Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Bu Kez Emaneti Ehline Verecek misiniz?
Pazartesi, 27 Nisan 2015

Bunu, kýsýk bir sesle ‘oðlum falaný filaný aldýlar, operasyon var, evdeki paralarý sýfýrla’ diyen ve bunu diyenin peþinden gidenler pek anlamazlar amma; Ýman, emin ve emanet, birbirine çok yakýn kelimeler…
Hatta biri diðerinin olmazsa olmazý ki yüce peygamberimiz münafýklýðýn alametlerinden birinin ‘emanete hýyanet etmek' olduðunu buyurduktan sonra, Müslüman'ý da ‘çevresindekilerin ondan emin olduðu kiþi' olarak tarif ediyor.
Demek ki, her sarýklýyý hoca sanmadan önce emanete sadýk mý ve emaneti ehline veriyor mu? Ona bakacaðýz ki en önemli gösterge bu…

Emanetten kasýt türlü türlü; Servet, sýhhat, hayat, þöhret, evlat, devlet, iktidar, mevki, makam hepsi birer emanettir…
Ve her bir emanet, Allah katýnda insan için çok büyük birer imtihandýr.
Bizler için ise çevremizdekileri sýnama ama onlarý aþaðýlamak veya aþaðýlýklarýndan istifade etmek için deðil, ancak ve ancak þerlerinden emin olmak için bir sýnama aracýdýr.
Ama biz ne yapýyoruz?
Saçýna, sakalýna, sarýðýna, hitabetine, söylemlerine bakarak ve hatta peygamber efendimizin "Kiþinin namaz ve orucu, sizi aldatmasýn. Siz onun küçük ve büyük menfaatler karþýsýndaki tutumuna bakýnýz" emrine raðmen, ibadet biçimi ile insanlarý deðerlendirmeye kalkýyoruz.
Haliyle yanýlýyoruz…
Ve ortalýk bizim bu safiyane duygularýmýzdan beslenen münafýklardan ve din istismarcýlarýndan geçilmiyor.

Þaþýrýyoruz, hayal kýrýklýðý yaþýyoruz, üzülüyoruz…
Bu arada birileri için bütün bu yaþananlar, mukaddes dinimize saldýrý bahanesi olarak kullanýlabiliyor.
Referansý sözde Ýslam olanlarýn icraatlarýný mukaddes dinimizle iliþkilendirip, biz demedik mi iþte din ve dindarlarýn gerçek yüzü bu diye propaganda yapabiliyorlar.
Evet, bunu yapana, kafasý basmadýðý veya iþine gelmediði için yapýlanlarýn ve yapanlarýn dinimizle alakalý olmadýðýný anlamayan veya anlamazlýktan gelenlere yazýklar olsun.
Ama kendilerine bu fýrsatý verenlere, kendileriyle birlikte mümin olma vasfýný ve misyonunu rezil edenlere de lanet olsun.
Özellikle sanal alemde, referansýmýz Ýslam diyenlerin, diminizle hiçte alakasý olmayan icraatlarýnýn, din ve diyanetle alakasý olmayan insanlar tarafýndan dinimize mal edildiðine ve nasýl dalga geçme konusu yapýldýðýna dair, içerik itibariyle doðru ama tüm Ýslam'a mal edilmesi itibariyle son derece yanlýþ paylaþýmlar uçuþuyor.
Örneðin iktidarýn siyasi kadrolaþmasý ve bunu yaparken de örneðin hayvanat bahçesi müdürünün TUBÝTAK gibi bir kuruma müdür yapýlmasý gibi gerçekten saçma sapan atamalarý falan…

Olay "Allah size, mutlaka emanetleri (iþleri) ehil olanlara vermenizi ve insanlar arasýnda hükmettiðiniz zaman adaletle davranmanýzý emreder" ayeti ile karikatürize edilip iktidarýn þahsýnda Ýslam dinine hakaret noktasýna çekiliyor.

Sanki yüce dinimiz ‘emaneti ehline sakýn vermeyin' buyurmuþ da, referansý Ýslam olanlar da dinin gereðini yapýyorlar gibi…

Dilimizin döndüðünce bu iðrenç olayý birilerinin aðzýna sakýz olma fýrsatý verenleri de uyardýk.

Bir diðeri; Tayyip Erdoðan’a baðlýlýklarýný yalakalýk derecesinde ifade ederken daha beteri þirk koþtuklarýnýn farkýnda olmayan zavallýlar.

Hep söyledik;
Mümin ve mutmain bir idareci bu yalakalýklarý býrakýn bu þirke varan iltifatlarý duyduðunda, bunlarý yapanlarý, en aðýr þartlarda cezalandýrmalý ve bunun yanýnda da aynada kendine þöyle bir bakýp ‘ben nerede hata yaptým' diyebilmeli.

Biz, iktidar emanetinin cazibesine kapýlýp, kulluðunu ve misyonunu unutmamasý ve kendilerine sýk sýk ölümü hatýrlatmasý için cebinden para verip özel hizmetli tutanlarý, halifelik emanetini alýnca halka ‘yanlýþ yaparsam benim için ne düþünürsünüz' sorusuna karþýlýk ‘seni kýlýcýmýzla düzeltiriz' cevabýný alýnca aðlayarak secdeye kapanýp, kendisi þaþýrsa bile onu düzeltecek bir cemaati olduðu için yüce Allah'a þükreden Hz. Ömer'leri gördük, kýssalarýyla büyüdük.
Peki, referansý Ýslam iddiasýnda olup, Hz Ömer kýssalarýyla oy toplayanlar neyse de onlara oy verenler ne yapýyor?

Ne yapmalarý gerekiyor?

Ýþte 7 Haziran biraz da bunun için önemli…

Emaneti ehline vermeyenleri cezalandýrmak ve emaneti geri alýp ehline vermek için büyük bir fýrsat.

Tövbenize ve yanlýþtan dönmenize vesile olur inþallah.


Erol Afþar hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1987 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.