Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Süleyman Şah operasyonu: 1 şehit
Pazar, 22 Şubat 2015

Süleyman Şah operasyonu: 1 şehit... Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT mensuplarından oluşan 175 kişilik tim, IŞİD tehdidin artması üzerine Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne gece yarısı operasyonu düzenledi.

9 saat süren operasyonla Süleyman Şah’ın naaşı ile karakoldaki 38 askerimiz tahliye edilerek yurda getirildi. Operasyon sırasında bir askerimiz şehit oldu.

IŞİD'in Süleyman Şah Saygı Karakolu’na saldırı için hazırlık yaptığı istihbaratı üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT dün gece ortak bir operasyon gerçekleştirdi.

39 zırhlı araçla gidildi

Operasyon 18.30 sıralarında İHA’ların türbe etrafında keşif amaçlı uçuşu gerçekleştirmesiyle başladı. 39 zırhlı araçla operasyon timi bölgeye intikale başladı. 150 Özel Kuvvetler (Bordo Bereli) personeli ile 25 MİT elemanından oluşan operasyonla birlikte Süleyman Şah Saygı Karakolu tahliye edildi.

Bir askerimiz şehit

Operasyon sırasında 1 asker şehit oldu. TSK'dan yapılan açıklamada "Şah Fırat Operasyonu sırasında herhangi bir çatışma yaşanmamış, başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelimiz geçirdiği bir kaza sonucu şehit olmuştur" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT mensuplarından oluşan 175 kişilik tim, IŞİD tehdidin artması üzerine Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne gece yarısı operasyonu düzenledi. 9 saat süren operasyonla Süleyman Şah’ın naaşı ile karakoldaki 38 askerimiz tahliye edildi.

ANKARA HAREKETE GEÇTİ
Yaklaşık dokuz aydır IŞİD ve Suriye’deki diğer silahlı unsurlar arasındaki çatışmaların zaman zaman Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yakın alanlara kadar geldiği ancak Suriye’deki hiçbir silahlı unsurun Saygı Karakolunun 200 metre yakınına yaklaşmadığı öğrenildi. Ancak son on günden bu yana bazı gazetecilerin ve ana muhalefet partisi CHP’nin sıklıkla Süleyman Şah Saygı Karakolu’nu hedef haline getirmesi üzerine oluşan tehdit ve tehlike karşında Ankara harekete geçti.

İZLEME VE TAKİP MERKEZİ KURULDU
Geçtiğimiz Eylül ayının son haftasında IŞİD’in Saygı Karakolu’nun etrafında hareketlilik gösterdiği ve zaman zaman yığınak yaptığı yönündeki istihbarat bilgileri üzerine harekete geçen Ankara ilk iş olarak Saygı Karakolu’ndaki personel sayısını ve niteliğini arttırdı. Ardından bölgeye en hızlı hareket edebilecek alan olarak görülen Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, olası bir durumda buradaki Özel Kuvvetler’in devreye girebilmesi için izleme ve takip merkezi kurmuştu.

HAZIRLIKLAR ÖNCEDEN BAŞLADI
Yaklaşık üç ay önce Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun korumasını sağlamak üzere bölgeye gönderilen Özel Kuvvetlere bağlı unsurlar kendilerine 10 gün önce gelen talimat üzerine naaşın başka bir yere nakledilmesi için hazırlıklara başladı. Daha önce iki kez yeri değiştirilen naaş yerinden çıkarıldı. Taşınması için gerekli işlemlerin ardından naaş Türk bayrağı ile sarıldı. Daha sonra Ankara’ya ‘hazırız’ mesajı verildi. Türbedeki hazırlıkların tamamlanması üzerine Şanlıurfa’dan bölgeye intikal etmek üzere MİT, TSK ve Emniyet birimleri harekete geçirildi.

KOBANİ'DEN İNTİKAL EDİLDİ
Süleyman Şah Saygı Karakolu’na bugüne kadarki tüm lojistik geçişler, bir kez hariç, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki askeri geçiş üssünden ve Telabyad üzerinden ulaştırıldığı belirtildi. Ancak yabancı unsurların ve IŞİD’in operasyonu sabote etme girişiminde bulunabileceği ihtimalini güçlü gören Ankara, PYD’nin kontrolündeki Kobani’ye yakın bir alandan geçerek operasyon alanına ulaştı. Geri dönüşler de yine aynı güzergah üzerinden yapıldı. Bu arada tahliye operasyonu tabir yerindeyse “iki ateş arasında” gerçekleşti. Türk güvenlik güçlerinin Saygı Karakolu’na giriş yaptığı saatlerde PYD güçleri de IŞİD terör örgütü ile karakolun hemen hemen bir kilometre yakınında sıcak çatışma içindeydi.

