Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Bu haber sizi de ilgilendiriyor!
Cuma, 25 Aralýk 2015

10 yýl boyunca verdiðiniz parayý geri alabilirsiniz.. Yargýtay'dan, elektrik kayýp kaçak bedeline iade kararý... Yargýtay 3'üncü Hukuk Dairesi, Ýzmir 1'inci Tüketici Mahkemesi'nin verdiði 'Kayýp kaçak bedelinin 10 yýl geriye dönük olarak aboneye ödenmesi' yönündeki kararý onadý.

Urla Ýlçesi'nde yaþayan emekli emniyet mensubu Nail Güçlü, elektrik faturasýnda kayýp kaçak bedeli alýndýðýný fark edince yaklaþýk 4 yýl önce hukuk mücadelesi baþlattý. Ýlk etapta Urla Tüketici Sorunlarý Hakem Heyeti'ne baþvuran Güçlü, bedelin iadesi talebiyle dilekçe verdi. Dilekçeyi deðerlendiren hakem heyeti 'Kayýp kaçak bedelinin 10 yýl geriye dönük olarak aboneye ödenmesi' yönünde karar verdi. Bunun üzerine Gediz Elektrik Daðýtým A.Þ.'ye baþvuran Nail Güçlü süreci þöyle anlattý:

Ýzmir'in Urla Ýlçesi'nde yaþayan 58 yaþýndaki Nail Güçlü, 4 yýl önce elektrik faturasýna yansýtýlan kayýp kaçak bedelini geri almak için baþlattýðý hukuk mücadelesini kazandý.

"Gediz Elektrik Daðýtým A.Þ.'nin avukatlarý hakem heyetinin verdiði kararý Ýzmir 1'inci Tüketici Mahkemesi'ne taþýdý. Dava 3 yýl sürdü ve bizim haklý olduðumuz orada da kabul gördü. Ancak bunu da kabul etmeyip davayý Yargýtay'a taþýdýlar. Yaklaþýk 1 yýllýk sürecin ardýndan da Yargýtay 3'üncü Hukuk Dairesi, 1'inci Tüketici Mahkemesi'nin verdiði kararý onadý. Bundan sonra Gediz Elektrik Daðýtým A.Þ.'deki 10 yýllýk kayýp kaçak bedelinin geri alýnmasýyla ilgili süreç baþlayacak. Vatandaþlarýmýzdan bu iþin peþine düþmesini ve hiç kimseye hak etmediði parayý ödememesini öneriyorum."

Kayýp kaçak bedelinin hesaplanmasý için daha önce baþvuruda bulunduðunu belirten Nail Güçlü, bundan sonraki süreçte kayýp kaçak bedeli altýnda elektrik faturasýna para yansýtýlmasý durumunda tekrar hukuk mücadelesi baþlatacaðýný söyledi.


Ulusal Haberler hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1440 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.