Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Demokratik tepkinin zaferi: Belde oldu
Pazar, 09 Nisan 2017

Toplumsal tepkinin zaferi: Kuþu köyü Belde Oldu (VÝDEO).. Kuþu köyünün 3 yýldýr sürdürdüðü demokratik tepki sonuç verdi ve belde statüsünü geri kazandýlar..

Simav'ýn Kuþu köyü, hukuk mücadelesini kazanarak Belde oldu, Kütahya Valiliði, Simav Kaymakamý Türker Çaðatay Halim'i kayyum olarak görevlendirdi.

2014 YILINDA KÖYE DÖNÜÞTÜRÜLMÜÞTÜ

Seçmen kütüðünde bin 364 kiþinin kayýtlý bulunduðu Kuþu, 30 Mart 2014'te yapýlan Mahalli Ýdareler Genel Seçimi'ne kadar belde statüsündeydi. Bu seçim öncesi yapýlan düzenleme gereði belde statüsü iptal edilen Kuþu, 31 Mart 2014 itibarýyla köye dönüþtürüldü.

Buna tepki göstererek 30 Mart 2014'te sandýða gitmeyen seçmenler, ayný tavrý 1 Haziran 2014'te tekrarlanan muhtarlýk ve ihtiyar heyeti, 10 Aðustos 2014'teki cumhurbaþkaný ve 7 Haziran ile 1 Kasým'da yapýlan genel seçimlerde de sürdürmüþtü.

BELDE OLMANIN SEVÝNCÝ

Kütahya'nýn Simav ilçesine baðlý Kuþu köyü, üç yýldan bu yana yaptýklarý hukuk mücadelesinden haklý çýktý. Kuþu Belediyesi'ne Kayyum olarak görevlendirilen Simav Kaymakamý Türker Çaðatay Halim'e araç konvoylarý ve davul zurna ile yapýlan karþýlamadan sonra, belde meydanýnda dualar edilerek Belediye için açýlýþ töreni düzenlendi.

Kuþu Nurullah Bayram Ortaokulu Müdürlüðü görevinin yaný sýra, Kuþu köyüne Muhtar olarak görevlendirilen Feridun Aktay, Ýçiþleri Bakanlýðýna gönderilen mahkeme kararýnýn, Kütahya Valiliðine iletildiðini ve bugün itibariyle de Simav Kaymakamlýðýna ulaþtýðýný ifade etti. Aktay"Kuþu halkýnýn dik duruþu ve haklý davasýnda direniþi artýk mutlulukla son bulmuþtur. Kuþu'nun Belde olarak yeniden Belediye Baþkanlýðý seçimine gitmesi olumlu sonuçlanarak, mahkeme kararý ilgili mercilere ulaþtýrýlmýþtýr. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirleyeceði seçim gününe kadar Kuþu Belediyesi'nin resmiyeti devam edecektir. Bu sebeple Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayýr tarafýndan, Simav Kaymakamý Türker Çaðatay Halim, Kuþu'ya Kayyum Belediye Baþkaný olarak görevlendirilmiþtir. Bugün sevincimizin tarifi mümkün deðildir. Duygularýmýzý ve sevincimizi Kuþu halký ile paylaþacaðýz. Gönül veren herkese teþekkür ediyoruz" dedi.

Törende konuþan Simav Kaymakamý Türker Çaðatay Halim, 17 yýllýk Kaymakamlýk mesleðinde ilk defa Belediye Baþkaný olarak görevlendirildiðini söyledi. Kaymakam Halim,"Kuþu, 3 Nisan itibariyle artýk köy deðil belde olmuþtur. Bu yüzde yüz mutlak surette kesinleþmiþ bir karardýr. Sayýn Valimizin 3 Nisan tarihli yazýlý emri bugün bana ulaþtý ve Kuþu Belde Belediye Baþkaný olarak görevlendirildim. Size benim burada, hem Simav Kaymakamý, hem de Belediye Baþkaný olarak ilk ve tek söyleyeceðim þey þudur, nezaketinizden, demokratik anlayýþýnýzdan, idareye ve hukuka olan gönül baðýnýzdan asla vazgeçmeyin" diyerek, Kuþu Belediyesinin açýlýþýný kurdela keserek gerçekleþtirdi.