YASAK BÖLGELER İLAN EDİLDİ
Türkiye, Telabyad’tan Cerablus’a kadarki tüm Kobani sınırını ikinci kez “Askeri Yasak Bölge” ilan etti. Geçtiğimiz 13-14 Şubat günlerinde Akçakale’ye yakın olan Tekçe Askeri Sınır Karakolu bölgesinden Birecik’e bağlı Ziyaret Köyü’ndeki Askeri Sınır Karakolu’na kadar valilik tarafından “Askeri Yasak Bölge” ilan edilmişti. Hemen hemen Kobani’nin kuzey sınırı olan yaklaşık 100 kilometrelik mesafede sınıra her türlü yaklaşma veya temas yasaklanmıştı. Bu kararın ardından aynı karakolların arası bu kez 19-23 Şubat tarihleri arasında yeniden valilik tarafından “Askeri Yasak Bölge” ilan edildi. Kararla birlikte asker bu mesafede sınıra yaklaşanı gözaltına alabilecek ve silah kullanabilecek dendi.

AĞIR SİLAHLAR TEHLİKE SİNYALİ
Son dönemde IŞİD’in aşırı silahlanması ve örgütün Kobani’den geri çekilmesi ile birlikte ağır silahlarını Saygı Karakolu’nun iki kilometre yakındaki alanlarda konuşlandırması üzerine Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yönelik tehdit algısı da üst seviyeye yükselmiş oldu.

IŞİD’İN ‘TURİST’ İSTİHBARATÇILARI
Bölgedeki her hareketliliği ve iletişim sinyal sistemlerini Ankara Gölbaşı’ndan yakın takibe alan Türk istihbarat birimleri, bazı yabancı uyruklu kişilerin ülkelerinin istihbarat birimleri adına Telabyad ve Cerablus’a kaçak yollardan giriş yaptığı ve bu kişilerin telsiz konuşmalarında sık sık Süleyman Şah Saygı Karakolu’nu hedef gösterdiğini belirledi. Durumu değerlendiren Ankara, örgüt içindeki bazı kontrolsüz birimlerin yabancı istihbarat birimlerinin talimatı ile türbeye saldırabileceği ve bu durum karşında Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekebileceği düşüncesi ile harekete geçti.
Örgütte en az 300 casus var
Yabancı istihbarat teşkilatlarının son dönemde çok ciddi bir şekilde IŞİD’in içine sızmış olması da Türkiye’yi de alarma geçirdi. Örgüt içinde aktif olduğu bilinen 17 bin yabancı militandan en az 300’ünün çeşitli ülkelerin istihbarat birimleri ile telefon ve iletişim cihazları üzerinden irtibatta olduğu tahmin ediliyor.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1352 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 23-02-2015 21:11
süleyman şah ın kimliğinde karmaşa/ hata
SÜLEYMAN ŞAH IN KİMLİĞİNDE KARMAŞA VAR... hatta hata var, OKUYUN... 
TRT VE RESMİ AÇIKLAMALAR SÜLEYMAN ŞAH I, OSMAN GAZİ NİN DEDESİ OLARAK GÖSTERİYOR... HATTA YIKILAN TÜRBEDEKİ TABELALARDA BU ŞEKİLDE YAZIYOR... TRT HABERLERDE GÖSTERDİ... 
ANCAK BİR DE İZNİK FATİHİ, ANADOLU SELÇUKLU DEVLETİ NİN KURUCUSU SÜLEYMAN ŞAH VAR.. GERÇEKTE TÜRBE ONA AİT... 
VE.. TÜRBE ÜZERİNDE ÖLÜM TARİHİ 1086 YAZIYOR.. BU, KESİNLİKLE OSMAN GAZİ NİN DEDESİ OLAN SÜLEYMAN ŞAH OLAMAZ... HELE HELE OSMANLI NIN KURULUŞUNUN 1299 OLDUĞU DİKKATE ALINIRSA... NASIL BÖYLE BİR HATA YAPILABİLİR. TRT VE RESMİ AÇIKLAMALARDA BİLGİ HATASI VAR..  
KALDI Kİ OSMAN GAZİ NİN DEDESİNİN SÜLEYMAN ŞAH OLUP OLMADIĞI DA TARİHÇİLERCE TARTIŞILMAKTADIR...
Yazar feridun eser (Misafir)
2. 23-02-2015 23:04
Kayı Boyu
Biz KAYI boyu halkı olarak; Gündüz Alp bildik. 
Çünkü bi rivayete daha yakındır. 
1299 Osmanlının SANCAK aldığı tarihdir.Anadoluya gelişleri, Selçuklular adına savaştıkları tarih değil.
Yazar Emir54 (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.