Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Marmara'da korkutan deprem
Cumartesi, 25 Haziran 2016

Marmara Denizi'nde Deprem! 10 Dakika Arayla Ýki Kere Salladý. Marmara, önce 08:30'da 3 büyüklüðünde, ardýndan 08.40'ta merkez üssü Yalova açýklarý olan 4.4 büyüklüðünde bir depremle sarsýldý. Deprem Ýstanbul'un her yerinden hissedildi.

Marmara Denizi'nde Deprem! 10 Dakika Arayla Ýki Kere Salladý

Ýstanbul güne depremle uyandý. Ýstanbul'da saat 08:40 civarýnda deprem oldu. Kandilli Rasathanesi depremin Marmara Denizi Yalova açýklarýnda meydana geldiðini büyüklüðünün ise 4.4 olduðunu açýkladý. Hissedilen deprem paniðe neden oldu.

10 DAKÝKA ARAYLA ÝKÝ KERE SALLADI

Boðaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araþtýrma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami Ýzleme ve Deðerlendirme Merkezi'nin verilerine göre Yalova açýklarýnda meydana gelen deprem, saat 08.40'ta yerin 6,8 kilometre derinliðinde gerçekleþti. 4.4 büyüklüðündeki depremden 10 dakika önce de merkez üssü Marmara Denizi'nin doðusu olan 3.0 büyüklüðünde bir deprem daha oldu. Sarsýntý Ýstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

AFAD: ÝKÝ DEPREM OLDU, ÝLKÝ 2.7, ÝKÝNCÝSÝ 4.2

AFAD'ýn internet sitesinde yer alan bilgilere göre Ýstanbul'da 2 deprem meydana geldi.
Ýlk deprem saat 08.30'da meydana geldi. Depremin büyüklüðü 2.7'ydi. Ýkinci deprem ise 08.40'ta meydana geldi ve depremin büyüklüðü 4.2.

KANDÝLLÝ'DEN AÇIKLAMA GELDÝ

Marmara Denizi Yalova açýklarýnda meydana gelen 4.4 büyüklüðündeki deprem ile ilgili Boðaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araþtýrma Enstitüsü'nden açýklama yapýldý.

"YALOVA VE ÝSTANBUL'DA HÝSSEDÝLDÝ"


Kandilli'den yapýlan yazýlý açýklamada þöyle: "Yalova Açýklarý Marmara Denizi'nde yerel saat ile 08:40'da aletsel büyüklüðü 4.4 olan orta þiddette bir deprem meydana gelmiþtir. Depremin odak derinliði yaklaþýk 7 km civarýnda olup sýð odaklý bir depremdir. Deprem Yalova ili ile Ýstanbul ili ve ilçelerinde hissedilmiþtir"

"TALÝ BÝR FAY PARÇASININ KIRILMASI SONUCU MEYDANA GELMÝÞTÝR"

"Depremin meydana geldiði yer Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun Marmara Denizinden geçen kuzey kolu içerisinde yer almaktadýr ve zonun içerisinde tali bir fay parçasýnýn kýrýlmasý sonucu meydana gelmiþtir. Bilindiði gibi Kuzey Anadolu Fay Zonu' nun kuzey kolu Ýzmit Körfezi-Adalar açýklarýndan Marmara Denizinden geçerek Mürefte-Þarköy'e baðlanmakta ve oradan Saroz Körfezine uzanmaktadýr. Depremin merkez üstüne yakýn son yüzyýlda meydana gelmiþ en etkili deprem 1963 Adalar (6.3) depremidir. Bölge genelinde meydana gelmiþ en etkili deprem ise 1999 yýlý Kocaeli (7.4) depremidir"

" I. DERECE DEPREM BÖLGESÝ ÝÇERÝSÝNDE YER ALMAKTADIR"

"Bölgede birkaç yýlda bir bu tür orta þiddette depremler meydana gelmektedir. Kuzey Anadolu Fay Zonunun Batý Marmara'dan geçen uzantýsý Marmara Denizi içerisinde en yoðun deprem aktivitesinin gözlendiði yerdir. Marmara Denizi ve çevresi I. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadýr. Dolayýsý ile bölgede yaþayan vatandaþlarýmýzýn depreme karþý herzaman hazýrlýklý ve bilinçli olmasý, depreme dayanýklý binalarda oturmalarý veya satýn alacaklarý konutlarýn depreme dayanýklý olarak inþa edilmiþ olmasý olasý afetlere karþý alýnacak en güvenli tedbir olacaktýr"

 

Ulusal Haberler hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1400 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.