Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Sel felaketinin zararları iki haftada karşılandı
Pazartesi, 23 Haziran 2014

İki hafta önce büyük bir sel yaşadık. 12 Saat içinde metrekareye 90 kilogram ın üstünde yağmur yağdı. Yoğun yağışın neden olduğu sel felaketinden Geyve, Hendek, Karapürçek, Akyazı, Sapanca ve Kocaali ilçeleri etkilendi. Meydana gelen sel de Geyve’de bir vatandaşımız yaşamını yitirirken selin etkili olduğu altı ilçede çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Sel bölgelerinde yollar bozuldu, altyapı tahrip oldu, su şebekelerinde arızalar meydana geldi. Tarım arazilerinin yüzde 70’i selden zarar görürken çok sayıda hayvanda da öldü. Selin Sakarya’ya maliyeti 250 milyon TL. Eski parayla 250 trilyon.

Selin başlamasıyla sel bölgelerinde kriz merkezleri oluşturan Büyükşehir Belediyesi sele anında müdahale etti. Büyükşehir ve AFAD ekipleri selde mahsur kalan vatandaşları birkaç saat içinde kurtarırken büyükşehir ekipleri ayrıca sel sularını da ilçe merkezlerinden  5-6 saat gibi kısa bir sürede boşalttı. Gece sel bölgelerine elektrik verilirken birkaç gün içinde de su şebekeleri onarıldı. İlk hafta selzedelere maddi yardım yapılırken hasar tespit raporları  da tamamlandı.

42 yılın en etkili sel felaketine maruz kalan Sakarya’da selin yaraları birkaç gün gibi kısa bir sürede sarılırken önceki gün Ankara’da Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu yanına Aile ve Sosyal Politikalar Bakan’ı Ayşenur İslam, Sakarya AK Parti  Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Ali İhsan Yavuz ile Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u alarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti.  Sakarya heyeti Bakan Şimşek’e selle ilgili bir brifing verdiler. Bakan Şişek’e ilçe ilçe rapor sunulurken Sakarya heyeti Maliye Bakanlığı’ndan sel için ödenek almayı başardı. Bakan Şimşek selin zararlarının karşılanması için bürokratlarına talimat verirken önümüzdeki günlerde sel ödeneği Sakarya’ya gelecek.

Başkan Toçoğlu, Bakan İslam, AK Parti Milletvekilleri ve Sakarya Valisi Coç’un üstün gayretleriyle Sakarya, Türkiye tarihinde belki de sel yaralarının en hızlı sarıldığı il oldu. Gelişmiş ülkelerde bile doğal bir afetin izleri bu kadar süratle sarılamıyor. Hayat normale döndürülemiyor. İşte yeni Türkiye ve Sakarya bu. Herhangi bir afette devlet var gücüyle vatandaşın imdadına koşuyor. Acılara yeni acılar eklemeden yaraları süratle sarılıyor. Kayıplar yerine konuyor ve acılar paylaşılıyor.

Sakarya’da büyükşehir belediyesi, alt kademe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları selle mücadele ederken, canları kurtarırken bazı ulusalcı gazeteciler ise devletin Sakarya’da olmadığı yaygarasını basarak halkı provoke etmeye çalışmışlardı.  Bu provokasyonların da başarılı olamayınca da hedefe AK Parti Sakarya Milletvekillerini oturtup Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik ve Ali İhsan Yavuz’u sel bölgesine geç gitmekle suçlayıp selzedelere karşı duyarsız kaldıklarını öne sürmüşlerdi.  

Ulusalcı gazeteciler AK Parti milletvekillerine bu suçlamaları yöneltirken henüz yazılarının mürekkebi kurumadan Başkan Toçoğlu, Bakan İslam ve AK Parti Sakarya Milletvekililer Üstün ve Yavuz Maliye Bakanlığı’ndan selin zararlarını karşılayacak ödenekleri çıkardılar. Böylece selin üzerinden henüz iki hafta geçmişken selin yaralarını da sardılar.

Seli ve yaşanan acıları istismar ederek yaptıkları dezenformasyon haberlerle halkı kışkırtarak, AK Parti düşmanlığını körüklemek isteyen bu ulusalcı gazetecilerin bu durum karşısında yüzlerinin kızarmış olması gerekir.  Bir parça utanmaları ve gazetecilik mesleğine saygıları varsa yaptıkları provokasyonlardan ötürü AK Parti Milletvekilleri Üstün ve Yavuz’dan kamuoyu önünde özür dilemeleri gerekir


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 4249 | E-posta

Yorumlar (4)
RSS Yorumlar
1. 11-08-2014 01:16
ARKADAŞ SEN UZAYDAMI YAŞIYORSUN ESNAFIN ZARARI NERDE KALDI
Yazar ESNAF (Misafir)
2. 13-08-2014 22:44
hangi gözle bakıyorsun?
ne zararı karşılandı yalakalıp yapmayın zararı karşılannanlarında isimlerini yazın yalancılar
Yazar esnaf1 (Misafir)
3. 18-01-2015 23:06
kim almış
Ben geyvede esnafım iş yerim sele maruz kaldı ve söylendiği gibi zarar falan karşılanmadı.kendi başınızın çaresine bakın esnafın zararı karşılanmıyor diye birde yazı yayınladılar.acaba bu ödenekleri birileri cebe indirdi de yetkililerin haberini yokki .yetkililere soruyorum....
Yazar sadi erdoğan (Misafir)
4. 09-02-2015 04:36
ben niye görmedim
Hangi zarar kaşılanmış. Zarar karşılanacak dendi. hadi tamamını geçtim ucundan bişi yapılacak diyelim. Dile getirildi buna bi çözüm olmayacakmı diye. Evde ve işyerinde bir tane sağlam eşya kalmadı. oturulacak veya kullanılacak. ama gel görki yapıldı diye reklam yapıldı. Üstü kapatıldı. Bu haberi yapan arkadaşın biraz mesleğine saygısı varsa araştırsın kime yardım yapıldı onu bi görelim. Eğer bulamazsa kendi bir yazı ile özür dilesin. Benim hanemi yanında ve karşısında selde kalmış bir tane komşuma yapılmadı. Ve bunu söylediğimizde geri çevrildik. Neden ortada ya para yok yada o paralarla yurt dışına gezilere gidildi. veya kendi yandaşlarında birkaç kişiye para verdiler yarın bigün kime verildi derlerse bak verdik diyecekler. Sen bana verilmişini bul bende belediyeye yazdığım dilekçenin kopyasını ve teslim ederkenki gizli videomu yayınlayayım. İplenmediğimizi oradan göstereyim.
Yazar misafir (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.