Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Dilekçesini kapan parasını almaya koştu!
Perşembe, 11 Şubat 2016

Dilekçesini kapan parasını almaya koştu! Elektrik Faturalarındaki 10 Yıllık Kayıp Kaçak Bedelini Geri İstediler... Tüketici Hakları Derneği Başkanı "Elektrikte Soyguna Son Kampanyası" başlatarak, 10 yıllık kayıp-kaçak,dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedellerini geri istedi.

THD Başkanı Turhan Çakar, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile Yargıtay 3.Hukuk Dairesinin kararlarına göre; kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedellerinin yasalara, adalet ve hukuk anlayışına aykırı olarak elektrik faturalarına yansıtıldığını belirterek, "10 yıldan beri biz tüketicilerden alınan 5 kalem bedel ve bunların KDV'sinin faiziyle birlikte ödenmesini istedik." dedi.

FATURANIN YÜZDE 40'I HAKSIZ BEDEL

Başkan Çakar, dernek olarak yaptıkları bir hesabı da kamuoyuyla paylaştı. Buna göre 4 kişilik bir konut abonesi ayda asgari olarak 230 kwh elektrik tüketimine 94.69TL ödüyor. Bu bedelin yaklaşık 29 lirası kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedeli olarak alınıyor. Böylece fon ve vergiler hariç, aylık elektrik faturasının yüzde 38'ini bu beş kalem oluşturuyor. Bu bedeller üzerinden yüzde 18 KDV alındığından 5.22 lira da buna ödeniyor. Çakar, "Hukuk ve adalet anlayışına aykırı olarak konut abonelerinden alınan bu 5 kalem bedel ile bunların KDV'si 34,22TL'yi buluyor. Buna göre, tüketiciler toplam fatura bedelinin %36'sını hukuk ve adalet anlayışına aykırı olarak haksız bir şekilde ödemektedirler" dedi.

"ELEKTRİKTEKİ SOYGUNA SON" KAMPANYASI

Çakar, "Bizler, tüketiciler olarak bu haksız bedelleri, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile Yargıtay 3.Hukuk Dairesinin Kararlarına uygun olarak ödemek istemiyoruz. Elektrik dağıtım ve iletim şirketlerinin biz tüketicilerden 10 yıldan beri almış oldukları kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet, sayaç okuma bedelleri ile bu bedellerden almış oldukları KDV'nin faiziyle birlikte bizlere iadesi için 'Elektrikteki Soyguna Son' kampanyası başlatmış bulunuyoruz." dedi.

THD Dernek ve üyeleri Ankara'da elektrik dağıtımını yapan Enerjisa'ya dilekçe vererek, yargı kararı gereği 10 yıldan beri kendilerinden alınan 5 kalem bedel ve bunların KDV'sinin faiziyle birlikte ödenmesini talep ettiler.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 4907 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.