Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Gün Sazak cinayeti
Cumartesi, 27 Mayıs 2017

GÜN SAZAK CİNAYETİ

Cumhuriyet tarihinin en başarılı Gümrük ve Tekel Bakanı.. Dürüstlüğü, cesareti, imanı, engin insan sevgisi, fikir haysiyetine bağlılığı, dirayeti ve herkese güven telkin eden karakteriyle Sazak, “ülkücü insan tipinin numunesi” gibiydi.

27 Mayıs 1980 günü Ankara’da öldürüldü. Kimler tarafından mı? ; kendilerini halka, Avrupa ve Amerikan emperyalizminin düşmanı olarak tanıtan, gerçekte onların uşağı, kiralık katili olan Dev-Sol adlı yasadışı, Marksist-Leninist terör örgütü tarafından. Örgüt lideri Dursun Karataş’ın onayıyla.

Neden mi öldürüldü?

Her yanı kaçakçı cenneti haline gelen Türkiye’nin, dünya sigara kaçakçılarının en büyük pazarı haline getiren batılı sigara tüccarları ile memleketin her yanını saran mafyanın, silah kaçakçılarının sigara, çay, tuz karaborsacılarının bütün faaliyetlerini durdurup, memleketin gidişatını düzene koyduğu için. Batılı istihbarat örgütlerinin, mafyanın, kaçakçıların önüne set çektiği için, 27 Mayıs 1980 tarihinde öldürüldü.

Aslında bu hikayenin önemli bir geçmişi vardı.

1881 yılında kurulan, 27 Mayıs 1883 tarihinde yürürlüğe giren, 1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldırıp, yerine Tekel İdaresi’ni kurana kadar milletin kanını emen, halkın kendi ekip biçtiği tütünü içmesini ve başkalarına satmasını yasaklayan ve bu sömürünün devamı için Osmanlı içinde kurduğu kendi kolluk kuvvetleriyle 20 bin civarında insanımızı kaçakçılık yaptığı iddiasıyla vurup öldüren REJİ İdaresi’nin patronları Avrupalılar, Mustafa Kemal Paşa ve İsmet İnönü’nün kararlı tutumları sayesinde Türk tütününden, alkolden ve tuzdan el çektirildikten 1970’li yıllara kadar, ülkemizin bu ürünlerinden uzak tutuldular fakat emellerinden asla vazgeçmediler.

1970’li yıllarda Türkiye’de terörü beslediler. Ülkeye tırlar, gemiler dolusu silahları sokup, memleketi her gün onlarca insanımızın öldürüldüğü kan gölüne çevirdiler.

Yine yerli işbirlikçileri ile 16 sigara fabrikası ve dünyanın en önemli tütün üreticisi olan Türkiye’de sigarayı karaborsaya düşürdüler. Batı kökenli sigaraları da kaçak yollardan ülkemize sokup, halkımızda bir damak tadı oluşturdular.

Gün Sazak 1977 seçimlerinden sonra kurulan hükümette Gümrük ve Tekel Bakanı olunca bu kaçakçılığa son verdi. Sıkı denetimlerle, Türkiye üzerinde at koşturan mafya bozuntusu kaçakçı şebekelerinin kan damarlarını kesti.

İşte bu yüzden 27 Mayıs 1980’de Batılı istihbarat birimleri, mafya, kaçakçı şebekeleri kiralık katil olarak Dev-Sol Terör Örgütünü kiraladılar.

Gün Sazak’ı öldürmek için de seçtikleri 27 Mayıs tarihi aslında tesadüf değildi. Reji İdaresi’nin kurulduğu 27 Mayıs özellikle seçilmişti.

12 Eylül askeri darbesinin mahkemelerine kalan davaya, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi baktı.

Bu Mahkemenin Mit’ten istediği 27 Mayıs 1980’de Gümrük ve Tekel eski bakanı Gün Sazak’ın öldürülmesine ilişkin gönderilen 3 sayfalık raporda özetle şöyle belirtiyordu:

“27 Mayıs 1980 günü saat 19:00 sularında Dev-Sol’un Ankara yapılanmasından Cengiz Gül, Levent Babacan, Mehmet Edip Eranıl ve Zafer Özcan’ın, Gün Sazak'ın ikameti çevresinde beklemeye başladıkları, Gün Sazak’ın 01:00 sularında otomobilinden inince, Cengiz Gül tarafından vurularak öldürüldüğü” mahkemeye verilen raporlarda belirtilmiştir.

Gün Sazak’ın bakanlığının sona erdiği 5 Şubat 1978’den, 24 Aralık 1979’a kadar Gümrük ve Tekel Bakanlığı yapan Tuncay Mataracı da gümrükleri tekrar salmanlık haline getirip, memleketi batılı emperyalistlerin kaçak silah ve sigara cenneti haline getirmiştir. Kendisi de bir tır filosu kurarak bu pastadan payını almıştır.

12 Eylül mahkemelerince yargılanan Tuncay Mataracı, işlediği bu suçlardan 36 yıl gibi rekor bir ceza alarak cezaevine tıkılmıştır.

Allah bu memleketi Tuncay Mataracı gibi emperyalistlerin, kaçakçıların, suç şebekelerinin maşası olan bakanlardan korusun. Gün Sazak gibi vatansever, dürüst namuslu bakanlar nasip etsin.

Değerli insan Gün Sazak’ı ölüm yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.


Ali ÇETİNKAYA



Ali Çetinkaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2920 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.