Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Kamyoncular ses yükseltti
Pazartesi, 30 Aralık 2019

Kamyoncular zor durumda.. Kamyoncular ses yükseltti: "Bir saattir sizi dinliyoruz".. S.S.27 No'lu Pamukova Kamyoncular Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi kamyoncuları tarafından düzenlenen toplantıda gergin dakikalar yaşandı. Yapılan konuşmalara kamyoncular zaman zaman tepki gösterdi.

Doğu Marmara Kamyoncu Kooperatifi Üst Birliği 1 Ocak 2020’de yürürlüğe girecek olan karayolları taşıma kanunu ile ilgili düzenlenmiş olan toplantısı Sakarya’da düzenlendi. Doğu Marmara Kamyoncu Kooperatifi Üst Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dayıoğlu başkanlığında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO)’da düzenlenen toplantıya MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, MHP İl Başkanı Ziya Akar, SESOB Başkanı Hasan Alişan ve ülkenin birçok ilinden kamyoncu katıldı.

Toplantı öncesi Pamukovalı kamyoncular tarafından TIR ve kamyonlara, "Reis biz çıkmaza girdik. Yük Değil Dert Taşıyoruz" pankartları asılırken, toplantıda zaman zaman tansiyon yükseldi.

Toplantıda yapılan konuşmalara kooperatif başkanları tepki gösterdi.

Başkanlardan biri konuşma yaparken, "Bir saattir sizi dinliyoruz" diyerek tepki gösterildi, S.S 27 Nolu Pamukova Kamyoncular Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şaban Özzaim, "Konuları Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz diye geldik. 850 bin tane taksici gelipte ÖTV'siz araba alıyorsa 850 bin tane kamyoncu var burada hiçbiri hakkını alamadı. Burada oturan heyet cumhurbaşkanımıza ulaşacak" dedi.

Haklı talepleriniz yerini bulur

MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül yaptığı açıklamada,“Bu meselelerle alakalı yoğrulmuş bir hayatımız var. Bu sıkıntıları dinleyip de bunlarla alakalı hassasiyetleri anlamamak elde değil. Biz bunları not ettik. Arkadaşlarımız zaman zaman bu meseleleri kooperatif başkanlarımızla müzakere ediyoruz. Ben MHP milletvekiliyim. Fark etmez ben bu konuyu ilk fırsatta Türkiye Büyük Millet Meclisinde sizin sıkıntılarınızı dile getireceğim. Bakanlık nezdinde yapılacak çalışmalar olsun, gerekse cumhurbaşkanına bu konu iletilmesi konusunda imkanlarımız dahilinde bu meselede sizlerle olmak istediğimi ifade ediyorum. İnşallah bu haklı talepleriniz yerini bulur. Türkiye’de kanunlarımız çok güzel, düzenlemelerimiz çok iyi. Fakat sosyal manada karşılığı olduğu taktirde, uygulandığı taktirde bunlar hüküm ifade eder. Bunlar doğrularda devletimizin bu sorunların, bu problemlerin bilincinde olmadığını bilmek yanlış olur. Mutlaka devlet farkındadır ama bu seslerin doğru bir sesle, doğru bir üslupla, doğru kanallar tercih edilerek ifade edilmesinde de yarar var” dedi.

Asla isyankar değildir


Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (SESOB) Hasan Alişan ise yaptığı açıklamada, “Ortada bir sorun var. Bu ulaştırma sektörü kendisini muhatap olarak cumhurbaşkanını görüyor. Demek ki halk ile cumhurbaşkanı arasındaki köprülerinin koptuğunun işaretidir bu. Gelişmiş bir Türkiye var, yeni bir Türkiye inşa ediliyor asla itirazımız yok. Ancak eğer burada Türkiye Cumhuriyeti devleti tartışılıyor ise bir sorun var demektir. Bu soruna yetkililerin çözüm bulması lazım. Buradaki arkadaşlarımız kanunlara karşı değildir devlete isyan etmiyor. Benim kanunlara uyabilmem için alanlarım yok, tesislerim yok. Benim yolda yürüyen arabamın e-hacizden dolayı arabamın bağlanması doğru değildir diyor. Asla ve asla isyankar değildir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kamyoncuların sıkıntıları dinleyerek not alan divan, sıkıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceği belirtildi. (PamukovaHalk.com)

 

Sakarya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1396 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.