ayda birçok musibetler insanlýðýn baþýndan geçtiði rivayetleri vardýr.

Ülkemizde bu ay içinde özellikle son 15 gün içinde tevafuk olan olaylar çok bu açýdan bakýldýðýnda bana çok manidar geldi. Ayýn ve güneþin insanlar üzerinde birçok sýrlý yönleri vardýr. Bunlarý ancak erbabý çözebilir. Misal Peygamberimiz‘in(sav) eyyamý biz dediði her ayýn 13, 14, 15’inde oruçlu olmanýn sýrrý kameri aylarda bu günlerde ayýn insanlar üzerindeki olumsuzluklarýnýn bir nebze olsun hafifletilmesi olsa gerek. Çünkü yapýlan istatistiklerde oruçlu iken özellikle oruç ayý Ramazan-ý þerifte suçlar yarý yarýya düþmektedir.

Bu ayýn özellikle ilk çarþambasý ile son çarþambasýna dikkat edilmesi alimlerimiz tarafýndan emredilmektedir. Safer’in ilk çarþambasý geçti ama son çarþambasý yýl baþý akþamýna denk gelmesi oldukça anlamlýdýr. Rabbim bu ayda olabilecek þerli iþlerden cümlemizi halas eylesin (amin.) Ülkemizi, tüm Ýslam âlemi ve insanlýðý bu ayda gelebilecek maddi ve manevi belalardan korusun. Ýçinde bulunduðumuz bu ay ülkemiz ve Ýslam âlemi hakkýnda hiç de iyi bir þekilde kapanmamýþtýr. Rabbim daha kötüsünden ülkemizi korusun. Tüm dünyadaki zulümlerin ortadan kalkmasý için tüm Ýslam aleminin gözü bizde iken bizler nelerle uðraþýyoruz/uðraþtýrýlýyoruz.

Fakat þu bir gerçek ki Hz. Âdemden bu güne ve kýyamete kadar hak batýl mücadelesi devam edecektir.

Bizler bu süreçte nerde bulunmamýz gerektiðini iyi bellememiz gerekmektedir.

Birkaç gün sonra miladi bir yýlý da geride býrakmýþ olacaðýz. Yeni yýlda 2014’te yeni bir ay ile baþlayacaðýz inþallah o da Âlemlere rahmet kýyamete kadar tüm insanlýðýn peygamberi son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (sav) ‘in doðum ayý RABÝÜL EVVEL ayýdýr. Peygamberimizin sav gelmesi ile nasýl tüm insanlýk hayat ve huzur buldu ise onun ayýnýn ve içerisine girdiðimiz/gireceðimiz yeni yýlýn tüm insanlýðýn kurtuluþuna vesile olmasýný dilerim.

Bu yýlda yine bir seçim var. Tüm partilerde bir koþturma. Senin adamýn- benim adamým. Senin partin benim partim. Son zamanlarda daha çok seçimden seçime revaç bulan senin cemaat benim cemaat. Cenazeler cemiyetler ful. Tam kadro siyasilerle dolu. Yanlýþ diyorsam yanlýþ deyin. Sað sol fark etmez. Biri çýkýp ben tüm cenazelere katýlýyorum diye 70 milyona ilan ediyor. Ýyi güzel Allah kabul etsin. Allah 5 vakit namazý kýlmayý da nasip etsin. Çünkü 5 vakit namaz farz diðeri farzý kifaye. Ne demek farzý kifaye; bir kýsým Müslüman’ýn kýlmasý ile diðerlerinin üzerinden kalkar.

Yeni seçimde/seçimlerde tüm partililere ve halkýmýza ve bu gün þehrimize gelen/gelecek olan Baþbakanýmýza sesleniyorum bu güne kadar hep kötünün iyisi ile gelindi artýk yeter. Memleketin ve insanlýðýn huzur bulmasý için kötünün kötüsü devri kapanmýþtýr. Artýk iyinin iyisi devri gelmiþtir/gelmelidir. Bunun için görev verdiðiniz/görev vereceðiniz kimselere çok daha farklý boyutlardan bakarak adaylarý ona göre belirlemelisiniz. En güzeli tabanýn sesine kulak veriniz/vermelisiniz. Tüm adaylar/aday adaylarý ve yönetime talip olanlar da kendilerine bu açýdan bir kez daha ben buna layýk mýyým diye bakmalýdýr. Çünkü siyaset insaný yönetme sanatý; çok az kaliteli ehliyetli basiretli insanlarýn yaptýðý/yapacaðý bir meslektir. Bunun için aþk gerekli þevk gerekli heyecan gerekli Ruh gerekli bunlar bittimi siyaset biter. Et kokmasýn diye tuzlarlar. Ama tuz kokarsa yapýlacak bir þey kalmaz.

“Hicri 1435 yýlýna girerken 2” yazýma burada son verirken yeni yýlýmýzýn baþta Ýslam alemi olmak üzere tüm insanlýðýn huzur, refah ve saadetine vesile olmasýný Cenabý Haktan niyaz ederim.


Sadi Karakaya hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2341 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.