Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Başkan Toçoğlu'nu dinlerken
Çarşamba, 12 Şubat 2014

 Önceki gün Akyazı Küçücek Mahallesi ziyareti ve Topağaç Köyü mitingi dönüşü Serdivan Gönül Kahvesi’nde bir grup gazeteciyle birlikte Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Zeki Toçoğlu ile bir araya geldik.

Başkan Toçoğlu o gün Akyazı Küçücek Mahallesi’nde esnafı, otobüsçüler ve kamyoncular kooperatifleri ile birlikte fabrikaları, Akyazı Küçük Sanayi sitesini ziyaret etmesi, Vakıflar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelmesi ardından birde bütün bunların üstüne Topağaç köyünde miting yaptı. Miting sonrası Tasavvuf Musikisi Kültürünü Tanıtma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Toçoğlu’nun neredeyse her gün bu kadar yoğun bir programı var. Hatta bazen aynı gün içinde iki-üç miting yaptığı da oluyor. Bütün bu yorucu sürece rağmen Başkan Toçoğlu çok sağlıklı, zinde ve moralli görünüyor.  Çevresine pozitif enerji yayıyor. Masamıza geldiğinde de zindeydi. Ve kararlı bir yüz ifadesi vardı. Bu ifadesi sohbetimize de yansıdı.

Başkan Toçoğlu kısa sayılabilecek bir sürede Serdivan’da üç, Akyazı’da iki, Geyve’de iki, Erenler, Adapazarı, Arifiye, Karasu, Söğütlü’de de birer miting yaptı. Bu mitingler ve mitinglerdeki coşku, kalabalık kitle Başkan Toçoğlu’na moral olmuş. “Sakarya’yı  hiç böyle görmemiştim” dedi. İlçelerde 4-5 bin kişiye miting yaparken köylerde bile birkaç bin kişinin mitinglerine katıldığını belirterek “Korkarım bizim köy mitinglerindeki kalabalığı gören muhalefet artık sahadan kaçar” derken yüzünde tebessümler görülüyordu.

Başkan Toçoğlu aramıza katıldıktan kısa bir süre sonra çevre masalardan kendisine yapılan sevgi gösterilerine duyarsız kalmadı. Kafeyi gezmeye başladı. Kafedekilerin ellerini sıktı. Onlarla ayaküstü kısa sohbetler yaptı. Kimisi Başkan Toçoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirirken kimisi de kulağına doğru eğilerek bir şeyler söylediler.

Tekrar masamıza dönen Başkan Toçoğlu’na 30 Mart’ta beklediği oy oranını sorduk. Başkan Toçoğlu hiç tereddüt etmeden yüzde 60’ı rahat aşarız dedi. Bunu söylerken en ufak bir tereddüdü yoktu. Konsantrasyonu tamdı.  Yedi duyusuyla sadece seçim çalışmalarına odaklanmış. 

Sabah saatlerinde İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu ile belediye meclis adayları için Ankara’ya gideceklerini söyledi.  Masadaki bütün gazeteciler, Başkan Toçoğlu’ndan belediye meclis adayları ile ilgili bir şeyler öğrenmeye çalıştık. Başkan Toçoğlu bu konuda ser verip sır vermedi. Sadece listelerde büyük bir değişim yaşandığını, listeleri belediye başkan adayları ile ilçe başkanlarının yapıp il başkanına sunduğunu, bununda en doğrusu olduğunu belirterek kendisinin ise bazı isimler önerdiğini söylemekle yetindi.

Başkan Toçoğlu’nun, 30 Mart’ta seçilecek belediye başkan adaylarının ve belediye meclis üyelerinin Sakarya’yı 2023 vizyonuna taşıyacak kadro olduğunu söylemesinden belediye meclis üyelerini çok önemsediğini anlıyoruz. Mimar, mühendis ve STK’lardan bazı isimleri listelere ilave ettirmiş.

Bir süre sonra oturduğumuz mekâna gelen belediye başkanları ve partili kurmayları ile yan masaya geçiyor. Sıkıntılı bir konuyu görüştükleri Başkan Toçoğlu’nun yüzünden belli oluyor. Bir süre sonra da yüzünün gülmesinden sorunun çözüldüğünü anlıyoruz. Başkan Toçoğlu çok sesliliği seviyor fakat bunun bir disiplin içinde olmasından yana. Başkan Toçoğlu masadaki sohbetimiz de üzerine basa basa Sakarya’nın, milletin ve ümmetin geleceği gibi bir sorumluluğun omuzlarında olduğunu ve AK Partililerin bu bilinçle çalışmalarını istediğini sürekli tekrarlıyor. Bu süreçte Başkan Toçoğlu tek çatlak ses istemiyor, herkes aynı şeyi konuşsun ve aynı yöne baksın istiyor.

Sabah ezanından önce kalktığını bildiğimiz Başkan Toçoğlu gece on sularında seçimlerle ilgili ziyaret ve çalışmalar yapmak üzere yanımızdan ayrılıyor. Yani çalışmaya devam. Muhtemelen gece geç saatlerde evine gidecek ve birkaç saatlik uykuyla da Ankara’ya yola çıkacak.

Sonuç olarak; Başkan Toçoğlu her zamanki gibi enerjik. Seçim stratejisini belirleyen ve önceki hafta sahaya inen Başkan Toçoğlu seçimleri yüksek oy yüzdesi ile kazanacaklarından emin. Bu eminliğe rağmen sürekli büyük fotoğrafı partilerine ve halka göstererek bir oy fazla alma derdinde. Kararlılıkla bunun için mücadele veriyor.

Haluk Koç Kimdir?

Ahmet Haluk Koç, 3 Ekim 1954 yılında İstanbul'da doğmuştur. Aslen Karadeniz’lilidir. Babasının adı Salih Zeki, annesinin adı Nezahat'tır.

1973 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra gittiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni derece ile bitirdi. Ve İç Hastalıkları Uzmanı oldu. Hematoloji Yan Dal Uzmanlığı alanında da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı'nda tamamladı.

1990 yılında doçent, 1996 yılında da profesör oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongre Başkanlığı yaptı. Yurt içi ve yurt dışında, 200'ün üzerinde makalesi yayınlandı.

2002, 2007 ve 2011 yılında yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Samsun milletvekili seçildi.

Haluk Koç, 22 Mayıs 2010 CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçilmesinin ardından dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi ise de 3 Kasım 2010'da bu görevden ayrıldı. 30 Temmuz 2012 tarihinden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde Kamu Politikalarından sorumlu Genel Başkan yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevine atandı.

Çok iyi düzeyde Fransızca ve iyi düzeyde İngilizce bilen Haluk Koç, Evli ve 2 çocuk babasıdır.


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3396 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 24-02-2014 20:37
VATAN,MİLLET.SAKARYA
KORKU SARDI DÖRT BİR TARAFI 
GECE UYKULARI KAÇTI O TARAFIN 
ÇATLAKLARIN İÇİ AÇILDI 
İÇİNE GÜNEŞLER SAÇILDI 
 
2023 DİYE BİR TÜRKÜ TUTTURDULAR 
VATANI MİLETİ ÖYLE UYUTTULAR 
BÖYLE ÇIKARTTILAR KUTUCUKLARI 
MİLLETİN ANASINI AĞLATTILAR
Yazar BN (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.