Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Diyanet mi? Cinayet mi?
Cuma, 18 Temmuz 2014

DÝYANET MÝ? CÝNAYET MÝ?

Hz. Muhammed’in (SAV) Mekke’nin fethi sýrasýnda gurura kapýldýðýný ve Allah tarafýndan uyarýldýðýný, kendilerinin bu hataya düþmediklerini ve düþmeyeceklerini’ söyleyen; Ýçiþleri Bakaný Efkan Ala'nýn Hazreti Muhammed hakkýndaki bu sözleri’ bizleri baþka dinlere mensup kiþiler mi yönetiyor acaba?’Sorusunu aklýmýza getirmektedir. Sen veya sizler kim oluyorsunuz da Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (SAV) eleþtiri getiriyor ve kendinizi yüceltiyorsunuz.

Çünkü buna benzer birçok sözler yönetenler tarafýndan defalarca söylendi. Bu, bir deðil, iki deðil; kimi Bakara’yý makara yaptý, kimisi Baþbakanýn doðduðu yeri mübarek kýldý, kimisi peygamber yakýþtýrmasý yaptý, kimisi O’na dokunmanýn ibadet olduðunu, Tayyip’i üzmenin Allah’ý üzmek olduðunu, ak partili olmanýn baþbakana nikâhla baðlý olmak olduðunu…

Ne diyelim? Allah, bu sapkýnlara hidayet versin.

Diyanet Ýþleri Mehmet Görmez þöyle konuþtu: “Bugüne kadar konuþmadým. Konuþmadýðým için hakaret içerikli mailler bile aldým. Ama biliyorum ki bu kiþi Hz. Peygamber’e saygýlý bir insan. Konuþmama nedenim buydu. Peygamberle ilgili konular husumetlerin aracý olmamasý gerekir.” Diyor.

Bu kiþinin Hz. Peygamber’e saygýlý olduðu içinize mi doðdu?

Ayrýca; her Cuma Namazý sonrasý topladýðýnýz paralarla da insanlarý camilerden uzaklaþtýrdýðýnýzýn farkýnda mýsýnýz? Bütçemizin büyük bir kýsmýný kullandýðýnýz halde, tarafýnýzca yapýlan bir cami var mýdýr?

Toplum sizin fetvalarýnýza da güvenmez oldu. Hýrsýzlýða, yalana, soyguna, talana neden sesiniz çýkmaz? Hâþâ, dinimizin kurallarý mý deðiþti? Yoksa kendinize göre yeni bir din mi icat ettiniz?

Makam hýrsýnýz için; bu millete gavat dediniz, haþhaþi dediniz, terörist dediniz(teröriste deðil),çapulcu dediniz, sövdünüz, hatta dövdünüz ve hatta öldürdünüz. Türklüðümüze (kimliðimize) söz ettiniz.

Sýrada dinimiz mi var? Peygamberimize dil uzatmayýn, dinimize laf etmeyin. Varýn sizler, bildiðiniz gibi inanýn ve yaþayýn.

 

YA HEP, YA HÝÇ

Önümüzde çok önemli bir seçim var. Halkýn reisini seçeceðiz. Reis-i cumhurunu. Cumhurbaþkanýný.

Peki, halký temsil edecek biri nasýl olmalýdýr? El cevap: Öncelikle iyi bir Ýnsan olmalýdýr. Ýyi bir lider olmalýdýr.

Ýyi bir Ýnsan, Ýyi bir liderin vasýflarý nelerdir? Önemli olan, olmazsa olmazlarý sýralayalým:

- Yalan söylememeli,
-  Kul hakký ve haram yememeli,

-  Rüþvet almamalý, vermemeli, 
-   Haksýzlýk ve adaletsizlik yapmamalý, 
-  Olumsuz ve yýkýcý tenkit yapmamalý, 
-  Kanaatkâr yaþamalý,

