Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Türkiye Altın Değerinde 2 Puan Kaybetti
Perşembe, 16 Ekim 2008

2010 Dünya Kupası yolundan Türkiye, Estonya deplasmanında altın değerinde puan bıraktı. Türkiye, 2008'in son maçında Estonya deplasmanında hiç arzu etmediği bir kayıp yaşadı! Birçok atağa rağmen kaleci Londak'ı geçemeyen Milliler, ileride kendisine çok yarayacak 2 puan bırakırken, diğer tüm rakiplerine yenilen rakibine ilk puanını aldırdı!

A Milli Futbol Takımı'nın 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Estonya ile yaptığı maça Estonyalılar fazla ilgi göstermedi.

Türk taraftarlar ise Türk bayraklarıyla süsledikleri statta milli futbolcuların, serin bir havada yapılan maçta kendilerini Türkiye'de gibi hissetmelerine yardımcı oldular.

Yaklaşık 1.5 milyon nüfuslu Estonya'nın 400 bin nüfusa sahip başkenti Tallin, ilk kez milli maç sayesinde bu kadar fazla sayıda Türk'ü ağırladı. Almanya, İsveç, Norveç, Letonya ve Finlandiya gibi ülkelerden gelen Türk vatandaşları, kaldıkları otellere ve eski kent merkezine Türk bayraklarıyla renk kattılar.

Daha önce 3 özel maç yapan Estonya ve Türkiye, bu maçla birlikte ilk kez resmi bir maçta karşı karşıya geldiler. Daha önce 19 Haziran 1924'de Estonya'da yapılan maç 4-1 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona ererken, iki takım 29 Mart 1996'da yine Estonya'da karşı karşıya gelmiş ve 0-0 berabere kalmışlardı. İki ülkenin 28 Mayıs 2006'da Almanya'da yaptıkları özel maç ise 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı.

Tallinn'deki A Le Coq Arena'da yapılan bu akşamki maçı, 65 dolayında Türk basın mensubu izledi.

10 bin kişi kapasiteli tribünlerde ay-yıldızlıları desteklemek üzere yerlerini alan yaklaşık 1000 kadar Türk, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' yazılı pankart asarken, zaman zaman aynı biçimde sloganlar da attılar. Türkler'den daha az sayıdaki Estonyalı taraftarlar ise genelde daha suskun kaldı.

A Millilerde sahaya ısınmak için ilk önce kaleciler Volkan Demirel ve Serdar Kulbilge çıktı. Daha sonra diğer futbolcular da Türk taraftarların alkışları arasında ısınma hareketlerine başladılar.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakatlıklar ve Ümit Milli Takım'a destek nedeniyle 19 kişi olarak Estonya'ya getirdiği kadrodan Serdar Kulbilge, Çağlar Birinci, Serkan Balcı, Yusuf Şimşek, Uğur Boral, Mehmet Yıldız ve Mevlüt Erdinç'i yedek kulübesinde oturttu.

ESTONYA: 0 - TÜRKİYE: 0

Stat: Le Coq Arena

Hakemler: Robert Malek, Krysztof Myrmus, Konrad Sapela (Polonya)

Estonya: Londak, Şişov, Barengrub, Piiroja, Kruglov, Vunk, Dmitrijev, Klavan, Vassiljev, Oper, Voskoboinikov

Türkiye: Volkan Demirel, Servet, Hakan Balta, İbrahim Kaş, Sabri, Arda, Aurelio, Kazım, Halil, Ayhan, Nuri

MAÇTAN DAKİKALAR

Futbolda 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 4. maçında (A) Milli Takım, Estonya karşısında deplasmanda ilk yarıyı golsüz eşitlikle tamamladı.

Maça iki takım da kontrollü başladı. 10. dakikadan sonra oyuna ağırlığını koymaya başlayan ay yıldızlılar, Sabri'nin sağdan, Arda'nın da soldan getirdiği topları Halil ile buluşturarak etkili olmaya çalıstı. Teknik direktor Fatih Terim, istediği sonucu alamayınca, 35. dakikada Nuri'nin yerine Mevlüt'ü alarak çift forvete döndü.

