Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Be'be
Pazar, 16 Kasým 2014

 Kaç yaþýnda olduðumu hatýrlamýyorum. Annemin sýrtýnda yol alýyorum. Kah yürüyorum, kah anne sýrtýnda mahçup kedi yavrusuna dönüyorum. Çamlýk Köyü Argat (Cumalý) Mahallesi'ne gidiyoruz. Yolumuz uzun. Orman içlerinden geçen kestirme patika yolunu kullanýyoruz. Köye yaklaþtýkça heyecanlanýyorum, daha hýzlý yürümek istiyorum. Annemi zaman zaman geçiyor, önden koþuyorum. Sað tarafýmýzda beliren tarladan köpek sesleri yükseldi. Annem hemen yanýmda belirdi. Koyunlar tarlada yayýlmýþlar üç çoban koyunlarýn bize göre arka tarafýnda ayakta dizili duruyorlardý. koyunlardan daha boylu dört köpek suratla bize yaklaþýyorlardý. annem kanatlarýný üzerime geçirmiþ yolda bulduðu taþ kaya parçalarýný yaðmur gibi savuruyordu köpeklere. taþlardan nasibini alan hayvanlar iyice hýrçýnlaþmýþlardý.

           Çobanlarýn sus pus ayakta bizi seyretmelerine öfkelenmiþti annem. Avucuna iyice oturan bir taþý var gücüyle çobanlara fýrlattý. Can-hýraþ bir sesle annemin attýðý taþ ortada dikilen delikanlýnýn ayak diz kapaðýna isabet etti. Çoban bir anda yere kapandý. Yanýnda dikilen kadýn çobanlar köpeklerine baðýrdýlar. öndeki büyük köpek iyice yaklaþmýþtý bize, diðer üçü geri döndü. Annem bir taþ daha aldý. Mavi çakýr gözlerini köpeðe dikti 'Allah'ýndan bulasýn gavurun malý!' diyerek elindeki taþý köpeðe attý. Kulaklarýnýn arasýndan vurulan köpek bir an durdu, hýrlamasý bakýþlarý deðiþmiþti. Bir kaç saniye öylece baktý. Aniden geri dönüp kuyruðunu bacaklarýnýn arasýna alarak uzaklaþtý bizden.

          Annemin ayaklarýna sarýlmýþ olanlarý korkuyla izliyordum. Korkum yüzüme vurmuþ olmalý, annem yanaklarýmý avuçlarýnýn arasýna alarak beni sýrtýna vurdu. Hem söyleniyor hem gidiyorduk patikada.

         Yol üzerinde dere içindeki aðaç olluða varýnca beni yere indirdi. Kýzgýnlýðý hala geçmemiþti. Titrek elleriyle bir avuç su uzattý, 'Ýç yavrum çok korktun ödün büyüyecek' dedi. Ne demek istemiþti bilmiyordum o an. Fakat iyi gelmiþti gerçekten. Oluðun hemen üstündeki diken ormanýnda bazýlarý kurumuþ bir kaç kuþüzümünü uzattý: ' Bak be'be. Ye bunlarý korkunu bastýracak.'

         Ýlk defa gülüyordu sanki bana. Elinde bana uzattýðý çocuklarýmýzýn bebek diliyle öðrendiði be'beleri aldým.

         Bu kelimeyi doðru mu yazdým bilmiyorum ama yazarken dahi içimi tatlý bir heyecan sarýyor.

          Siz hangi meyvelere be'be dediniz hatýrlýyor musunuz. Kiraza mý, üzüme mi yoksa eriðe mi?

          Neden peki büyüklerimiz bu kelimeyi kullanýyorlar? Kolay aslýnda cevabý. Telaffuzu çok kolay. Belkide konuþmaya baþlarken kullandýðýmýz ilk beþ kelimeden biridir be'be.

