Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
3 gün ulusal yas ilan edildi
Cumartesi, 10 Ekim 2015

Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı... 3 gün ulusal yas ilan edildi... Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki korkunç saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte açıklamasında satır başları:

Bu saldırı demokrasimize yapıln saldırıdır. Demokratik hak ve özgürlükleri hedefl almıştır. Bir kez daha vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.

Eminim bugün ülkemizin her yanında bütün vatandaşlarımız bu saldırıyı kendilerine yapılmış bir saldırı olarak görmüşlerdir.

Bugün aldığımız kararla Cumhurbaşkanımızla da görüştük, terör saldırılarında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımız, şehitlerimiz için 3 gün ulusal yas kararı aldık

Bu saldırının 2 canlı bombayla yapıldığına dair çok ciddi emaraler bulunmuş durumda.

Teröre karşı ortak bir tavırda buluşalım. Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi planlıyorum

Terörü yapana, mağdura göre değerlendirmeyelim. Terörü yapan kim olursa olsun suçludur. Onlara karşıda güçlü duralım.Gün birarada olma günüdür.

Bütün uluslararası toplumu Türkiye ile dayanışmaya davet ediyoruz. Taziyelerde bulunan bütün devlet adamlarına ülkem adına teşekkür ediyorum.

Bir kez daha hayatını kaybeden Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara şifa diliyorum.

Bu hükümet AKP hükümeti değildir. Seçim hükümetidir.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını doğru buluyorum.

Eğer CHP hükümete katılsaydı teröre karşı birlikte hareket ederdik.

Sayın Demirtaş'ın açıklamalarına gelirsen gerçekten zor günlerde herkesin yüzündeki maskenin nasıl düştüğünü gördük. O ise devletin halka yaptığı saldırıdır diyor. Demirtaş, 6-7 Ekim olaylarında nasıl tavır takındıysa şimdi de aynı tavrı göstermektedir. Demirtaş'ın açıklamaları tahriktir. Bize karşı ne düşünmüş olursanız olun bu tahriklere kapılmayın.

Halkımızın sağduyusuna sesleniyorum. Demirtaş'ın  bu sorumsuzluğuna karşı halkımızı sağduyuya çağırıyorum.

Diyarbakır, Suruç ve Reyhanlı'nın failleri yakalandı, hukuka teslim edildi. Katliamı kim yaptıysa yakalanacaktır.
Son günlerde biri Ankara'da biri İstanbul'da 2 canlı bomba yakalandı. Cumhuriyet tarihimizin en acı olaylarından bir tanesi.
 
.Şu anda böyle bir saldırıyı yapma kapasitesine sahip örgütler bellidir. DEAŞ, PKK, MLKP ve DHKP-C. Arkasında hangi örgüt varsa ortaya çıkarılacak.
 
Olayla ilgili kapsamlı bir brifig aldım. Cumhuriyet tarihimizin en acı olayı.Herhangi bir eksiklik zaaf söz konusuysa, zaafın giderilmesi için gerekli tedbirleri alırız. Olay mitingin olacağı alanda cereyan etmiyor. Arama alanlarına barikatlar konulup herkes aranarak miting alanına sokuluyor.
 
Saldırının yeri miting meydanına giden yolun üzeri. Bu grup içine sızmış veya bulunan 2 art niyetli kişi orada patlamayı gerçekleştiriyorlar. Bütün detaylar incelenir, gerekli tedbirler alınır.
 
Bu konularda istihbari eksikler varmış gibi konuşuluyor. PKK ve DEAŞ açıklamalarında Türkiye'ye fedailerin gönderileceği ve kaos çıkarılacağı yönünde istihbarı çalışmalar ulaşmıştı. Bütün birimlerimize tedbir alınması hususunda talimat verildi. İstanbul'a gittiğimde validen bilgi aldım. DHKPC bağlantılı bir canlı bomba İstanbul'da yakalandı. Ankara'da da bir canlı bomba yakalandı."
 
Değişik grupların terör saldırılar var.
 
Halkı isyana teşvik edenler, terör örgütü cenazesine katılmazsanız kovarız diyenler, açıkça sırtını terör örgütüne dayayanlar. Bizim bileceğimize ne takılacağına milet karar verir. Sayın Demirtaş'ın vicdanı, izanı kelepçelenmiştir. Demirtaş'ın meselesi terörle mücadele değil, bizim yüreğimiz yanıyor. Ama onun meselesi yangını ülke yangınına çevirmek. Ben burdayım, Ankara'dayım, Konya'dayım.
 
Demirtaş, PKK terörünü sempatik gösteriyor. Bugünkü saldırının ardından PKK çıkabilir.
 
