Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Yolcu uçağına füze: 298 ölü
Cuma, 18 Temmuz 2014

Yolcu uçağına füze: 298 ölü... Malezya Havayolları’nın Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan yolcu uçağı, Doğu Ukrayna üzerinde Rus füzesiyle vuruldu. 298 kişiden kurtulan olmadı. Rus yapımı buk füzesiyle düşürülen yolcu uçağı ile Türkiye’nin F-4’ü aynı füze ile düşürülmüştü.

Malezya, 8 Mart’ta Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken Hint Okyanusu’nda kaybolan Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 yolcu uçağının şokunu atlatamadan dün yeni bir uçak kazasıyla sarsıldı. Malezya Havayolları’na ait  Boeing 777 tipi yolcu uçağı, dün Ukrayna’nın Rusya sınırında düşürüldü. Rus Interfax ajansı, Ukrayna İçişleri Bakanlığı’na dayandırdığı haberinde uçağın 10 bin metredyken, yerden atılan füzeyle vurulduğunu duyurdu. Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan MH17 sefer sayılı uçakta 283 yolcu ve 15 mürettebat olduğu açıklandı. Uçağın, Ukrayna’nın Şaktarsk Kasabası’na düştüğü bildirildi.
 
AYRILIKÇILAR KARA KUTUYU BULDU
 
Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanlarından Anton Gerasenko, yaptığı açıklamada uçağın Rus yapımı Buk füze sisteminden atılan bir füzeyle vurulduğunu açıkladı. AP muhabiri, bahsi geçen füze savunma sisteminden son olarak Şinza Kasabası’nda gördüğünü duyurdu. Doğu Ukrayna’da aylardır Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna güçleri arasında çatışmalar yaşanıyordu. Bu arada Rusya yanlısı ayrılıkçılar, uçağın kara kutusunu bulduklarını ve Moskova’ya göndereceklerini açıkladı .
 
POROŞENKO: KOMİSYON KURULSUN
 
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko, yolcu uçağının düşürülmesinin araştırılması için uluslararası komisyon kurulmasını talep etti. Malezya Havayolları’na ait  Boeing 777’nin, son günlerde AN 26 ve Su 25 tipi uçakların ardından düşen üçüncü uçak olduğunu belirten Poroşenko,   uçağın teröristler tarafından vurulmuş olduğunu bildirdi.
 
OBAMA PUTİN’LE UÇAĞI GÖRÜŞTÜ

 
ABD Başkanı Barack Obama’nın, olayın ardından Rus mevkidaşı Vladimir Putin’le Malezya uçağıyla ilgili bir telefon görüşmesi yaptığı açıklandı.
 
TÜRKİYE’NİN F-4’ÜNÜ DE AYNI FÜZE DÜŞÜRMÜŞTÜ

 
Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı askerlerce 22 Haziran 2012’de Lazkiye açıklarında düşürülen TSK’ya ait RF-4E Phantom keşif uçağı da Rus yapımı Buk füze sisteminden ateşlenen füzeyle vurulmuştu. Saldırıda 2 pilotumuz şehit düşmüştü.
 
UÇAKTAKİ YOLCULARIN 154'Ü HOLLANDALI

 
Malezya Havayolları'nın, Ukrayna'nın Rusya sınırına  yakın bölgesinde düşen MH17 sefer sayılı uçağındaki yolcuların 154'ünün Hollanda  vatandaşı olduğu bildirildi.
 
Amsterdam Schiphol Havaalanı'nda düzenlenen basın toplantısında kazaya  ilişkin bilgi veren Malezya Havayolları Avrupa Direktörü Huib Gorter,  uçakta 283  yolcu ve 15 mürettebat olduğunu söyledi. İlk tespitlere göre, yolcuların 154'ünün  Hollanda vatandaşı olduğunu belirten Gorter, diğer yolculardan 27'sinin  Avustralyalı, 23'ünün Malezyalı, 11'nin Endonezyalı, 4'ünün Alman, 6'sının  İngiliz, 4'ünün Belçikalı, 3'ünün Filipinli ve bir kişinin ise Kanadalı olduğunu  ifade etti. Groter,  diğer yolcuların milliyetlerinin ise henüz tespit  edilemediğini aktardı.
 
Uçaktaki mürettebatın tamamının Malezya vatandaşı olduğunu bildiren  Gorter, yolcular ve mürettebatın isimlerinin aileleri bilgilendirildikten sonra  açıklanacağını ifade etti. Malezya Havayolları'nın araştırma amaçlı Ukrayna'ya  bir uçak gönderdiğini de belirten Gorter, kaza yerine gitmek isteyen yolcu  yakınlarının da götürülebileceğini söyledi.
 
Schiphol Havaalanı CEO'su Jos Nijhuis ise yolcu yakınlarına  havaalanında her türlü desteğin verilmeye çalışıldığını kaydetti. 
 
"UÇAĞI UKRAYNA DÜŞÜRDÜ" İDDİASI

 
Düşen Malezya uçağı ile ilgili bir iddia da Luhansk Halk Cumhuriyeti'nden geldi. Luhansk Halk Cumhuriyeti'nden yapılan açıklamada, "Boeing 777 tipi yolcu uçağının düşüşüne şahit olan görgü tanıkları uçağa Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin saldırı uçağının saldırdığını ifade ettiler. Daha sonra yolcu uçağı havada iki parçaya ayrıldı ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin topraklarına düştü. Aynı zamanda Ukrayna saldırı uçağı da Luhansk Halk Cumhuriyeti sınırları içine düştü. Şu anda düşen uçağın arama çalışmaları sürdürülüyor" ifadesi kullanıldı. 
 
Ukraynalı gazeteciler olay yerinden 12 kilometre ötedeki Torez kentinde sokak ortasında yerleşik halde bulunan ve Rus yanlılarının kontrolündeki Buk füze sisteminin daha  önce çekilmiş fotoğrafını Twitter’dan paylaştı.  
 
MALEZYA HAVAYOLLARI'NIN İKİNCİ TRAJEDİSİ
 
Bu Malezya Havayolları'nın yıl içinde yaşadığı ikinci olay. 8 Mart'ta Kuala Lumpur - Pekin seferini yapan boeing tipi uçak içindeki 239 kişiyle kaybolmuştu. O tarihten bu yana uçaktan tek bir iz bile bulunamadı.
 

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANI: UÇAK ROKETLE VURULDU

Düşen Malezya uçağıyla ilgili olarak, Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama'nın düşen uçak ile ilgili telefon görüşmesi yaptıkları belirtildi.

Bu arada düşen uçak ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Geraşenko, uçağın Zenit roket sistemi ile vurulduğunu söyledi. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

THY BÖLGEYE UÇMAYACAK!
 
Türk Hava Yolları, Ukrayna hava sahasının güvenli olmamasını gerekçe göstererek uçaklarının bu hava sahasında uçmayacağını duyurdu. THY’nin yanı sıra birçok havacılık firması da aynı kararı aldı. THY Basın Müşaviri Ali Genç, “Yaşanan hadise henüz çok sıcak olduğu için, olaylar netleşene kadar uçaklarımız  Ukrayna hava sahasını kullanmayacak” dedi.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2498 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.