Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Cumhurbaşkanı Sakarya'daydı
Salı, 19 Mart 2019

Cumhurbaşkanı Sakarya'daydı..Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Meydanındaki mitingde 17 yılda Sakarya'da yapılan yatırımları anlattı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri çalışmaları kapsamında Demokrasi Meydanında Sakaryalılarla buluştu.

Yaklaşık 40 dakikalık konuşmasında ulusal ve uluslararası konulara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da son yıllarda yapılan çalışmaları da anlattı.

Erdoğan'ın konuşmasından Sakarya sözleri şu şekilde:

Kardeşlerim; bu şehrimizi sadece aşkla sevmekle kalmadık, tarihi hizmetlerle de tanıştırdık. Sakarya'ya 17 yılda ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 24 katrilyon Sakarya'ya yatırım yaptık 24 katrilyon.

Eğitimde 3136 adet yeni derslik inşa ettik. Bugün 86 binden fazla yükseköğrenim öğrencisinin öğrenim gördüğü şehrimize ikinci devlet üniversitesi olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesini kurduk. Yükseköğrenim öğrencileri için 9554 kişi kapasiteli yurtları açtık. 2 yıla kadar Pamukova'da 250 kişilik yurt daha açıyoruz.

Şehrimize 28 bin seyirci kapasiteli bir stadyum, spor salonları, futbol sahaları inşa ettik. Eski stadın yerine yapacağımız millet bahçesinin çalışmalarına yakında başlıyoruz.

2020 yılında ülkemizde ilk defa yapılacak olan Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonasını Sakarya'ya getirerek hizmetimize aldık. Ayçiçeği Bisiklet Vadisinde sporcuların yanında tüm halkımıza da hizmet veriyoruz. Sakaryalı ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarımıza, engellilerimize toplamda 1,3 katrilyon lira tutarında sosyal yardım yaptık.

Sağlıkta toplam 1335 yataklı 17'si hastane olmak üzere 47 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. 200 yataklı Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesiyle birlikte 6 sağlık tesisimizin inşaatı sürüyor. İhale sürecinde olan 1000 yataklı Sakarya Şehir Hastanemizin yapımına inşallah yakında başlıyoruz.

Sakarya'da bugüne kadar 7362 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla 179 bin Sakaryalı kardeşimizin sorununu çözdük.

Adalet hizmetlerinin etkin yürütülmesi için Sakarya'da istinaf mahkemesini faaliyete geçirdik.

Ulaştırmada 133 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 268 kilometre ilaveyle 401 kilometreye çıkardık. Uzunluğu 398 kilometre olan Kuzey Marmara Otoyolunun Odayeri-Kurtköy arasını ve Odayeri-Yassıören arasını trafiğe açmıştık. Çatalca-Yassıören kesimiyle Habibler Kavşağı- Başakşehir Kavşağı arasının resmi açılışını da üç gün önce Çatalca'da yaptık. Buradan Kocaeli'ne geçip orada mitingimizi yapıp canlı bağlantıyla otoyolun yaklaşık 45 kilometrelik kesiminin daha açılışını gerçekleştireceğiz. Projenin 257 kilometrelik Kurtköy-Akyazı kesiminin tamamını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Bu otoyolun anayol, bağlantı yolu ve kavşak kollarıyla birlikte 67 kilometresi Sakarya il sınırları içindedir. Kuzey Marmara Otoyolunu İstanbul- İzmir Otoyoluna bağlantısını da sağlayarak bu iki büyük projeyi birbirine entegre ediyoruz. Böylece Marmara Bölgesinin kuzey-güney ve doğu-batı aksında konforlu bir güvenli erişim sağlamış oluyoruz.

Sakarya'daki bir diğer önemli yol projemiz, Karasu Tünelinin de içinde olduğu Kaynarca, Karasu, Kocaeli, Ankara hududu bölünmüş yoludur. Buradaki çalışmaları da önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Yapımı devam eden Akyazı, Dokurcun, Ballıkaya varyantı bölünmüş yolunu İstanbul, Edirne, Gümüşova otoyollarındaki çalışmaları da seneye tamamlıyoruz. Adapazarı-Hendek ayrımı, Karapürçek-Akyazı yolundaki çalışmaları, Körfez Kavşağı, Gümüşova Kavşağındaki çalışmaları, Sinanoğlu, Limandere şehir geçişini ve Sakarya Topça Köprülü Kavşağını da bu yıl bitiriyoruz. Çevre Yolu dahil İzmir-Mekece Yolunu ise iki yıla kadar tamamlıyoruz.