Gün birlik günüdür, gün dayanışma günüdür. Bu ülkenin geleceği için sesleniyorum. Tahriklere kapılmayın, teröristlere karşı omuz omuza olun. Bütün bu karanlık günler geçer.

Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı

Türkiye, bugün Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla sarsıldı. Hükümetten yapılan son açıklamalara göre 86 kişinin yaşamını yitirdiği ve 186 kişinin de yaralı olduğu bombalı saldırı, Cumhuriyet tarihinde yaşanan en kanlı terör eylemi olarak tarihe geçecek. İşte Türkiye'nin yakın tarihinde yaşanan ve akıllara kazınan terör saldırılarından bazıları:
 
20 TEMMUZ 2015 - SURUÇ SALDIRISI
 
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Kobani'ye yardım götürmek üzere toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada düzenlenen intihar saldırısında 34 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıyı IŞİD'in düzenlemiş olabileceği öne sürüldü.
 
6 OCAK 2015 - SULTANAHMET'TE CANLI BOMBA
 İstanbul'un turistik semtlerinden Sultanahmet'teki bir polis noktasına Ocak ayında canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan polis memuru şehit oldu. Ölen canlı bomba IŞİD militanı Dağıstanlı Diana Ramazova'ydı.
 
11 MAYIS 2013 - REYHANLI SALDIRISI
 Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde 11 Mayıs 2013'te bomba yüklü araçlarla terör saldırısı düzenlendi. Meydana gelen çifte patlamada 5'i çocuk 52 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıyı IŞİD'in üstlendiği iddia edildi.
 
27 TEMMUZ 2008 - GÜNGÖREN SALDIRISI
 
İstanbul'un Güngören ilçesinde ardı ardına iki bombanın patlatılması sonucu; 5'i çocuk olmak üzere 18 kişinin ölmesi ve 154 kişinin yaralanması ile sonuçlanmıştı. Saldırıyı PKK üstlenmişti.
 
 22 MAYIS 2007 - ANAFARTALAR ÇARŞISI SALDIRISI
 Ankara'nın Ulus Semti'ndeki Anafartalar Çarşısı'nda intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıyı PKK'lı Güven Akkuş'un düzenlediği açıklandı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti.
 
 
15 KASIM 2003 - SİNAGOG SALDRISI
 Neve Şalom Sinagogu ve Bet İsrael Sinagogu'na düzenlenen eylemlerin sonucunda 27 kişi yaşamını yitirdi. Bomba yüklü araçlarla düzenlenen eylemlerde, eylemi gerçekleştiren kişiler de yaşamını yitirmiştir. Patlamaların meydana geldiği sinagoglarda ve çevrelerinde büyük hasar oluşurken, en az 300 kişi de yaralandı.
 
20 KASIM 2003 - HSBC VE İNGİLİZ KONSOLOSLUĞU SALDIRILARI
 Sinagog saldırılarından beş gün sonra, 20 Kasım 2003'te yine bomba yüklü araçlarla iki eylem düzenlendi. 20 Kasım'daki bombalı eylemlerin hedefi İstanbul'daki İngiliz Konsolosluğu ve HSBC Bankası'nın genel merkezi oldu. Saldırıda 30 yaşamını yitirdi, 450'den fazla kişi yaralandı. Saldırılar El-Kaide tarafından üstlenildi.
 
13 MART 1999 - MAVİ ÇARŞI SALDIRISI
 Kadıköy'deki Mavi Çarşı'ya 13 Mart 1999'da düzenlenen molotofkokteylli saldırıda 13 kişi yaşamını kaybetmişti. Saldırının PKK'lı olan üç sanığı müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
 
24 MAYIS 1993 - BİNGÖL KATLİAMI
 Bingöl-Elazığ karayolunda araçların yolunu kesen PKK militanları, usta birliklerine giden ve askerliklerini tamamlayıp memleketlerine dönmekte olan üniformasız askerlerin olduğu otobüsleri durdurarak 33’ü asker, 40 kişiyi olay yerinin yakınında kurşuna dizerek katletti.
 
1 MAYIS 1977 - KANLI 1 MAYIS
 İşçi Bayramı`nı kutlamak üzere çeşitli illerden İstanbul'a gelen yaklaşık 500 bin kişinin doldurduğu Taksim Meydanı'nda dönemin DİSK başkanı Kemal Türkler konuşmasının sonuna geldiğinde etraftan silah sesleri duyulmaya başlandı. Çıkan olaylarda 34 kişi yaşamını yitirdi, 136 kişi ise yaralanmıştı.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1208 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.