          Bakýn' Þimdi kendinizle bir anlaþma yapýn. Bir gününüzü yaþý kaç olursa olsun çocuðunuza ayýrýn. Ýtiniz elinizle dünyayý bir kenara. Sadece sizler olacaksýnýz. gidin bir orman kenarýna. ama tanýdýðýnýz bildiðiniz bir orman olsun. Sonbaharýn içindeyiz. Sarýyla yeþilin birleþerek nasýl kýrmýzýya mora dönüþtüðünü yapraklarýn yere düþerken nasýl veda ettiklerini göreceksiniz. Koþun düþen yapraklar arasýnda. Býrakýn çocuðunuz dereye taþ atsýn. Sizde elinizle topladýðýnýz bir kaç kuþ burnunu uzatýn çocuðunuza. 'Al be'be ye' deyin. yaþý belki büyüktür çocuðunuzun ama bir kahkaha patlamasý olacaktýr o an. Hayatýnýzýn en mutlu gününü yaþayacaksýnýz emin olun.

          Elektronik ekranlarda adýný öðrettiðimiz bir kaç yaban meyvesini yerken evladýnýz yaþadýðýnýz hayata topraða kapanarak þükredeceksiniz. Hani stres vardý sizde. Be'beler varken size stres gelemez. Çayý da güzel oluyor ama.

SEMROM


semrom hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 3315 | E-posta

Yorumlar (6)
RSS Yorumlar
1. 18-11-2014 11:10
Yüreðine saðlýk çok güzel yazmýþsýnýz. Be be demezdik yenecek herþeye mama derdik :)
Yazar fatih (Misafir)
2. 18-11-2014 11:30
Duygulandým yazan ellerýniz dert görmesin... O meyvelere bend bebe derdim yazýn camiye giderdýk aydýnlar kôyunden kabaklar köyune cunku o zamnlar bizým köyumuzde imam yoktu .. Yuruyerek gderdik ve yol uzerýndeký diken ormanlarýndan bebe dye adlandýrdðmz kuþ uzumlerýnden toplardýk o gunler cok guzeldi ..
Yazar Murat (Misafir)
3. 18-11-2014 12:19
Evrenselleþmiþ Dil : Annelik
Doðumumuzdan 9 ay evveli baþlar cefamýz, yük olacaðýmýz o vakitler belli eder kendini. Belkide biz kendimize yük ederiz yük olduðumuz düþüncesini, çünkü annelerin haz aldýðýný görebilirsiniz yavrusuna hizmetten..Allah'ýn kullarýna sevgisi, merhametinin yansýmasýdýr görebilene annelik.Evrensel bir dildir adeta, hindu bir annede sarmalar evladýný, hristiyan bir annede, ateist olsada farketmez annelik. Annelik kadýnlarýn içinde gizlenmiþ kutsal bir hazinedir, hem öyle bir hazine ki sadece kendi evladýna deðil tüm çocuklara merhameti gerektirir. 
 
Ýnsanýmýzýn robotlaþtýðý-robotlaþtýrýldýðý, ölümün gözlerden uzak mekanlara çekilerek ötekileþtirildiði, sanalýn gerçeðe tercih edildiði çaðýmýzda bazý deðerlerden uzak kaldýðýmýz aþikardýr. Ýþ dünyasýnýn durdurak bilmeyen koþturmacasý, para hýrsý, hep daha fazlasýný isteme, bir karýþ topraða tamah edecek insan için ne kadar da komik uðraþlardýr..Bu yazýyý okuyorsanýz eðer hala bir þansýnýz var demektir, Semrom'un demesi gibi eminim yaþadýðýnýz ormanlarda ailenizle yaþayabileceðiniz bir Be'be hikayeniz vardýr.Belki bir kuþta, belki bir taþta, belki bir gülüþte, yada sýcacýk bir dokunuþta gizli bir hikaye...UNUTMAYIN ! Kendinize ve ailenize þans verecek bir gününüzün daha olduðunun garantisi yok.Düþünün ; Çocuðunuzun ileride sizi nasýl hatýrlamasýný istersiniz? Herkesi evrensel dili konuþmaya davet ediyorum.
Yazar Melike Kalemci (Misafir)
4. 18-11-2014 14:00
yüreðinize saðlýk, güzel bir yorum olmuþ
Ana gibi yar, baba gibi diyar bulunmaz. Be'be'lerde cabasý, çok güzel bir yorum olmuþ.
Yazar Y@Þ@R (Misafir)
5. 11-01-2017 19:48
Geri dön
Semrom lütfen yazýlarýna geri dön artýk ya.
Yazar Ahmet (Misafir)
6. 05-10-2017 21:29
semrom
semrom yeni yazýlarýný bekliyoruz haberin olsun
Yazar ismail (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.