Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Nobel Ödülünü Anıtkabir'e bağışladı!
Cuma, 20 Mayıs 2016

Nobel Ödülünü Anıtkabir'e bağışladı! Kanserin önlenmesinde önemli bir adım olan DNA onarımı hakkında yaptığı çalışması ile 2015’te Nobel Kimya Ödülü’nü almaya hak kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar, ödülünü Anıtkabir'e bağışladı.

Nobel Ödülü’nü almaya hak kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar, aldığı ödülün yanı sıra mütevazi duruşu ve milli değerlere sahip çıkışı ile de kendisinden söz ettiriyor.

Nobel ödülü Anıtkabir’de

Türkiye'nin kimya alanında ilk Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, Nobel ödülünü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Anıtkabir'e teslim etti. Sancar'ın Nobel ödülünü teslim törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Aziz Sancar, Sancar'ın eşi Esta Gwendolyn Sancar, yüksek yargı temsilcileri, kuvvet komutanları ve bakanlar katıldı.

Törende Anıtkabir'de dalgalanan Türk bayrağını Sancar'a hediye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu madalyanın Anıtkabir'de sergilenmesini, gençliğimiz için geleceğe yönelik bir işaret fişeği olarak görüyorum ve daha nice Nobel ödüllerini alma noktasında inanıyorum ki bu adeta bir yol haritasını belirleme olacaktır. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Madalyayı Anıtkabir'e vermekle, Atatürk'e, silah arkadaşlarına, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlara vefa borcunu ödediğini vurgulayan Sancar, "Bu fırsatı bana verdiği için Allah'a şükrediyorum" dedi.

Sancar'ın Nobel Ödülü ile ilgili Anıtkabir'de özel bir köşe oluşturuldu. Köşede Sancar'ın ödülü almasını sağlayan DNA onarım mekanizmalarıyla ilgili çalışmadan bir kesit ile ödül töreninde çekiler fotoğraflar yer aldı.

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, törenin ardından Genelkurmay Karargahı'nda Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna akşam yemeği verdi. Yemeğe Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu da katıldı.

Cumhuriyet için eğitim lazım

Aldığı Nobel Ödülü’nün Anıtkabir’e teslimi için geçtiğimiz günlerde ikinci kez Türkiye’ye gelen Sancar, İzmir’de adına düzenlenen onur gününde gençlere seslenerek,

‘Gençlere tavsiyem; Atatürk hakkında çok kitap okudum ama aklımda kalan önemli bir şey Sakarya Savaşı, Viyana bozgunundan sonra dönüm noktası olan savaştır. Sakarya Savaşı’nda ilk defa batıyı yendik. Türkiye’yi kurduk.

İstiklal Savaşı’nın en kızgın günlerinde TBMM’de eğitim üzerine sıkı tartışmalar yaşanıyordu. Atatürk o zaman bile eğitime öneme veriyordu. Cumhuriyeti kurmak kolay ama yaşatmak için eğitim lazım. İlkokuldan üniversiteye kadar.” dedi.

“Ben Atatürk'ün çocuğuyum"

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde oluşturulan, İzmir Uluslararası Biyotıp ve GENOM Enstitüsü’ndeki oditoryuma adının verildiği onur gününde konuşan Sancar: “Bunu hep tekrarlıyorum. Ben Atatürk’ün devrimlerinin, Cumhuriyetin çocuğum. Beni yetiştiren köy enstitüsü mezunlarıdır. Mardin Lisesi, İstanbul Tıp Fakültesi’dir. Ben onların bir ürünüyüm, onların vasıtasıyla aldım.

Bu Nobel Ödülü Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in ödülüdür. Onlara aittir. Onun için oraya vermeye karar verdim”

Prof. Dr. Aziz Sancar, Türkiye’ye gelişindeki asıl amacını gerçekleştirdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’e giden Sancar, Nobel Ödülünü Anıtkabir Komutanlığına Teslim Töreni ile ödülünü Atatürk’ün huzuruna sundu.

 

Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1395 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.