Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Geyve'nin gelişmekten çok ...
Çarşamba, 17 Eylül 2014

Geyve'nin gelişmekten çok, şirinleşmeye ihtiyacı var

İlçemizi birine tarif ederken nasıl tarif ederiz.

  • ‘’ Bizim memleketimiz yemyeşil ve güzel bir ilçe.. ‘’

  • ‘’ Bizim Geyve’miz de her türlü meyve yetişir… ‘’

  • ‘’ Bizim Geyve’miz şirin ve tam emeklilik yaşanacak sakin bi ilçe … ‘’

  • ‘’ BİZİM… BİZİMMM V.S. …

Kim ne derse desin Geyve’miz büyük bir gelişme potansiyeli veya sanayi hamlesi olacak bi yapısı çok yakın zamanda görülmüyor. Haliyle göç veren işsizlik yapısına sahip. Tarım ve hayvancılık ile uğraşanlar dışında nispeten esnaf gelirleri ile geçinildiği görünen bi gerçek. Sanayi yok denecek kadar az ne yazık ki.

Peki ilçemizde yok olmasını istemediğimiz şeyler nedir peki ?

Kime sorarsak soralım doğal güzelliğin asla bozulmasını istemeyiz. Belkide iş alanı yaratacak sanayi arazisi içinde alan açılacak gibide değil. Çünkü sanayi; pazara yakınlık ister. Çünkü sanayi; ulaşımın ve nakliyenin ana yollara ve demir yollarına yakın olmasını ister. Bu alanda da ne yazık ki şansımız yok. Belkide olabilecek otoyol ve Tren yolu güzergahından da, ya teknik olarak ya da siyasilerimizin becerikliği de diyebiliriz kısmetlenemedik. Ne tren yolumuz ( en azından istasyonumuz bile yok ) ne otoyolumuz ilçe sınırları dışında kalışımız ilçemizin sanayi ve gelişme ilçesi avantajından uzak bıraktı bizi.

Geriye tek şey kalıyor.

Özellikle Alifuatpaşa nahiyesinin Geyve’ye mahalle olarak bağlanmasından sonra; Geyve’mizi şirinlikleri ile tanıtmak. Bunu yapmak için doğal güzellikler üzerinde turizm alanları ve güzellikleri ile çevre düzenlemeleri yapmamız. İlçemiz ambleminde ayva şekli koymak belliki yeterli görünmüyor. Dev ayva , üzüm, kiraz maketleri yapılabilir ana yol kenarlarına. Hepimiz gezerken gittiğimiz yerin girişine ve sembolleri önünde resimler çektiririz. Ama Geyve’mizinde buna ihtiyacı var. En azından bu bi başlangıç olabilir bu maketler.

İlçemizin girişi güzelleştirlmeli ve çevre düzenlemeleri yapılmalı. Belediye ve sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler el birliği yapmalı. Kısır kavgaları bi kenara bırakmalı. Karmaşık yapılaşmaya izin verilmemeli. Turistik önem taşıyan yerlerimizin çevre düzenlemeleri yapılmalı. Hatta otantik güzellikler teşvik edilmeli.

Sonuç olarak;

Geyve’mizin güzelleşmekten başka çarasi yok ne yazık ki. Güzelleştirmek için hali hazırda başta Sayın Murat Kaya’ya, ilçe kaymakamımıza, Büyük Şehir Belediyesi'ne vakit kaybetmeden girişimlerde bulunmaya ihtiyacımız var. Bu konuda planlama yapacak teknik kadroları ve organizasyonları, fikir çalışmalarını başlatmak gerek.

Bunlar yapılmaz ise;

Ne yazık ki virane ve şirin dahi gözükmeyen bi ilçemiz ilerde bizlere kalacak. Şirin olması için el ele verilme zamanıdır. Örnekleri çevre illerde olan ilçeler gibi…

 Sorunsuz, sıkıntısız, sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler...

 

 

 

 

 


Birol Yıldırım hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3150 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 22-09-2014 12:25
Aslında
Yazdıkların çok doğru tesbitler ,ancak bu yazdıklarının icra edilecek safhasıba geçilebilmesi için kaliteli idarecilere daha doğrusu siyasilere ihtiyaç var. Siyasiler de o....u olduklarından senin tesbitlerin başka bahara kalır.Geyve; adı şirin ama götüntü itibarı ile kaka kalmaya devam eder...
Yazar Ziya Ergün (Misafir)
2. 13-10-2014 09:41
Aslında
Birol bey yüreğinize sağlık umarım yazınızdaki mesajı herkes doğru anlar ve üzerine düşeni yapar ama bu bir gerçek ki geyvede yapılacak daha çok işler var saygılarımla
Yazar özdemir yılmaz (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.