Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
"Lüks makam aracı devri bitecek"
Perşembe, 07 Şubat 2019

Cihan Kolip'ten 'lüks makam aracı' çıkışı! İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, şoför esnafını ziyaret ederek sohbet etti.

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Sakarya'nın bu kadar çok hizmete ihtiyacı varken ve buna rağmen Belediye'nin bu kadar çok borcu varken hiçbir belediye başkanının lüks makam aracı kullanmaması gerektiğini ifade ederek, "İlk işimiz lüks makam araçlarını satmak veya kiralıksa geri vermek olacak. Lüks ve ithal araçlara belediye kasasından para vermeyeceğiz." diye konuştu.

Sıkıntıları ve sorunları dinleyen Uzm. Dr. Kolip, Sakarya'nın artık kronikleşen sorunlarının başında ulaşımın geldiğini belirterek, "Bu konuyu mutlaka çözmemiz gerekiyor. Merkezde ve ilçelerimizde en büyük sorunlardan biri ulaşım. Neresinden bakarsanız bakın olumlu bir taraf bulamıyorsunuz. İnsanlarımızı bedirmişler, bıktırmışlar. Vatandaşlarımız da esnafımız da sıkıntılı ve artık tahammül edemiyor" dedi.

Makam aracı saltanatı bitecek


Belediye başkanlarının lüks makam araçlarını kullanmalarını da eleştiren İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cihan Kolip, "Düşünün, vatandaş sizden yol istiyor, kanalizasyon istiyor, başkan da onlara 'bütçemiz yok, kısıtlı yapamıyoruz' karşılığını veriyor.

Ama bunu söylerken de milyonluk makam arabalarına biniyorlar. Kaç vatandaşımız 'Makam aracını sat da o zaman hizmet yap' diye defalarca kez uyarılarda bulundular sayın başkanlara. Ama vatandaşı dinleyen olmadı. Artık o devir kapanacak." diye konuştu.

Bu kadar hizmete ihtiyaç varken


Sakaryalıların hizmet beklerken ve üstelik de Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri konumundayken, bir Belediye Başkanının lüks makam aracına binemeyeceğini ifade eden Uzm. Dr. Kolip, "İlk işimiz bu lüks makam araçlarını satmak veya kiralıksa geri vermek olacak. Lüks ve ithal araçlara belediye kasasından para vermeyeceğiz. Bu araçları kullanmayacağız. Dinimiz de bize israfı haram kılmıştır. İnsanlarımızın bu kadar hizmete ihtiyacı varken, israf yapmanın, tasarrufta bulunmamanın ahlaki olarak da verilecek bir cevabı olamaz. Eğer bu düzeni devam ettirirsek, bunun hesabını ne milletimize verebiliriz ne de kendi vicdanımıza." şeklinde konuştu.

Her alanda israfa karşıyız


İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Kolip, sözlerini şöyle

sürdürdü: "Biz sadece makam araçlarında değil, belediyelerimizim tüm çalışmalarında israf ile nasıl mücadele ettiğimizi tüm hemşehrilerimize göstereceğiz. Bazen öyle projelere şahit olduk ki, projenin tanıtımı ve reklamı için ayrılan paralar, projenin kendi bütçesinden daha fazla. 1 liralık bir kültür sanat etkinliği düzenleniyor, bittikten sonra 'Biz bunları yaptı diye' 10 liralık reklamı yapılıyor. Biz bunu yapmayacağız. Çünkü biz milletimize saygı duyuyor ve Allah'tan korkuyoruz."

Sakarya boş vaatlere inanmıyor

Tüm ihaleleri şeffaf yapacaklarına ve asla kendilerinin görev süresinde kat be kat büyüyen işadamı müteahhit olmayacağına da vurgu yapan Uzm. Dr. Kolip, "Şimdi çıkıp insanlarımıza yeniden sözler veriyorlar. 'Şunu yapmayacağız, bunu yapmayacağız, şu hizmetleri üreteceğiz' diyorlar. İnsanlarımız da onlara '25 yıldır muhalefette miydiniz ki, bugün gelmiş bu sözleri bizlere veriyorsunuz' deyip nazikçe uğurluyorlar. Artık bu boş vaatlere Sakaryalılar inanmıyor. 25 senendir devam eden '–yapacağız, -edeceğiz belediyeciliğini' terk edip, gerçekten hizmet üreten ekipleri göreve getireceklerine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Sakarya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1512 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.