Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Ankara'da patlama: 80'dan fazla ölü
Cumartesi, 10 Ekim 2015

Ankara'da patlama! Ankara'da barış mitinginin yapılacağı Ankara Tren Garı kavşağında ard arda iki patlama meydana geldiği bildirildi.Ankara tren garı kavşağında meydana gelen patlamalarda 86 kişinin öldüğü bildirildi.

Ankara'da barış mitinginin yapılacağı Ankara Tren Garı kavşağında ard arda iki patlama meydana geldiği bildirildi.Ankara tren garı kavşağında meydana gelen patlamalarda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamalarına göre 86 kişi hayatını kaybetti, 186 kişi yarlandı. Bakan Müezzinoğlu, 'kayıplarımızın artmasından korkuyoruz' dedi.

Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada, 86  kişinin hayatını kaybettiği, 186 kişinin ise hastanelerde tedavi gördüğü  bildirildi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yaralıların durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edildiğini de ekledi..
 
  Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sularında büyük bir patlama meydana  geldi. Yaralıların olduğu bölgeye ilk andan itibaren, çok sayıda ambulans sevk  edildi.

Bir görgü tanığı:Patlamalardan biri, halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi.

Ankara Tren Garı kavşağında patlama sesi duyuldu. Çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor. KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği "Barış Mitingi"ne giden grubun bulunduğu bölgede iki büyük patlama meydana geldi. Ankara Tren Garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan kitlenin toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşanan patlamalarda İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 30 vatandaşımız hayatını kaybetti, 126 arkadaşımız yaralandı

YARALI LİSTESİ HASTANE CAMINA ASILDI


Patlama haberinin duyulmasından sonra çevredeki hastanelerdeki tüm doktor ve hemşireler göreve çağırıldı. Kan ihtiyacının çok fazla olduğu belirtiliyor. Yaralılardan bazılarının durumunun çok ağır olduğu bilgisi geliyor.

Ambulanslar hastanelere sürekli yaralı taşıyor. Yakınlarının durumunu öğrenmek isteyenler de hastanelere akın etti. Hastanelerde büyük bir kargaşa ve panik havası yaşanıyor. Ankara Numune Hastanesi'nde yaralıların listesi cama yapıştırıldı. Kan vermek isteyenlerin Dışkapı, Numune, İbni Sina ve Hacettepe hastanelerine gitmeleri duyurusu yapılıyor

NTV muhabiri olay yerinden yaptığı canlı yayın bağlantısında zaman zaman bölgede gerginliğin yaşandığını polisin bunun için bir kaç el havaya ateş açtığını ancak amirlerin ateş açan polislere kızıp, olay yerinden uzaklaşmaları için talimat verdiklerini açıkladı. Güvenlik çemberine girmeye çalışanlar ise gözaltına alınıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcının görevlendirildiği bildirildi

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA


İçişleri Bakanlığı, Ankara Garı yakınlarında meydana gelen patlamada 30 kişinin öldüğünü, 126 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Ankara'da meydana gelen patlamalara ilişkin yapılan açıklamada, "10.10.2015 tarihinde 12.00-16.00 saatleri arasında Ankara Tren Garı'ndan Sıhhiye Meydanı'na kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulmuştur. KESK, DİSK, TMMOB ve Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibariyle Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10:04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 126 vatandaşımızın ise yaralandığı değerlendirilmektedir. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam etmektedir. Demokrasimizi ve ülkemizin huzurunu hedef alan bu menfur saldırıyı lanetle kınıyoruz. Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" denildi.

Ankara Baro birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: Ankara'daki patlamada en az 1 ölü var.AA'nın haberine göre; Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya: Etrafta ceset parçaları var, canlı bomba ihtimali üzerinde duruluyor dedi.

İŞTE GÖRGÜ TANIĞININ İFADESİ

Görgü tanığı : Patlamalardan biri , halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi.

Programlarını iptal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki patlamayla ilgili Başbakan Davutoğlu, İçişleri Bakanı Altınok ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan bilgi aldı

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı'nı arayarak olayla ilgil bilgi aldı
Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgeye ilk andan itibaren çok sayıda ambulans sevk edildi.

Bakanlık yetkilileri, bölgeye ambulansların sevk edilmeye devam edildiğini kaydetti.

Patlamada yaralananların, Dışkapı, Numune, Gazi, Hacattepe, Mustafa Kemal Atatürk Hastanelerine kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan AFAD ekipleri de bölgeye sevk edildi.

TERTİP KOMİTESİ MİTİNGİ SONA ERDİRME KARARI ALDI

Tertip komitesinin kararı: Pankartlarımızı topluyoruz, şube başkanları bölgelerden gelen kişileri arabalarına güvenli bir şekilde ulaştıracak. Yürüyüş kortejinin arkasında olaylar var, polis saldırısı söz konusu. Düzenli bir şekilde alandan ayrılacağız.
IMC TV yayınına bağlanan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu şunları söyledi: "Arzu Çerkezoğlu: Miting başlamadan önce kortejler toplanırken patlama oldu. Yaralı arkadaşlarımız var, ambulanslar sevk ettik bölgeye. Yürüyüşümüz devam ediyor. Çok büyük bir kalabalık var. Buna tahammül edemeyenler mitingi terörize etmeye çalıştı."


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1313 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.