Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
İstanbul'da patlama: 7 polis şehit 4 sivil
Salı, 07 Haziran 2016

Son dakika: İstanbul Vezneciler'de patlama.. İstanbul Vezneciler'de polise bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda, 7 polis şehit oldu, 4 sivil vatandaş hayatını kaybetti.3'ü ağır 36 kişi yaralandı.

İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne park halindeki bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 polis şehit oldu, 4 sivil vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü ağır 36 kişi yaralandı. Ekipler olay yerindeki incelemelerini sürdürüyor.
 
Fatih ilçesinde, Beyazıt Polis Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında çevik kuvvet otobüsü geçişi ve çevik kuvvet ekiplerinin görev değişimi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından polisin havaya açtığı silah sesleri duyuldu.

 VALİ ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA
 
İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, Beyazıt Vezneciler’de meydana gelen patlamanın olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Şahin incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.
 
Şahin, "Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisimizi taşıyan araçlarımıza bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinden 7’si polis, 4’ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan durumu ağır olan 3 kişi. İncelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri size gelişmeler oldukça vereceğiz" dedi.
 
"DETAYLARI DAHA SONRA SİZLERE BİLDİRECEĞİZ"
 
Vali Şahin, patlamanın hangi örgüt ile alakalı olduğu sorusuna ise, "Bütün bunlar çalışıyor, daha sonra geniş açıklamalar yapılacak" dedi.
 
Vali Vasip Şahin yaralıların hepsinin hastanelere ulaştığını belirterek, "Şu anda olay yerinde hiçbir yaralımız yok, hepsi olay olur olmaz, anında hastanelerimize ulaştırıldı. Bir savcımızın başkanlığında bir ekiple, konuyla ilgili adli incelemeler de devam ediyor. Detayları daha sonra sizlere bildireceğiz " diye konuştu.
 
VEFA LİSESİ VE BİR ÖĞRENCİ YURDUNDA HASAR OLUŞTU
 
Vefa Lisesi ve çevredeki birçok dükkanın camları kırıldı, park halindeki araçlar hasar gördü. Hasar alan iş yerleri polis tarafından boşaltıldı. Polis geniş bir bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Bölgenin yakınındaki kız öğrenci yurduna da saldırı dolayısıyla parçalar isabet etti.
 
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE SINAVLAR İPTAL
 
Öte yandan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’ndeki tüm fakültelerde bugün yapılması planlanan bütünleme sınavlarının iptal edildiği açıklandı.
 
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI BÖLGEDE DURMUYOR!
 
Raylı toplu taşıma araçlarının durmasına ve diğer araçların bölgeye girmesine izin verilmiyor.
 
İKİNCİ PATLAMA SESİ
 
Patlamanın ardından bir patlama sesi daha geldi. Bu patlamanın doğalgaz hattında meydana geldiği bildirildi.
 
ŞÜPHELİ PAKET İMHA EDİLECEK

 
Beyazıt Vezneciler’de çevik kuvvet polislerini taşıyan polis otobüsüne yapılan bombalı saldırının meydana geldiği alan cami hoparlöründen yapılan anonsla boşaltıldı. 
 
Anonsta, "Kontrollü olarak patlatma yapılacaktır. Bu sebepten dolayı görevlilerimiz dikkatli olsunlar, sivillerimiz de lütfen emniyet görevlilerimizin ikazlarına uyarak çalışmalarına yardımcı olsunlar" denildi.
 
Bölge boşaltılırken, bomba imha ekiplerinin, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yaptığı bildirdi.
 
Bu arada, polise yönelik saldırının ardından metro ve metrobüs seferlerinde aksamalar yaşanırken, Metroda, araçların Vezneciler durağında durmayacağı yönünde anons yapılıyor...

Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, polis helikopteri de görev  yapıyor. Ayrıca olay yerinin üzerinde bir drone görüntü alıyor.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1539 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.