Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Ispanak çiftçinin elinde kaldı
Çarşamba, 06 Kasım 2019

Ispanak çiftçinin elinde kaldı.. İstanbul ve Tekirdağ'da yedikleri ıspanaktan zehirlendikleri ileri sürülenlerin sayılarının artması sonrasında Sakaryalı ıspanak üreticisi mağdur oldu.

Erenler Ziraat Odası Başkanı Fehmi Özüpek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız rahatlıkla Sakarya’nın ıspanağını yiyebilir” dedi.

Son günlerde ıspanakların arasına karışan yabancı otlar nedeniyle çok sayıda vatandaş ıspanaktan zehirlendi. Yaşanan zehirlenme olayları artması sonrasında Sakaryalı ıspanak üreticisi mağdur oldu. Erenler Ziraat Odası Başkanı Fehmi Özüpek ise yaptığı açıklamada Sakarya’daki ıspanaklara hiçbir ilacın atılmadığı ve vatandaşların rahatlıkla yiyebilecekleri belirtti.

"Gayet doğalız"

Erenler Ziraat Odası Başkanı Fehmi Özüpek yaptığı açıklamada, “Ispanakla ilgili çıkan haberler Sakarya’daki çiftçilerimizi etkiledi. Üreticilerimizi etkilemektedir. Sakarya’da ıspanakla ilgili zehirlenmeye rastlanılmamıştır. Sakarya İstanbul’un ayriyeten büyük tedarikçisidir ıspanak konusunda. Herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Tarım İl Müdürlüğünün kontrolünde zaten bu yiyecekler. Ara ara mühendislerimiz geliyor numuneler alınıyor. Güzel avrat otuyla ilgili Sakarya’mızda böyle bir ot yok rastlanmamıştır. Böyle bir durum Sakaryalı çiftçilerimizi de etkiledi. Sakaryalı çiftçimiz ıspanağı ilaçlamıyor. Gayet doğalız. Rahatlıkla Sakarya’nın ıspanağını yiyebilir. Yetkililer dahil hiçbir sıkıntının olmadığını söylüyorlar zaten. Hem çiftçi mağdur hem de tüketici esnaf mağdur oldu bu yüzden. Vatandaşlarımız bunu rahatlıkla yiyebilir, kimse paniğe kapılmasın. Demir vitamini bol ama zehirli değildir” dedi.

"Mağduruz"

Üreticilerin mağdur olduğunu belirten ıspanak üreticisi Şahin Karalı, “Biz çiftçiler olarak malımızda ilaçlama yapmıyoruz. Sakaryalı çiftçi ilaç kullanmaz çünkü iklim olarak soğuk bir bölge. Diğer sıcak bölgeler gibi değil. İstanbul’da yaşanan olay sonrası bizi bitirdi. Çalışanlarımız var onlara para vermek lazım. Biz kazanmadan parayı nasıl vereceğiz çalışanlarımıza. Mağduruz. Rahatlıkla tüketebilirsiniz. Çalışanlarımız bıçak bile kullanmıyor ıspanağın tadı gitmesin diye” şeklinde konuştu. (Medyabar.com)

 

Sakarya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1112 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.