Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Adana'da yangın faciası: 12 ölü
Çarşamba, 30 Kasım 2016

Son Dakika Haberi: Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın! 12 ölü, 22 yaralı.. Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ İlçesi'ndeki ahşap olan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Son Dakika Haberi: Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın! 12 ölü, 22 yaralı.. Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda saat 19:30'da çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı.
 
VALİ DEMİRTAŞ: 12 CENAZEYE ULAŞTIK

 
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı. Çalışmalar sürüyor. Ümit ediyoruz ki bu sayılar artmaz" dedi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Demirtaş, “Yangının elektrik kontağından çıktığı anlaşılıyor. Yurtta 34 öğrenci kalıyordu. Yaralılardan durumu ağır olan pek yok. Bazıları korkmuş tabi, 1. ve 2.kattan atlayanlar var. İçerde şu anda kimse yok” ifadelerini kullandı.

İTFAİYE MÜDÜRÜ: 13 ÖLÜ VAR
 
Adana İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, yangında 11 öğrenci ile bir görevlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Durukan, 13 öğrencinin de yaralı olduğunu ifade etti. Tedavi altındaki öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmuyor.
 
AB BAKANI ÖMER ÇELİK: ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR

AB Bakanı Ömer Çelik, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben Brüksel'deyim. Olayı duyunca Vali beyi aradım. Aladağ ilçesinde zaten kendisi. 13 kaybımız var, Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

İçişleri Bakanı ile görüştük. Milli Eğitim Bakanımızla birlikte Adana'ya geçiyorlar. Ben de temaslarımı yapıp direkt Adana'ya uçacağım. Acı bir haber. 13 kardeşimizin hayatını kaybetmesi. Türkiye'nin başı sağolsun. Olay nasıl oldu araştırılacak.

Umarım sayı artmaz ama benim aldığım bilgilerde durum açıklığa kavuşuncaya kadar çelişkiler olabilir. Vali beyden aldım ben de 13 ölü sayısını. Resmi açıklamayı yaparlar. İlk aldığım bilgiler bu şekildeydi. Elektrikten kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyorlar" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VALİ DEMİRTAŞ'TAN BİLGİ ALDI

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı telefonla arayarak, Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangın hakkında bilgi aldı.
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Adana'nın Aladağ ilçesinde orta öğrenim kız öğrenci yurdunda çıkan yangında can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulundu.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM VALİ DEMİRTAŞ'TAN BİLGİ ALDI
 
Başbakan Binali Yıldırım, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir  özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin ilgili bakanlardan ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı.
 
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım, Aladağ  ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla ilgili bakanlardan  ve Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.
 
Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı  İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gidiyor.
 
BELEDİYE BAŞKANI AKGEDİK: UMARIZ ÖLÜ SAYISI ARTMAZ
 
Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, ilçedeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin, "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü ve yaralı sayısı artmaz." dedi.
 
Akgedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu yurtta akşam saatlerinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını anımsattı.
 
Yangında "12 kişininin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı" bilgisine  ulaştıklarını belirten Akgedik, "Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. Umarız ölü  ve yaralı sayısı artmaz. Olay yerinde ekipler çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde  konuştu.
 
KAYNAK VE SOYLU ADANA'YA GİDİYOR
 
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, öğrenci yurdunda meydana gelen yangın nedeniyle Adana’ya gidiyor.
 
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, öğrenci yurdunda meydana gelen yangınla ilgili incelemelerde bulunmak ve bilgi almak için Adana’ya gittikleri öğrenildi.


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1585 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 30-11-2016 09:57
Yangın merdiveni görünmemesi dikkat cekiyor
Yazar paşalı (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.