Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Ayın İçinden -2-
Cuma, 07 Şubat 2014

     Rahman ve Rahim olan Rabbimize hamd, Alemlere Rahmet gönderilen Resulüne salat ve selam, Ayın içinden 2 yazımı okuma zahmetine katlanan siz gönül dostlarına selam ve hürmetlerimden sonra;

MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİ;

Mahalli idareler seçimi aday adaylarından sonra kesin adaylarda açıklandı/açıklanıyor. Her parti adaylarını belirleyip sahaya indi/iniyorlar. Senin sütün beyaz benim ki daha beyaz yeni ses ve yeni sloganlar seçilerek seçmenlere gidilmektedir.

Seçilmek 1 dert seçildikten sonra ayakta kalmak bir şeyler yapmak /yapamamak 1000 dert.

Ben bu seçimlerde aday olan kardeşlerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Çünkü kazansalar da kazanmış olacaklar, kazanmasalar da kazanmış olacaklar. Nasıl? Önce aday adaylarından başlayalım. Niyet hayır akıbet hayır bir işe girdik ama yönetim farklı bir arkadaşı aday gösterdi. Ben seçilseydim şöyle şöyle niyetlerim vardı. Yani Seçilemeyenler bir şey yapmadan garanti kazandı(manevi olarak). Aday olup seçimi alanların ne yapıp yapamayacakları ise meçhul 4 yıl sonra belli olur. Ama seçilemeyenlerim sağ kefesine kondu bile.

Yarın mahşerde amel defterleri dağıtıldığında bazı kimseler Yarabbi bu defter benim değil ben böyle bir şey yapmadım bir yanlışlık var diyecekler Rabbimizde hayır kulum yanlışlık yok. Senin filanca tarihte bir yerden muhtar-belediye başkanlığı adaylığın ve iyi niyetlerin var dı ya ben onların hepsini aldım ve amel defterinin sağ tarafına yapmış gibi yazdım.

Seçime katılan adaylar ne diyor. Ben daha iyi yaparım/yapacağım. Bu çok güzel bir durum. Zaten yaratılış gayemizde bu. Tebareke (mülk süresi 2)de Ben hanginiz iyi iş yapacaksınız bunu görmek için yarattım diyor Yaratıcımız. Yani ne olursan ol ama en iyisi ol .İster işçi, ister çiftçi, ister siyasetçi ister sendikacı…. farketmez. Ama güzel işler yapın /yaptırın buyurulmaktadır.

Sadece Seçilen adayların iyi olması yeter mi ? Bence yetmez .Sen bu kadar işin altından nasıl kalkacaksın demezler mi.? Yani yardımcılarda kalite olmalıdır. Nasıl yani ? Namaz kılmadan önce namazın 6 adet farzı var ki bunlar namaza başlamadan tamamlanması lazım bir tanesi de kıbleye yönelmek . Ben kıble –falan bakamam batıya da –kuzeye de dönerim kılarım diyemezsin. Namazı kılabilirsin ama farz yerine gelir gelmez ben onun fetvasını veremem. Onun için ne yapmak lazım? Yanımızda bir kılavuz yani pusula olması lazım pusulada iyi-çalışır olmalıdır. Çünkü eğri cetvelle düzgün çizgi çizilmediği gibi yanlış pusulayla da yön bulunmaz.

Hz Ömer Halife seçildikten sonra bir hutbesinde Ey halkım ben istemediğim halde beni başınıza halife- emir yaptınız.Bana bu yükü yüklediniz. Eğer ben yanlış yaparsam beni kim düzeltecek? Sahabeden biri çıkar, ya Ömer seni kılıcımızla biz düzeltiriz/düzelteceğiz, deyince Hz. Ömer ellerini açar ve şu duayı yapar “Yarabbi ben hata yaptığımda beni kılıçlarıyla düzeltecek arkamda arkadaşlar yardımcılar verdiğin için sana sonsuz şükürler olsun” Acaba bu gün öylemi oluyor Yorumu siz okuyucularıma bırakıyorum.

