Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Vali Nayir Geyve'yi ziyaret etti
Cumartesi, 26 Ekim 2019

Vali Nayir Geyve'de bir dizi ziyarette bulundu.. Cuma günlerini sanayi kuruluþlarý ziyaretlerine ayýran Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu hafta Geyve Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Uður Balkuv Triko Fabrikasýný gezdi.

“Üretim Faaliyetlerine Ýliþkin Bilgiler Aldý”

Geyve Kaymakamý Ýlyas Memiþ ve Belediye Baþkaný Murat Kaya’nýn da eþlik ettiði ziyarette Fabrika Müdürü Ayhan Yurtdagül tarafýndan karþýlanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, üretim faaliyetleri ve fabrikanýn genel durumu hakkýnda bilgiler aldý.

“Ürünlerin Tamamý Ýhraç Ediliyor”

Vali Nayýr'ý aðýrlamaktan onur duyduklarýný ifade eden Müdür Yurtdagül, 1986 yýlýnda iþ adamý Uður Balkuv tarafýndan kurulan fabrikanýn 1993 yýlýnda ihracata baþladýðýný, bugün dünyaca ünlü birçok marka ile çalýþmakta olup üretiminin tamamýnýn yaklaþýk 40 ülkeye ihraç edildiðini, örgü, dikim ve finisajda en son teknolojiler ile üretim yapan ve ikisi Ýstanbul’da, biri Geyve’de olmak üzere üç yerde hizmet veren firmanýn yýllýk üretim kapasitesinin 5 milyon 500 bin adet olduðunu, 2018 yýlýnda 9 milyon 439 bin 592 euro ihracat rakamýna ulaþtýklarýný, 2019 yýlýnda þuana kadarki hacmin de 5 milyon 752 bin 120 Euro olduðunu, 15 bin m2 kapalý olmak üzere 35 bin açýk alana sahip Geyve’deki fabrikada genellikle bölge insanlarýndan oluþan 650 kiþinin, Ýstanbul’daki ile birlikte toplam bin 300 kiþinin istihdam edildiðini, çalýþanlarýnýn yüzde 70’inden fazlasýný kadýnlarýn oluþturduðunu, Ýstihdam Seferberliði kapsamýnda bu yýl içerisinde ilave istihdam saðladýklarýný, özellikle ÝÞKUR destekleri ile SGK prim teþviklerinin rekabet güçlerini artýrdýðýný ifade etti.

“Üretim Tesisini Gezdi”


Fabrikadaki dikim ve üretim alanlarýný gezerek trikolarý inceleyip bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, çalýþanlarla bir süre sohbet edip kolay gelsin dileðinde bulundu.

“Çarþamba Gününü Okullara Cuma Gününü Sanayi Kululuþlarýna Ayýrdýk”

Her hafta Çarþamba günleri bir okulu gezdiklerini, her Cuma günü de sanayi kuruluþlarýný ziyaret ettiklerini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Okul gezilerinde çocuklarýmýzýn enerjisinden faydalanarak geleceðe dair hayallerini dinleyip nasihatlerde bulunuyoruz. Onlarýn saflýðýndan, temizliðinden, masumluðundan bazý þeyler kapmaya çalýþýyoruz, öðretmenlerimize de bu önemli ve meþakkatli yolda hem destek hem de bir heyecan vermeye çalýþýyoruz.

“Ýyi ki Varsýnýz”

Ýlimizde yatýrým yapan, istihdam, katma deðer oluþturan sanayici ve iþ adamlarýmýzýn da bu tür ziyaretlere ihtiyacýnýn olduðunu düþünüyoruz. ‘Biz bir þeyler yapýyoruz, ancak kimse bizleri ziyarete gelmiyor, bizi görmüyor’ düþüncesine kapýlmamalarý için onlara destek olup, fikir alýþveriþinde bulunarak bizim de bir farkýmýzýn olduðunu göstermek istiyoruz. Firmalarýmýzý gezerken iþ adamlarýmýza, giriþimcilerimize ‘Ýyi ki varsýnýz’ derken, onlardan güzel geri dönüþümler alýyoruz, buradaki üretim heyecanýna ortak olup, yönetim çarkýmýzýn üretim çarkýna da olumlu tesirleri olduðunu düþünüyoruz.

“Sizler Zoru Baþarmayý Seviyorsunuz”


Sanayicilerimiz zoru baþaran insanlardýr, mutlaka hepsinin bir hikayesi vardýr, buraya gelene kadar çok engebeli yollardan geçmiþlerdir. Ancak zorluklara göðüs gerip engelleri aþmaya çalýþmak, sanýrým onlar için alýþkanlýk haline gelmiþtir. Sizlerin alýþtýðýnýz bu iþi yapmadýðýnýz taktirde rahat edemeyeceðinizi iyi biliyoruz. Elbette yatýrým yapmadan para kazanmanýn çok daha kolay yollarý vardýr, ancak siz bu yolu deðil, üretmeyi ve ülkenize, þehrinize hizmet etmeyi benimsemiþsiniz” dedi.

Uður Balkuv Triko firmasý gibi iþletmelerimizin üretim ve istihdam alanýndaki gayretlerini takdirle karþýladýklarýný, özellikle kadýnlarýmýzýn istihdamýna göstermiþ olduklarý hassasiyetin önemli olduðunu belirten Vali Nayir, fabrika yöneticilerini tebrik ederek baþarýlar diledi.

“Beyazýt Köprüsü ve Müzeyi Gezdi”


Fabrika gezisi sonrasý Ýkinci Beyazýt Köprüsünde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kurtuluþ Savaþýný fiilen baþlatan ilk komutan olarak tarihe geçen ve savaþ boyunca önemli görevler üstlen Ali Fuat Cebesoy’un kabrinde de dua etti. Daha sonra içerisinde Kurtuluþ Savaþýnda görev almýþ kiþilere ait fotoðraflar, Amasya, Erzurum ve Sivas kongre metinleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazýsý ile yazýlmýþ 10. Yýl Nutku fotokopileri, Kuvayý Milliye dönemine ait kronoloji ve duvarlara asýlý haritalarýn sergilendiði Ali Fuat Paþa Kuvayý Milliye Müzesini gezen Vali Nayir, müzedeki eserleri de inceledi.

Müzenin tarihi hakkýnda bilgiler veren Belediye Baþkaný Kaya, 30 Ekim 1989 tarihinde Kuvayý Milliye ve Ali Fuat Cebesoy Müzesi olarak ziyarete açýlan müzede 26 etnografik, 47 arþiv vesikasý olmak üzere toplam 73 adet eser bulunduðunu ifade etti.

 

Geyve Haberleri hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1201 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.