Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Seçimler yaklaşırken (6)
Cuma, 14 Şubat 2014

Seçimler yaklaşırken 6.sı ile birlikte bizleri buluşturan rabbime hamd. “kişi sevdikleri ile beraber” diyen kâinatın efendisi peygamberimiz(sav)’e salat ve selamdan sonra;


3 yıl önce genel seçimler öncesi yazdığım 5 adet yazımda bazı hususlara değindim. Tam da seçimler öncesi kaset savaşları vardı hatırlıyorsanız. Şimdi teknoloji hızla ilerlediği için böcekler sinekler devrede. Daha seçime 45 gün var. Seçimler yaklaştıkça daha neler duyacağız bilemiyorum.

 

Ayın içinden 2” yazımda biraz değindiğim seçimlerle ilgili yazımdan sonra bugün gündemde olan konular ve en önemlisi seçimlerle ilgili söyleyişime devam edeceğim.

 

Seçimler yaklaşıyor. !

Mahalle(Bahçelievler) camimizdeki günlük sıralı sabah dersinde hocamız sıradan Kuran-ın tefsirini yapmaktadır. Hocamız atandığı yıldan bu güne 17 yıldır bu derslere devam etmekte yaratılış gayemiz olan Kur an-ı yaşamak için hem anlama hem de cemaatine anlatmaktadır. Bu dersler çok az camide yapılmaktadır. Bazı camiler cemaat yok diye imam da lojmanda kılmaktadır. Bu farklı bir konu. Biz konumuza dönelim;

 

Camimizdeki( sıralı) dersten Diyanet işleri başkanlığı din işleri yüksek kurulu tarafından seçilen bir heyetin yazdığı tefsirden (Rabbimizi dinliyoruz) İsra süresi 70 “Bütün insanları kendi önderleriyle birlikte çağıracağımız günü hatırla. (O gün) her kime kitabı sağından verilirse işte onlar kitaplarını okurlar ve kıl kadar haksızlığa uğratılmazlar.

Bunun seçimle ne alakası var? Bence çok alakası var! Önder-lider seçmek çok önemli. Bir yola gideceksiniz. 3 kişi iseniz biriniz reis (emir) olsun. Sizler seçtiğiniz o reisin söylediklerine itaat edin. 3 kişi olunca başımıza reis(emir) seçin diyen dinimiz 80 milyon olunca da seçeceğiniz reise dikkat edin. Sonra da ona itaat edin. Rabbimiz (Nisa 54) te “Allah’a ve resulüne itaat edin birde sizden olan ülül emre de itaat edin.” buyurmaktadır. Seçilene itaatte dinimizin emirlerindendir ve farzdır.

 

İsra 70’teki önderlerimizden maksat bizleri dünya ve ahiret için hayra davet eden alimler önderlerdir. Ülkemizde ve dünyada gerek dünya için gerekse ahiret için herkes bir önder seçmiş.

 

Peki, kim bu önderler, cemaat liderleri son seçimlerde siyasilerin toptan pazar olarak gördükleri/bildikleri cemaatler seçimlerde rolü var mı? Bence var onun için onları dikkate almak en azından direkt olarak karşı olmamak her siyasi liderin temkinli yaklaşması gereken bir konu;

 

Cemaat, liderini dinler mi? Evet dinler dinlemelidir. Allah’a ve resulüne savaş açan bir lider dinlenir mi? Orada durmak lazım. Allah’a ve Resulüne isyanın olduğu yerde kula itaat olmaz. Velev ki bu baban dahi olsa. Kendisini cehenneme götürecek iş yapan, Allah’ın ayetlerini teferruat diyen, kurandan 236 adet ayet günümüze uymuyor diyen kimsenin arkasından gidilmez. Giden var mı çok. Neden çünkü cennette dolacak cehennemde, hem de liderleri ile birlikte.


Bugün günümüzde şeyh enflasyonu var. Kıyamete kadar da olmaya devam edecek gibi gözüküyor. Allah(CC) Dünyaya her 100 yılda bir gerçek alim göndermiş. Onlar peygamberlerin varisleri, öğüt vermenin yanında örnek bir hayat yaşarlar. Sürekli dua ederler beddua hiç etmezler. Çünkü son peygamber hiç beddua etmemiştir. Bu gün böyle kimselere çok ihtiyaç var, Günümüzde öğüt veren çok ama söylediğini yapan az. Yazıma 2 kıssa ile son vermek istiyorum.

 

1.Kıssa: Geçen akşam Kâbe’den canlı yayında kuran okuyan hoca efendi bir yere gelince durdu. Ayeti tekrar geriden aldı. (Necm 56 süresi). 2. Kez okudu “ Ezifetil aazife” anlamı “yaklaşmakta olan kıyamet iyice yaklaştı”. Evet, seçimler yaklaştı. Kıyamette öyle…

 

2.Kıssa: Dün sabah erkenden işe gelen arkadaşımız biraz fenalaştım diyor. Doktora giderken ölüyor. Allah rahmet eylesin. Ulu camiden binlerce kalabalıkla cenazesi kaldırıldı. İmamın “nasıl bilirsiniz” sorusuna cemaatin yüksek tonda “iyi biliriz” demesi gıpta edilmeye değer. Rabbim iyi biliriz diyecek gerçek şahitleri çoğaltmayı bizlere nasip etsin(amin)

 

İnsanların ölmesi kendi kıyametlerinin kopması anlamını taşımaktadır. Seçimlere 45 gün var. Her gün 1 milyon insanın kıyameti kopuyor. Bir o kadar da dünyaya geliyor. Seçimler yaklaşıyor! Kıyamet ondan yakın olabilir.! Onun için herkesle iyi geçinmeli bilhassa seçimler dolayısıyla kimseyi kırmamalı, dargın olunmamalıdır.

 

Seçimler yaklaşırken 6 yazıma burada son verirken 2014 mahalli seçimlerin kardeşlik ve demokrasi şenliği içinde sonuçlanmasını Rabbimden niyaz ederim.

Sadi KARAKAYA



Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2009 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 14-02-2014 22:06
DOKUNMAK
SADİ HOCAM HİÇ SUYA SAVBUNA DOKUNMADAN İŞİ BİTİRMİŞSİN SUSUZ BANYO OLMAZ BELKİ SABUNSUZ OLABİLİR İŞİ ÖĞRENMİŞSİN BİZİMKİDE BÖYLE OLUYOR DİYORSUN TABİ BUDA BİR TAKTİK BİZ NELER SÖYLESEK TAKTİR BOZULMAZ HER MÜCADELEDEN İLÇEMİZ KAZANSIN NESİLLER İSTİFADE ETSİN BİZLERİ HAYIRLA ANSIN İNŞALLAH.
Yazar MİSAFİR (Misafir)
2. 17-02-2014 22:56
DOKUNMA-YAĞLI BOYA
MİSAFİR KARDEŞİM 
 
Mukim olmayan kardeşim! 
Yazılarım 300 sayfayı geçti. 
Hala anlamayacak mısınız ? 
Ben bitarafım(tarafsızım)!size özel yorum yazma gereği duydum. 
 
Aslında hepimiz misafiriz. 
Kalıcı mukim olarak en iyi yer olan firdevste buluşmak ümidiyle selamlar...
Yazar Sadi KARAKAYA (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.