Bir hadisi şerifte Allah Resülü sav “Allah cc bir idarecinin iyiliğini murad ederse ona yanlış yaptığında doğruyu gösterecek yardımcılar halk eder. Ama bir idarecinin iyiliğini Murad etmezse ona her yaptığı iyi veya kötü her şeye iyidir iyidir diyen yardımcılar verir”. Buyurmaktadır.Günümüzdeki liderlerin etrafı yanlış yaptığında ikaz edenlerle mi dolu yoksa her yaptığın doğrudur diyenlerle mi dolu? Bu hadisi şeriften sonra Rabbim bizlere hayırlı idarecileri seçmeyi seçilenlere de hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin (amin).

SIRADIŞI OLAYLAR:

Anne Diyen Horoz,!

Hayvan kesileceğini anlamış olacak ki sahibinin elinden kurtulmak için anne anneeee diye bağırıyor. Sahibi de bu durumda kalbi yumuşuyor ve hayvanı kesmekten vaz geçiyor. Ne diyelim horozun saati gelmemiş. Bizleri konuşturan Rabbimiz papağanı konuşturduğu gibi horozu da konuşturabilir. Horoz bile anne diyor. Atalarımız “ağlarsa analar ağlar gerisi yalan ağlar” demişler. Her şeyi konuşturan Rabbim yasin süresi 65 te Ellerin ve ayakları kendi yaptıklarımıza şahitlik edeceğini yani konuşacaklarının bildirmektedir.

Allah Diyen Bebek!

Doğumdan hemen sonra Allah diyen bebek herkesi şaşırtmış. Bizim peygamberimiz sav de doğduğunda bir şeyler mırıldandığını duyanlar bu yavru ne diyor diye baktıklarında ümmetim ümmetim dediği duyulmuş. Ve ölürken de yine ümmetim ümmetim diyerek rahmeti Rahmana kavuşmuştur. Allah diyerek dünyaya gelen bu yavrunun mesajını başta yazıyı yazan okuyan ve tüm yavrularımızın almasını, Allah diyerek yaşamayı Allah diyerek ölmeyi cümlemize nasip etsin.

KASA MASA İŞLERİ!

Kişiye her duyduğunu söylemesi günah olarak yeter diyor alimlerimiz. Âmân dikkat bir şeyi yapan kimsenin hakkından konuşmak onun dedikodusunu yapmaktır. Yapmadığını yaptı demek iftira sayılmaktadır. Ne olacak bu kutu- mutu işleri o da yargının bileceği iş. Hiçbir şey yazmayacak mısın?

Bir iki mesaj vermek isterim; Eskiden adamın birine kızdın mı “bana bak sana öyle bir kötülük yaparım 7 sülalen bunu düzeltemez” .Ne dir bu kızan adamın yapacağı kötülük diye merak etmişinizdir.”beytül maldan (hazineye ait miletin malından)bir avuç toprak alır senin tarlana atarım sonra 7 sülalen iflah etmez”.

Devletin malından götürerek bir yerlere gelmekten sade bir yaşantı yaşamak daha sevimlidir. Adam olana/Adam olmak isteyene.

ASKERE GİDEN KARDEŞLERİMİZE;

Allah cc iki kimseye cehennem azabı haram kılar. Biri Tenhalar da sırf kendi rızası için göz yaşı dökene, diğeri ise sınır boylarında nöbet tutan vatan için kendini feda eden Mehmetçiklere” Rabbim tüm yavrularımızı her tür fitneden koruyup kollayıp muhafaza etsin Vatani vazifelerini hayırlısı ile kazasız belasız elemsiz kedersiz yaparak yuvalarına dönmelerini nasip etsin.

Sadi KARAKAYA- 5 şubat 2014- 5 Rabiülahir 1435



Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2334 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.