Kardeşlerim; Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattı, aynı zamanda Sakarya'nın projesidir. Hızlı treni getirmenin yanında Sakarya'ya hızlı tren fabrikasını kurmak da şüphesiz bize nasip oldu, bunu biz kurduk. Türkiye'de teknolojisi bulunmayan her türlü hızlı tren setlerini ve modern metro araçlarını artık Sakarya'da üretiyoruz. Toplam maliyeti 10,5 katrilyon lira olan Gebze-Halkalı hızlı tren hattı, İpek demiryolunun ülkemizden geçen bölümünün önemli bir bağlantısını oluşturuyor. Bu projeyi de yakında hayata geçiriyoruz.

Sakarya sanayi için çok önemli bir proje olan ve yapımı için temeli 1995'te atılan Karasu Limanını tamamlayarak işletmeye açtık. Sahip olduğu kapasite ve sunduğu taşıma avantajlarıyla bu liman Karadeniz'den dünyaya açılan kapı olmaya adaydır. Şehri Karasu Limanına ve sanayi tesislerine bağlayacak demiryolu projemizin yapımı devam ediyor. Bu demiryolunu Ereğli Limanı ve Bartın Limanlarına da bağlayacak bir başka projemizin etüt çalışmaları da sürüyor.

Ada Ekspresinin seferleri, yüksek hızlı tren çalışmaları sebebiyle hatırlayın durdurulmuştu. Sakarya'nın bu imkandan daha fazla ayrı kalmasına gönlüm razı olmadı. Hemen seferlerin başlatılması talimatını verdim ve ilk tren Cumartesi günü öğle vakti yanımızdaki istasyona ulaştı. Bundan sonra her gün 5 gidiş-5 geliş olacak şekilde Adapazarı-Pendik arasında sefer yapacak; hayırlı olsun.

Sakarya'da 2 baraj, 1 gölet inşa ettik. 3 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz. Bunlardan biri de; şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Ballıkaya Barajıdır. İnşallah bu barajı da yakında hizmete alıyoruz. İnşa ettiğimiz sulama tesisleriyle 38 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Yapım çalışmaları devam eden sulama tesisleriyle 44 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Son 17 yılda inşa ettiğimiz 53 adet taşkın koruma tesisiyle 151 yerleşim yeri ve 130 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Sakaryalı çiftçilerimize toplam 1,4 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sakarya'da son 17 yılda Karasu, Ferizli ve Kaynarca mobilya ihtisas organize sanayi bölgelerini bir teknopark, 16 ar-ge merkezi ve üç tasarım merkezi kurduk. Sakarya'da yatırımcılarımıza 13 katrilyon liralık yatırım teşvikiyle destekleyerek 36 bin kişinin ilave istihdam oluşturduk. Endüstri bölgesi olarak belirlediğimiz 222 hektar alan üzerine kurulan BMC Sakarya Karasu üretim ve teknoloji üssünün temelini 13 Ocak'ta bizzat attım.

Kardeşlerim; bu tesiste tank, zırhlı araç, askeri kamyon, ticari araç, motor, hızlı tren ve metro gibi pek çok üretim hakkı yer alacak. Yatırım büyüklüğü 500 milyon dolara ulaşacak bu tesis tüm etaplarıyla faaliyete geçtiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. İlk etabı bu.

İkinci etabı ise, seneye devreye girecek tesisle kendi ihtiyaçlarımızı karşılama yanında yıllık 1 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Böylece Sakarya'yla birlikte tüm Türkiye'nin iftihar kaynağı olacak dev bir yatırım Sakarya'da hayata geçmiş olacak.

"SATILAN BİR ŞEY VARSA O DA SENSİN"

Çok garip bir insan, savunma sanayii için burada bulunan tesisi yenilemek şarttı. 50 milyon dolar gerekiyordu. Ana bakım fabrikasının işletmesini üretimi hızlandırmak üzere ortaklık sağladık. 25 yılığına BMC'ye devrettik. Bay Kemal 'Sakarya Arifiye'deki tesisi sattılar' diyor. Yahu satılan bir şey varsa o da sensin Niye yalan söylüyorsun.

Göreve geldiğimizde savunma sanayimizin yüzde 20'si yerliydi, şimdi bu yüzde 70'e ulaştı.

 

Sakarya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1116 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.