Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Sakaryalı milletvekillerin karnesi
Perşembe, 12 Aralık 2019

Sakaryalı milletvekillerin karnesi.. Bir yılda Sakarya vekilleri TBMM'de ne yaptı? 24 Haziran 2018 tarihinde Türkiye Milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti. İlimizde AK Parti 4 milletvekili, CHP-MHP ve İyi Parti ise birer vekil çıkararak meclise gönderdi.

Sakarya'ya hizmet edecek, Sakarya'nın sorunlarını Ankaraya taşıyacak olan 7 milletvekil 2019 yılında sınıfta kaldı.

Sakarya sağlık, eğitim, deprem, ulaşım gibi sorunlarla boğuşurken, milletin vekilleri bu konuları meclise dahi taşımadı.

2020 yılına girmemize günler kala milletvekillerinin 2018-2019 yılları arasında Sakarya'nın sorunlarını meclise taşımadıkları görüldü.

Ali İhsan Yavuz

Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve belki de Sakarya'nın sorunlarını Ankara'da en iyi şekilde dile getirecek isim olan Ali İhsan Yavuz, bir yıl içerisinde mecliste bir kere konuşma yaptı. Mecliste Sakarya'nın hiçbir sorununu dile getirmedi. Yavuz neredeyse tüm enerjisini İstanbul ve Partisi için harcadı.

Çiğdem Erdoğan Atabek

Sakarya'nın tek kadın milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek sık sık Sakarya'ya gelip programlara katılsa da meclis kürsüsünde 7 kez konuşma yaptı. Atabek konuşmasında hükümetin genel politikası ve güncel konularda görüş bildirdi.. 

Recep Uncuoğlu

İlimizde 3 dönemdir Ak Parti'den milletvekili olarak Sakarya'yı Ankara'da temsil eden isimlerden biri olan Recep Uncuoğlu belki de Sakarya'nın sorunlarına en hakim isim. Ancak Uncuoğlu ne mecliste yaptığı çalışmalarda ne de 3 defa çıktığı kürsüde Sakarya'nın S'sini bile ağzına almadı.

Kenan Sofuoğlu

Türkiye'ye kazandırdığı büyük başarılarla adını altın harflarle tarihe yazdıran Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, mecliste bir yıl içerisinde sadece 2 kere konuşma yaptı. Konuşmalarından birinde yemin eden Sofuoğlu diğerinde ise motosiklet severlerin sorununu gündeme taşıdı. Kenan Sofuoğlu yaptığı konuşmada Sakarya'ya değinmedi. Sofuoğlu'ndan Sakaryalı hizmet beklerken, kendisi sadece sosyal medyada aktif olmayı tercih etti. Sofuoğlu ayrıca meclise yine Sakarya ile ilgisi olmayan bir önerge verdi.

Engin Özkoç

TBMM'de muhalefetin önemli isimlerinden Engin Özkoç'ta uzun yıllardır Sakarya'da vekillik yapan bir isim. Özkoç; CHP'nin Grup Başkanvekilliği'ni de yaparken, Sakarya'nın sorunlarını azda olsa mecliste dile getirdi. Özkoç, depreme dayanıksız binalar ve okullar sorununu son dönemlerde de dile getirirken, Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili konuşmalar yaptı. Geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinde Sakarya'yı mecliste dile getirdi. Özkoç ayrıca Sakarya için 64 tane soru önergesi verdi. Tank Palet Fabrikası için de araştırma önergesinde yer aldı.

Muhammet Levent Bülbül

Cumhur ittifakı'nın Sakarya'da ki ortağı M. Levet Bülbül, Sakarya'da uzun yıllar MHP İl Başkanlığı görevini yürütüp daha sonra 24 Haziran seçimlerinde meclise girmeye hak kazandı. Mecliste ülke gündemi ile ilgili yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Bülbül Sakarya'ya gerektiği özeni göstermedi. Bülbül meclistte Sakarya ile ilgili 2 kere konuşma gerçekleştirmekle yetindi.

Ümit Dikbayır

İyi Partili milletvekili Ümit Dikbayır sık sık Sakarya'ya gelen ve halkla iç içe olan bir vekil. Ama ne var ki Sakarya'nın sorunları çözümünde o da sınıfta kaldı. Dikbayır, meclise Sakarya için 4 tane soru önergesi verirken, mecliste 2 kere Tank Palet Fabrikası için konuştu.

Not: Haberde bahse konu veriler TBMM'nin resmi sitesinden alınmıştır...

(Medyabar.com)

 

Sakarya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1444 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.