Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Definecilerin mağarada can pazarı: 1 ölü
Cuma, 19 Nisan 2019

Definecilerin mağarada can pazarı: Son Dakika… Mağarada 35 metre derinlikte can pazarı! Bursa'nın İznik ilçesinde, kaçak define arayan bir grup kazdıkları kuyuda mahsur kaldı. Ekiplerin çalışması sonucu bulundukları yerden çıkarılan 7 kişiden biri hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili 4 kişi de gözaltına alındı

Bursa’nın İznik ilçesinde, kaçak define ararken kazdıkları kuyuda mahsur kalan kişilerden 7’si kuyudan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı, 1 kişi hastanede yaşamını yitirdi.

İlçeye bağlı Elbeyli Mahallesi Kızıltepe mevkisinde define arayan ve kazdıkları yaklaşık 30 metre derinliğindeki kuyuda mahsur kalan, 7 kişi oldukları belirtilen gruptan son kişi de çıkarıldı.

Olay yerinde çok sayıda AFAD, UMKE, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Bursa Arama Kurtarma ve Spor Derneği (BAKUT), itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri kurtarma çalışmalarını yürüttü.

GECEYARISI ACI HABER GELDİ

Bursa'nın İznik ilçesinde define kazarken mağarada jeneratörün dumanından etkilenerek mahsur kalan ve yapılan çalışmalarda sağ olarak çıkartılan 3 kişiden 1’i hayatını kaybetti.

İznik ilçesi Elbeyli Mahallesi Kızıltepe Mahallesi'nde jandarma ekipleri dün saat 20.00 sıralarında 7 kişinin mahsur kaldığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine bölgeye arama kurtarma ve jandarma ekipleri sevk edildi. Zorlu arazi şartlarında yapılan çalışmalarda jeneratörden zehirlenen ilk kişiye dün saat 23.00 sıralarında ulaşıldı. Mağaradan sağ kurtarılan Ömer Kocaekşi (35) İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kocaekşi'den yaklaşık 1 saat sonra Recep Er (58), mağaradan çıkartıldı. Er'den yaklaşık 1 buçuk saat sonra Mümin Sarıdoğan (60) sağ olarak çıkartıldı. Durumu ağır olan Sarıdoğan’ın yolda kalbi durdu. Yaklaşık 45 dakikalık müdahaleye rağmen Sarıdoğan hayatını kaybetti.

OLAYLA İLGİLİ 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İlçeye bağlı Elbeyli Mahallesi Kızıltepe mevkisinde define arayan ve kazdıkları yaklaşık 30 metre derinliğindeki kuyuda mahsur kalan, 7-8 kişi oldukları belirtilen grubu kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Olay yerinde çok sayıda AFAD, UMKE, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Bursa Arama Kurtarma ve Spor Derneği (BAKUT), itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri kurtarma çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

İple kuyuya inen ekipler, mahsur kalan kişilere ulaşmaya çalışıyor. Ekiplerin çalışması sonucu Ömer K. (35), Recep E. (58) ve Mümin S.(60) kuyudan çıkarılarak İznik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çalışmalarını yürüten ekipler, daha sonra bir kişiyi daha çıkarmayı başardı. İznik Devlet Hastanesine kaldırılan Mümin S. tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Ekiplerin, diğer mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bölgede dedektörlerle gaz ölçümü yapan ekipler, mahsur kalanların kazı yaparken kullandıkları jeneratörün egzozundan etkilendiğini tespit etti. Öte yandan kuyuya inen kişileri gözleyen ve daha sonra kaçtıkları belirlenen İ.T, T.C, H.A ve kuyudan kendi imkanlarıyla çıkan İ.H’nin gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Ulusal Haberler hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2650 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.