Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Artık saatler geri alınmayacak
Perşembe, 08 Eylül 2016

Resmen açıklandı. Artık saatler geri alınmayacak.. Kış saati uygulaması kaldırıldı. Yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesi hakkındaki karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 6 Eylül 2016 tarihli ve 24005 sayılı yazısı üzerine, Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun'un 2. maddesine ilişkin değişikliği içeriyor.

Buna göre, Bakanlar Kurulu Kararı'nda şu ifadelere yer verildi:

'SAATLER GERİ ALINACAK' İBARESİ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

"Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki, 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan '30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır."

KIŞ SAATİNE GEÇİLMEYECEK

İlgili hüküm gereğince 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulaması her sene yıl boyu sürdürülecek ve kış saatine geçilmeyecek. Söz konusu karar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ilgili yazısı üzerine, 697 sayılı kanunun 2. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından 7 Eylül'de alındı.

 

Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1952 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 30-10-2016 04:28
KIŞIN NORMAL SAATi UYGULAMAMANIN ARTISI
Çok önem taşıyan işlere eleman alınırken mutlaka zeka testi yapılmalıdır. Bu çok önem taşıyan işler şunlardır: Millet mevkilliği, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı, askeri albay ve üstü emir komuta yetkisine sahip kişiler, sağlık elemanları doktorlar, emniyet müdürlüğünde emir yetkisine sahip kişiler, hakimler, savcılar, yargı elemanları, valiler, kaymakamlar. Eğer bu kişiler zeka testi yapılmadan işe başlatılırsa herşey allak bullak olur. Saatler geri alınmaz, tuhaf darbeler yapılır, sağlık konusunda mantığa uymayan tuhaf tedaviler yapılır. Emniyet iyi sağlanamaz, hakimler savcılar yanlış karar verir, valiler, kaymakamlar şehri, ilçeyi kötü idare eder. Bu nedenle tüm dünyada bu işlere alınan elemanlar zeka testinden geçirilmelidir. Zaten insanlar genelde aptaldır. Ne derecede aptal oldukları "Dünya dönüyor" diyen Galile'nin ölüme mahkum edilmesinden bellidir. O zamanın insanları Galile'ye "ulan aptal adam gökyüzüne baksana güneş dönüyor" demektedir. İnsanların bu derecede aptal olduklarının bilincinde olup, önemli mercilere getirilen şahıslara mutlaka zeka testi uygulanması gerekir.
Yazar VURAL KURTARAN (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.