-  Milletini ayýrým yapmadan sevmeli, baþkalýklara düþmanca bakmamalý, 

-   Ýnsan haklarýna saygý göstermeli,
- Toplumsal barýþý ve sosyal uzlaþmayý zedeleyecek fikir ve hareketlerden kaçýnmalý, 
- Atalarýna saygý göstermeli, sövüp saymamalý,

- Lüks ve þatafat içersinde yaþamamalý,

- Dini siyasete alet etmemeli,

-Vatanýn birliðini, dirliðini korumalý,

-Cumhuriyetin temel ilkelerine baðlý kalmalý 

Uzun lafýn kýsasý: Lider; söz ve eylemlerinde ölçülü ve dengeli olmalýdýr. Az,öz ve akla uygun söylemeli,konuþmalarýnda mantýk ve muhakeme esas olmalý,sözleri ile yaptýklarý birbirine ters düþmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapýsýna sahip çýkmalý, Atatürk ilke ve inkýlâplarýna baðlý kalmalýdýr.

Yukarýda saymýþ olduðumuz temel ilkeler olmazsa olmazlarýmýzdýr. Birinci sýradaki ak partinin adayý Sayýn Recep Tayyip Erdoðan’la karþýlaþtýrma yaptýðýmýzda; bu ilkelerle tamamen tezat oluþturduðunu, zýtlýklarýn ise cuk oturduðunu görmekteyiz.

Ýkinci sýradaki aday Selahattin Demirtaþ’ýn ise; eli kanlý bebek katiliyle eþdeðer olduðu malumumuz olup, birinci sýra adayýyla kýstaslarý örtüþmektedir.

Üçüncü sýradaki adayýmýz Sayýn Ekmeleddin ÝHSANOÐLU’nu ise; bir bilim adamý, dört dil bilen, Müslüman ve Türk olmaktan gurur duyan, Türk Oðlu Türk’üm diyen, mütevazý, alçakgönüllü kiþiliðe sahip biri olarak tanýdýk.

Ellerimizi vicdanýmýza koyarak tercihlerimizi yapacak, ya karanlýklar ülkesinde meçhule doðru yolculuða devam edecek veya kurtuluþa ereceðiz.

Yazýmý sonlandýrdýðým þu anda Filistin Müslümanlar ve Kuzey Irak’ta Türkmenler kan aðlamakta, Konsolosluk mensuplarýmýz hala rehin tutulmaktadýr. Bu iþler ‘van minütle ve kýnamakla’ olmuyor. Madem güçlü bir devletiz. Devlet olduðumuzu göstermenin zamaný þimdi deðil de ne zaman gelecek? Allah, kardeþlerimizin yardýmcýsý olsun.

Cemalettin DÝNÇER

Eðitimci yazar





Cemalettin Dincer hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1754 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 19-07-2014 13:31
SENDE ELÝNÝ VÝCDANINA KOY HOCAM
BÝZ SAHTE MÜSLÜM GÜNDÜZLERÝ COK GÖRDÜK BU MEMLEKETTE BÝZ BAÞ ÖRTÜSÜ YÜZÜNDEN OKULA GÝDEMEYEN KARDEÞLERÝMÝZLE ÇOK AÐLADIK BU ÜLKEDE NERDEYDÝ O ZAMAN EKMEL NERDEYDÝ HÜKÜMET TABÝ OTEL ODALARINDA MESAÝ YAPIYORLARDI ASIL SÝZLER ÞÝMDÝ ELÝNÝZÝ VÝCDANINIZA KOYUN .....
Yazar YUNUS EMRE ÖZKAN (Misafir)
2. 03-08-2014 21:26
SENDE ELÝNÝ VÝCDANINA KOY HOCAM
Muhalefet partisi liderlerinin adýný dahi telaffuz edemedikleri Ýngiliz ve Atlantik ötesi güçlerin dayattýðý ekmel efendi bu saydýðýn özelliklere haizmidir. Milleti ahmakmý sanýyorsunuz. Karanlýkta türkü çaðýrmayý býrakýn. Milletimize güvenin.
Yazar Osman. Erdem (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.