Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Sakaryalı hangi sebepten ölüyor?
Cuma, 29 Kasım 2019

Sakaryalı hangi sebepten ölüyor? işte rakamlarla ölüme neden olan hastalıklar ve nedenleri
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre ilimizde 2018 yılında 2 bin 409 kişi dolaşım sistemi hastalıklarından hayatını kaybetti. Ölüm sebeplerinde en az ölüm ise gripte meydana geldi. Gripten 2018 yılında 3 kişi öldü.

Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılında Sakarya'da ölüm sebeplerini açıkladı.İlimizde bu yıl toplamda 5 bin 669 kişi hayatını kaybetti.

Açıklanan verilere göre Sakarya'da ölüm nedenleri incelendiğinde dolaşım sistemi hastalıkları ölüm sebeplerinin başını çekti. Buna göre dolaşım sistemi hastalıklarından 2 bin 409 kişi hayatını kaybetti.

Dolaşım sistemi hastalıklarını iyi huylu ve kötü huylu tümörler takip etti.Bin 133 kişi iyi ve kötü huylu tümörlerden hayatını keybederken,bin 106 kişi kötü huylu tümörlerden hayata gözlerini yumdu.

Kalp damarlarının tıkanmasından dolayı 763 kişi hayatını kaybederken, kalp krizinden ise 582 kişi yaşama veda etti. Diğer kalp rahatsızlıklarından ise 627 kişi öldü.

TÜİK tarafından açıklanan verilerde en çok ölüm sebeplerinden biri de beyin hastalıklarından gerçekleşti. Buna göre 705 kişi beyin damarlarının tıkanmasından dolayı hayatını kaybederken, solunum sistemi hastalıklarından da 593 kişi solunum hayata gözlerini yumdu.

Kanser hastalıklarının arttığı günümüzde 358 kişi Gırtlak ve soluk borusu, bronş, akciğerin kötü huylu tümöründen yaşam savaşına yenildi.

Çağımızın hastalıkları olarak da adlandırılan sinir sistemi ve duyu organları hastalıklarından 328 kişi, şeker hastalığından 227 kişi, hipertansif hastalıklarından 214 kişi öldü.

Bilinç kaybı olarak adlandırılan alzheimer hastalığından ilimizde 234 kişi hayatını kaybederken, en az ölüm ise gripten gerçekleşti.3 kişi gripten hayatını keybederken, derinin kötü huylu tümöründen 4 kişi, gebelik, doğurma ve lohusalık halinin komplikasyonlarından 5 kişi öldü.

Verilere göre 2018 yılında ayrıca meydana gelen trafik kazalarında 99 kişi hayatını keybederken, 10 kişi de cinayetten öldü. (Medyabar.com)

 

Sakarya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2027 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.