Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
19 yılda kazandık 3 yılda kaybettik
Pazar, 26 Mart 2017

19 yılda kazandık 3 yılda kaybettik.. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye’nin 19 yıl boyunca çalışarak kazandığı yatırım yapılabilir ülke notunu 3 yılda kaybettiğini, bu yüzden yeni bir hikaye yazılması gerektiğini belirtti.

Uludağ Zirvesi'nin ikinci gününde ‘Feragat' başlığı ile düzenlenen toplantıya katılan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye'nin son 3 yılda yaşadığı seçim süreçleri, komşu ülkeler ile zora giren ilişkiler ve son olarak yaşanan darbe girişiminin ardından yatırım ve kredibilite anlamında büyük kayıplar yaşadığına dikkat çekti. Bali, “Sonuç olarak 19 yılda kazanabildiğimiz yatırım yapılabilir ülke notunu son 3 yıl içinde kaybettik. Çatışma, uzlaşmasızlık ve mutabakatsızlık yerine gerçekçi bir anlayış ile uyumlu bir politika yaratmamız gerekiyor. Bunun yaratığı uyumdan hepimizin istifade ediyor olmamız gerekiyor. Önemli olan iddialarınız ile imkanlarınız arasında gerçekçi kabul edilebilir bir bağlantı olması” uyarısını yaptı.

İş dünyası, bankacılık sektörü ve hükümetin ekonomideki sıkıntıları düze çıkabilmesi için feragat etmesi gereken konuları aktaran Bali, son üç yıllık süreçte sermaye çıkışı ve doların doludizgin yükselişine neden olduğunu aktardı.

MORALİNİZİ BOZMAYIN


Konuşmasında “Zaten sermayesi kıt olan bir ülkede üç beş nesilde ancak bir araya getirilmiş değerleri bankacılığın acun kararlarına ya da diğer sektörlerin asimetrik gücüne kurban edecek değiliz” diye konuşan Bali, cari gündemlerin iş dünyasını sıkıştırmasına ve moral bozmasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'nin tarihindeki en büyük doğrudan yabancı yatırımı kredi yapılabilir notu olmadığı bir dönemde aldığını hatırlatan Bali, şöyle devam etti: “Ancak o dönemde Türkiye'nin bir hikayesi vardı. Şimdi yeniden bir hikaye yaratmalıyız. Sıra dışı gündemlerimiz bir miktar ayıklanırsa sistemi rehabilite ederek gündemden ileriye gidebiliriz.”
260 milyarlık borç batağındayız

Yıldırım Holding CEO'su Yüksel Yıldırım, Gezi olayları öncesinde Türkiye'ye girmek için sıraya giren yabancının artık Türkiye'ye gelmek istemediğini kaydetti. Türkiye'nin çok zor zamanlardan geçtiğini ve artık dışarıdaki yatırımcıya Türkiye'de neler yaşandığını anlatmakla vakit geçirdiklerini aktaran Yıldırım, “Feragat zamanında elimizden gelenin fazlasını yaptık biz, ama daha iyisi için hükümetimizin ve karar verici mercilerin bizleri anlayıp şu an 260 milyar dolar borç batağında olan özel sektör ve bankalara destek vermesi gerekir” dedi.

YATIRIM İZNİ ALAMIYORUZ

Yıldırım, apolitik bir şirket olarak büyümeye çalıştıklarını ancak yatırım süreçlerinin bakanlıkta imzadan çıkamadığını kaydetti. Bazı şirketlerin şov yapmaya başladığını ancak pek çok şirketin yüzlerce istihdama sessiz sedasız imza attığını aktaran Yıldırım, Çanakkale'de devreye almak istedikleri 5 milyar dolarlık yatırımın bakanlık masasında beklediğini dile getirdi. Yıldırım, bu ülkeye yatırım yapmak için ağladığını ancak izinleri alamadığını aktardı.

Sayime BAŞÇI (Sözcü)


Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1625 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.