Belediye Baþkanlýðý makamýna ilk olarak gelen Kuþulu kadýnlar, Kayyum Belediye Baþkaný Türker Çaðatay Halim'e dua ederek hayýrlý olsun dediler. Emekli imam Ekrem Kýymaz "Allah sizlerden razý olsun, çok memnun olduk. Bana herkes sorup duruyordu, ölüm döþeðinde bile soranlarýmýz oldu, çok kardeþlerimiz de gitti, ama elhamdilillah, þükür Allah'ýmýza dualarýmýz kabul oldu, hak adalet yerini buldu gerçekleþti, tekrar 60 yýllýk Belediyemize kavuþtuk" dedi. Kuþu halkýndan Lütfi Ertas"Biz bügün, kendim ve torunlarým yeni doðmuþ gibi olduk ve çok sevindik" þeklinde konuþurken, Þükrü Kahraman"Kuþulu olarak bugün çok mutluyuz, yeniden doðmuþ gibi olduk, çok þükür" dedi.

Kütahya Ak Parti Ýl Genel Meclisi Üyesi Kuþulu Kahraman Aktay, Bu mutlu günün anýsýna, 21 Nisan günü Kuþu'da büyük hayýr yapacaklarýný ifade etti Aktay" Þimdi Türk Milletine hizmet zamanýdýr, bu mutluluðu 16 Nisan'da ikiye katlamamýz gerekir" diyerek, herkesi bu sevinci paylaþmaya davet etti.

REFERANDUMDA OY KULLANACAKLAR

2014'te yasal düzenleme ile beldeyken köye dönüþtürülen Kuþu yöresi sakinleri, eski statülerine kavuþmalarýnýn ardýndan referandumda oy kullanmaya karar verdiler.

Kütahya'nýn Simav ilçesinde, yasal düzenleme ile 2014 yýlýnda beldeyken köye dönüþtürülen, bunun üzerine hukuk mücadelesi baþlatan Kuþu yöresi sakinleri, o tarihten sonraki seçimler için aldýklarý sandýk baþýna gitmeme kararýný, eski statülerine kavuþmalarýnýn ardýndan sona erdirdi.

Beldede yaþayan vatandaþlar, belde düðün salonunda halk oylamasýnda izleyecekleri yol konusunda istiþare toplantýsý yaptý. "Kuþu Köy Olmasýn Platformu" sözcülerinden Muammer Gökalp, toplantýda, Kuþu'nun yeniden belde olmasý için yürütülen çalýþmalar hakkýnda bilgi verdi.


Ulusal Haberler hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1836 | E-posta

Yorumlar (5)
RSS Yorumlar
1. 09-04-2017 17:47
Ýstenince oluyormuþ demek ki BÝZ HARBÝ SAFMIÞIZDI GÜÇLÜ VEKÝLÝMÝZ VAR SANIYORDUK
Yazar Mert (Misafir)
2. 10-04-2017 01:25
...darýsý Alifuatpaþa'nýn baþýna...
...önce Alifuatpaþa ilçe olacak diye vaad edildi...bir seçim dönemiydi...vekil bey konuþtu oy istedi...vekil beyin partisine oylar da verildi ama...ilçe olmayý bekleyen Alifuatpaþa köy oluverdi...
Yazar ...sarýçizmeli... (Misafir)
3. 12-04-2017 20:26
Afp
kandirildik her zamanki gibi daha cok kazdiriliriz biz vekiller gelir konusur kandirir ve ngider
Yazar Misafir (Misafir)
4. 12-04-2017 20:47
Afp
HER KES DUMENÝ DONDURME DERDÝNDE ALÝFUAT PASAYÝ KÝM DUSUNUR ÝLCE OLMAYACAGÝ MEHMET KÝRÝN GEYVEYÝ ÝL YAPACAGÝM DEDÝGÝ KADAR YALANDÝ BUNU HER KES BÝLÝYORDU AMA ÝNANDÝK.
Yazar Misafir (Misafir)
5. 13-04-2017 16:32
Afp
Kuþi Köyü Gibi Alifuatpaþalýlar da sandýða gitmesin
Yazar A.Paþalý (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.