2. dakikada Vunk'un uzaktan şutunda, top üstten auta çıktı.

8. dakikada Sabri uzaktan sert vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

17. dakikada kazanılan serbest vuruşu kulananan Sabri'nin vuruşunda, top üstten auta çıktı.

21. dakikada sol taraftan ceza alanına giren Hakan Balta'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü.

24. dakikada Oper'in kaleciyle karş karşıya kaldığı pozisyonda İbrahim Kaş, son anda araya girerek tehlikeyi önledi.

25. dakikada Arda'nın sol taraftan yaptığı ortada Hakan Balta'nın kafayla indirdiği top Halil'in önünde kaldı. Bu futbolcunun aşırtma vuruşunda, kaleci son anda topu çeldi.

Kalan dakikalarda iki takımın çabası da gol getirmedi ve ilk yarı golsüz eşitlikle kapandı.

İKİNCİ YARI

50. dakikada Sabri'nin kornerde sağdan ortasını defans uzaklaştırdı! Süren atakta Sabri'nin ikinci ortasını bu kez soldan kornere gönderdiler. Arda'nın soldan ortasında da defansları başarılıydı!

54. dakikada Sabri'nin sağdan ceza alanına ortasında uzaklaştırılan topa Hakan Balta'nın gelişine sert vuruşu üstten auta gitti!

56. dakikada Estonya'nın kullandığı  kornerde ceza alanı içinde kafayla dokunduğu top havalandı ve kale sahası içinde boşta olan Barengrub'un önüne indi. Bu topu kafa ile kaleye göndermek isteyen oyuncunun vuruşu yerden sekti ama Volkan dikkatliydi!
                 
59. dakikada Arda ile soldan kazandığımız kornerde Arda'nın ortası sağ dışa açıldı. Gelişine Sabri'nin mermi gibi şutu kaleci Londak'ın üzerine gitti!

62. dakikada kaleyi cepheden gören noktada ceza yayı üzerinde kazandığımız frikikte Aurelio'nun şutu barajda kaldı. Açılan topa Arda'nın şutu da defansa çarptı!

63. dakikada a adamla yakalandıkları pozisyonda Arda'nın pasında ceza alanında kaleci ile karşıya kalan Halil'in vuruşu yerden sekti ve yandan auta gitti!

67.dakikada Yusuf sağ kanattan son çizgiye topla indi ve ortasını şut karışımlı bir vuruşla yaptı ama top yandan auta gitti!

67. dakikada kornerde soldan gelen ortada Kazım'ın önüne düşen topu uzaklaştırdılar. Dönen ve sağa açılan topa Halil'in gelişine mermi gibi şutunu yine Londak karşıladı!

72. dakikada soldan kesilen ortayla göbekte buluşan Vassiljev'in sert şutu üstten auta gitti!

73. dakikada Sabri'nin sağdan ceza alanına kullandığı kornerde İbrahim Kaş'ın kafa vuruşu üstten auta gitti!

79. dakikada İbrahim Kaş'ın sağdan nefis ortasını Halil ceza alanında kafayla indirdi. Bu topu indiren Yusuf düzeltip anında vurdu ama top üstten auta gitti!

81. dakikada Arda'nın ceza alanı önünde indirdiği topu alan Yusuf'un düzeltip vurduğu şut üstten farklı biçimde auta gitti!

85. dakikada defans güvenliğini azalttığımız dakikalarda sağdan gelişen ataklarında Puri'nin ortasında Oper boş durumda kafayı vurdu ama bu iyi ki etkili bir vuruş olmadı..

87. dakikada Sabri'nin sağdan ceza alanına ortasında kafalardan seken topa İbrahim Kaş kaleye sırtı dönükken vurdu ve bu vuruş yandan auta gitti!

89. dakikada çok etkili geldiler! Kruglov sol çaprazdan kaleyi denedi. Top Volkan'ı aştı ve direğe de çarpıp auta gitti!

90'+2'de Sağ kanattan kazandığımız kornerde ceza alanına düşen ortada Hakan Balta'nın vuruşunu Londak son anda kornere çeldi!

Ve maç başladığı gibi 0-0 sona erdi.


Spor hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2388 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.