Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Paris'te terör: 150'den fazla ölü
Cumartesi, 14 Kasım 2015

Fransa'da kanlı gece: 150'den fazla insan öldü,çok sayıda yaralı var. Fransa'da korkunç saldırılar: Çok sayıda ölü ve yaralı var.

Fransa'nın başkenti Paris'te peş peşe silahlı ve bombalı saldırılar düzenlendi. Farklı noktalarda düzenlenen saldırılarda şu ana kadar 150'den fazla kişi hayatını kaybetti. Paris Savcılığı, 5 teröristin öldürüldüğünü diğerlerine arandığını açıkladı.

Paris'in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France'ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Resmi olmayan bilgilere göre en az 150 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca Bataclan konser salonunda rehine krizi yaşandı. Polis konser salonuna baskın düzenleyerek üç saldırganı öldürdü. Rehin alınan 100 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi. Ancak Paris Belediye Başkan Yardımcısı Bataclan Konser Salonu’nda en az 118 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Polis tüm Paris halkına gerekli olmadıkça sokağa çıkmama uyarısında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da 'olağanüstü hal ilan edildiğini ve sınırların kapatıldığını' duyurdu.
 
Paris'te meydana gelen iki ayrı silahlı saldırı ve "Stade de France"ın etrafındaki iki ayrı patlamada ölenlerin sayısının 150’nin üzerinde olduğu bildirildi.
 
Paris'te Bataclan konser salonuna düzenlenen saldırıda ölü sayısının yaklaşık 100 olduğu, böylelikle şu ana kadar toplam ölü sayısının 150'nin üzerinde olduğu açıklandı.
 
Saldırılar sırasında el bombaları kullanıldığı da gelen haberler arasında.
 
Silahlı saldırılar, 10. bölgedeki Charonne sokağı ve 11. bölgedeki Bataclan konser salonunda gerçekleşti. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, 10. bölgedeki saldırıda otomobilden çıkan bir kişi, "La Belle Equipe" isimli restoranın bahçesindeki müşterileri otomatik tüfekle taradı.
 
11. bölgedeki Bataclan konser salonunun etrafındaki saldırıda ise iki veya üç kişi yine otomatik silahlarla kalabalığı ve güvenlik güçlerini taradı. Bu saldırganların birkaç kişiyi rehin aldığı bildirildi.
 
SALDIRILAR 7 AYRI BÖLGEDE GERÇEKLEŞTİ
 
Yine France 24 kanalı polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, başkentte toplam 7 ayrı bölgede saldırı ve çatışmaların gerçekleştiğini duyurdu.
 
Stade de France’ın etrafındaki üç ayrı bombalı saldırı ve diğer iki bölgedeki silahlı saldırıların akşam yerel saat ile 22 sularında başlaması, teröristlerin aynı anda, planlı ve koordineli bir şekilde hareket ettiğini ortaya koyuyor.
 
Bununla birlikte saldırıları üstlenen olmadı.
 
REHİN ALINAN 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
 
Bataclan Konser Salonu'nda en az 100 kişi rehin alındı. Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre konser solunundaki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 15 olarak açıklandı. İlerleyen saatlerde polis konser salonuna baskın düzenleyerek iki teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyon sona erdi konser salonundaki 100 kişinin öldüğü aktarıldı.
 
FRANSA'DA TARİHTE İLK KEZ OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ
 
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande yaptığı açıklamada; 'Fransa tüm sınırlarını kapatmıştır. Ülke genelinde OHAL ilan ediyoruz.' dedi.
 
'STADE DE FRANCE YAKINLARINDA İKİ PATLAMA'
 

Stade de France yakınlarında da 2 intihar, bir bombalı saldırının meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın olduğu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bulunuyordu. Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı.
 
Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'ın hemen yakınında da patlama olması nedeniyle maça gelen taraftarlar statta tutulurken, Paris sokaklarında adeta sıkıyönetim uygulandı.
 
Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Fransa ile Almanya arasındaki hazırlık maçının oynandığı sırada Stade de France'ın girişinde gerçekleşen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
STADIN GİRİŞİNDE PATLAMA OLDU

 
Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet,  Fransa ile Almanya arasındaki hazırlık maçının oynandığı sırada Stade de  France'ın girişinde gerçekleşen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiğini  açıkladı.
 
Paris'te gerçekleşen saldırılarla ilgili Fransız basınına açıklamada  bulunan Le Graet, maç sırasında stattaki J kapısının girişinde meydana gelen  patlama sonucu 3 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını doğruladı.
 
Patlamanın ardından stat çevresindeki güvenliğin sağlandığını ifade  eden Le Graet, karşılaşmayı izleyen taraftarın bir süre sonra problemsiz şekilde  stattan ayrıldığını belirtti.
 
Le Graet, maçı izlemeye gelen Fransa Cumhurbaşkanı François  Hollande'ın güvenlik güçleri eşliğinde stattan ayrıldığını da kaydetti.
 
 'SOKAĞA ÇIKMAYIN' UYARISI

 
Fransız polisi saldırıların ardından güvenlik önlemlerine ilişkin uyarılarda bulundu. Polis tüm Fransa halkına gerekli olmadıkça sokağa çıkmayın uyarısında bulundu.
 
DÜNYADAN İLK TEPKİLER
 
OBAMA'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

 
'Bu saldırı bütün insanlığa yapılmıştır. Teröre karşı Fransa'nın yanındayız.
 
CAMERON'DAN PARİS AÇIKLAMASI

 
İngiltere Başbakanı David Cameron, Paris'te meydana  gelen saldırılarla sarsıldığını belirterek, "Yardım için elimizden geleni  yapacağız" dedi.
 
Paris'te bu akşam yaşanan saldırılara, İngiltere'de Başbakan David  Cameron, Dışişleri Bakanı Philip Hammond ve ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin  lideri Jeremy Corbyn, Twitter aracılığıyla tepki gösterdi.
 
Cameron Twitter hesabından, "Paris'te bu gece meydana gelen olaylarla  sarsıldım. Düşüncelerimiz ve dualarımız Fransız halkıyla. Yardım için elimizden  geleni yapacağız" mesajını paylaştı.
 
Dışişleri Bakanı Philip Hammond da paylaştığı mesajda, "Paris'te bu  gece meydana gelen saldırılarla derinden sarsıldım. Düşüncelerim kurbanlar ve  sevdikleriyle. Rehin alınanlar olduğu yönündeki haberler nedeniyle kaygılıyım"  ifadelerini kullandı.
 
İşçi Partisi lideri Corbyn de "Düşüncelerim bu gece Parislilerle.  Fransız halkıyla dayanışma içindeyiz. Bunlar alçakça ve ahlaksızca saldırılar"  şeklinde mesaj yayımladı.
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel yaşanan saldırıların ardından 'şoktayız' ifadesini kullandı.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2458 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.