Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Şemdinli'de hain saldırı: 10 asker şehit
Pazar, 09 Ekim 2016

Karakola bombalı araçla saldırı! PKK'lı teröristler Şemdinli'deki Durak Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 10 asker şehit oldu, sekiz vatandaş da hayatını kaybetti.

Saatler geçtikçe artan acı bilançoda son bilgiyi Başbakan Binali Yıldırım verdi. Yıldırım "Şemdinli'deki saldırıda 10 asker şehit oldu, 8 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Saldırıda 5 ton patlayıcı kullanıldı" dedi. Öte yandan Valilik, 18 şehidimizin olduğu saldırıda 27 kişinin de yaralandığını duyurdu. Olayın hemen ardından bölgeye ulaşan gazetecilerin elde ettiği görüntülerde, patlamanın şiddetiyle çok geniş bir alanın adeta savaş alanına döndüğü gözlemlendi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Karakolu’na PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından açıklama yapan Hakkari Valiliği; “dokuz askerimiz şehit düştüğünü, sekiz sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 27 kişinin de yaralandığını” duyurmuştu. Ancak saatler ilerledikçe kara bilançonun boyutu da artıyor. Türkiye’nin ciğerini yakan saldırı haberi hakkında son açıklamayı ise Başbakan Binali Yıldırım yaptı. Yıldırım, “Şemdinli’deki terör saldırısında 10 asker şehit oldu, 8 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Saldırıda 5 ton patlayıcı kullanıldı” dedi.

KONTROL NOKTASINDA PATLATILDI

Şemdinli- Yüksekova karayolu üzerinde yol kontrolü yapılırken, bombalı aracın Şemdinli yönünden geldiği ve bu sırada patlatıldığı kaydedildi. Araç ve kimlik kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiği ve bu sırada yolda 5 metre derinliğinde 10 metre genişliğinde bir çukur oluştuğu, yolun da trafiğe kapandığı belirtildi.

Patlamadan hemen sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.
semdinli-saldirisi-880

BAŞBAKAN’DAN AÇIKLAMA


AKP İl Başkanlığı’nda konuşan Yıldırım, “Terör örgütünün canlı bombayla saldırısı neticesinde şehitlerimiz var. Sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibariyle 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“CANLI BOMBA KENDİSİNİ VE BOMBAYI PATLATMAK SURETİYLE BU OLAY MEYDANA GELMİŞTİR”

Başbakan Yıldırım, “5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet canlı bomba kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir. Türkiye’nin terörle, bölücü terörle, DEAŞ’la her türlü terör örgütüyle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve başkaca terör faaaliyetleri bizi ülkemizin istiklali için geleceğini karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi, milleti kurtarmak için elimizden gelen bütün çalışmaları sürdüreceğiz. Esasen kırsalda son aylarda ortaya konan operasyonlardaki üstün başarı terör örgütünü ciddi anlamda gücünü ve imkan kabiliyetini kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar eylemleri yapma gayreti içerisine girmiştir. İnşaallah bunlarında üstesinden geleceğiz. Birçok yerde bu ve buna benzer hazırlıklar olmadan önlenebilmektedir istihbarat bilgileriyle alınan tedbirlerle. Ancak bazende böyle hadiseler yaşamaktayız. Tekrar milletimizin başı sağolsun” şeklinde konuştu.

4-5 TON BOMBA PATLATTILAR

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Şemdinli ilçesindeki bir karakola bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 9 askerimiz şehit olurken, 8 sivil vatandaş hayatını kaybetti” dedi.

Toprak, “Şu anda 9 askerimiz şehit, 8 sivil vatandaşımız ile birlikte 17 kaybımız var maalesef. 27 de yaralımız var. Yol kontrol noktasında bir kamyonete yüklü yaklaşık 4-5 tona yakın patlayıcıyı patlattılar. Şu anda olay yerindeyim. Operasyonlarımız havadan ve karadan devam ediyor” dedi.

RTÜK’TEN GEÇİCİ YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Hakkari’deki Durak karakoluna yönelik terörist saldırıyla ilgili, Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. Yasağın, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, yaralılar ve hayatını kaybedenlere ait görüntü ve görselleri kapsadığı kaydedildi.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Twitter üzerinden bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kurtulmuş açıklamasında, “Şemdinli'de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır”' dedi.

 

Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1485 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.