Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Saçlarım
Çarşamba, 01 Kasım 2017

Saçlarıma takılmıştı esaret çektim çıkardım; biraz saçım yolundu, biraz beyaz göründü.
Olacak o kadar dedim, az sabır yetti, bir kutu da saç boyası.
Şimdi konuş dedim saçıma, güldü; ben de güldüm. O zaman beraber gülelim hayata, takıl benimle dedim. Ama kararsızdı saçlarım, ürkekti  korkaktı, hatta dehşet içindeydi. Sanki her yerde kaçak aranıyor" diye ilanda yazılı olan benim saçlarımdı. Bazen bir berenin altına saklandılar bazen bir şapkanın.
Sanki dünyanın bütün günahları benim saç tellerimdeydi; uyuşturucu kaçakçılığı, silah tüccarlığı, insan ticareti, organ hırsızlığı......

Sanki eşarbımı atınca yapışacaktı bir kötü lakap.
Sanki şaşırmışlığımın, yoldan çıkmışlığımın, dinimi inkar etmişliğimin kanıtıydı bendeki değişim. Sorulmayan sorular, hayretle bakan bakışlar.
 Yılların esareti olmasa tadına varamazdım, sevici rüzgarın. O da özlemiş saçlarımı, her telini ayrı okşayıp seviyor. Aşıkmış, saçımın her teline ayrı beste yapıyor.
   Ya gözlerimin esareti; ne zamandır esirdi onlar. Sanırım yalnızca okurken özgürdü benim gözlerim; başka zaman ise, utangaç, mahcup, ürkek.

Neden korkuyordu ki gözlerim. Sanki karşımdakini okumaktan korkuyordum. Ya hakkım olmayan bir sevgiyi hayranlığı görmekten, ya da kötü bir niyeti görmekten. Aslında bazen bakmadan da karşımızdaki gözlerin konuştuğunu duymuyor muyuz, duyuyoruz anlıyoruz elbette ama anladığımızı çaktırmıyoruz aklımızca.
Şimdi gözlerim de çok cesur. Sevgiyle bakana, sevgiyle karşılık veriyor; kızan, emreden, sorguya çeken gözlere de öyle bir posta koyuyorlar ki, helal olsun gözlerime.
   Kalbimi de özgür bıraktım en sonunda. Belki de ilk özgür kalan oydu, belki de ondan yüz bulup isyan çıkarmıştı saçlarım, gözlerim.
Kaç kat kilit varmış benim kalbimde, küflenmiş, paslanmışlar; açtım her birini, yardım almadım desem yalan olur.

   Dünya kirlenmiş belki de hep kirliydi, kim bilir. Bir yanda sonu gelmez savaşlar, bir yanda açlık yokluk, bir yanda cehalet, bir yanda akla zarar lüks hayatlar.
İnsanlar dövüşmekten, savaşmaktan korkmuyor, utanmıyor; kadın cinayetlerinin, çocuk tacizlerinin, tecavüzlerin, sürgünlerin, göçlerin, küfürlerin sonu gelmiyor.
Oysa  bütün bunlara rağmen insanlar birbirlerine sevgi sözcüğü söylemekten korkuyor, çekiniyor, utanıyor.
   Kalbime sev, dilime utanma söyle diye rica ettim.
Sevginin kadını erkeği yok, sen anne rahmine düştüğünde cinsiyetin yoktu, meleklerin de cinsiyeti yok, sen de bir meleksin, sevmekten ve söylemekten korkma dedim.
Dostlarım arkadaşlarım çoğaldı. Dostlarımın kadın mı erkek mi olduğunu hatırlayamaz oldum. Sevgiyle söylenmiş her söze verecek bir cevabım var.
Özledim diyene koşan ayaklarım var, uzanan elleri de sevgiyle tutan ellerim. Kollarım hep açık artık yüzüm de daha bir güleç.

      İki yüzlülere bıraktım ayıpları.
Dindar görünüp; evindekilere dünyayı zindan edenlere, yetim hakkı yiyip mal kaçıranlara, ana babasına gerekli özeni göstermeyenlere, bir kadını otuz sene evinde eş gibi kullanıp, miras bırakmamak için nikah kıymayanlara, ilk eşi öldüğü halde onun maaşını alıp başka adamla nikah kıymadan yaşayana, otuz sene başkasına nikahlı adamla yaşayıp babasından maaş alanlara, kiracısına kontrat yapmayıp ümreye giderken aman ha sakın bankaya yatırma kirayı, devlet vergi ister benden diyenlere, kul hakkı yemekten korkmayanlara, menfaati için yapılan haksızlıklara sessiz kalanlara.
Çalıştığı işi gereği gibi yapmayıp kaytaranlara, son aylarda gördüğümüz üzre hak etmediği işte çalma sınav soruları ile çalışanlara, terfi edenlere, eğitim görenlere..
   Bir gülüşten, iki tel kadın saçından korkanlar dünyayı başımıza yıkmaya kalktı. Sevenden sevişenden korkanlar dünyayı savaş meydanı yaptı; kalpten dile varırken içimizi yakan Allah adı eli silahlı bombalı adamların diline düştü.

Kalbine, diline, aklına güvenmeyenler kendilerine şıh, aradı, yol aradılar.
Saçımı, elimi, dilimi, aklımı, gönlümü, vicdanımı özgür yaratan rabbime şükürler olsun.


Reyhan Karagöz Çetin hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2017 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.