Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. E...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve s...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKE...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTL...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken H...
Yorumu Oku

 
Akademisyenin Geyve hatýrasý
Cumartesi, 04 Ocak 2020

Geyve MYO'da görev yapmýþ akademisyenin Geyve hatýrasý.. Geyve MYO'da görev yapmýþ akademisyen Prof.Dr.Ali Seyyar yeni makalesinde Geyve'de baþladýðý akademik kariyerine ait hatýralarýný ele aldý.

Ýþte Prof.Dr. Ali Seyyar'ýn makalesinde Geyve ile ilgili bölümü..
*******
Dönemin Rektörü, ilettiðim bu tavsiye mektubumu yine de hiç dikkate almadý ve bana yine randevu vermedi. Aylarca iþsiz kaldým. Bu arada Sakarya’da bir yabancý dil merkezine müracaat ettim. Þu kaderin takdirine bakýnýz ki dil merkezinden yetkili bir yönetici bana aynen þunu söyledi: “Hocam; bizim yabancý dil öðretmenine ihtiyacýmýz yok. Ama kaç günden beri Sakarya Üniversitesine baðlý Geyve Meslek Yüksek Okulu (MYO) müdürü yeni açmýþ olduklarý Ýthalat ve Ýhracat Bölümüne bizden acilen akademisyen unvanlý bir Ýngilizce okutmaný istemektedir. Biz de böyle bir eleman olmadýðý için kendilerine yardýmcý olamadýk. Neden siz Geyve’ye müracaat etmiyorsunuz?”

Ben de yöneticiye zaten Sakarya Üniversitesine ama kendi bölümüme müracaat ettiðimi ama henüz þahsýma randevu verilmediðimi söyledim. Bunun üzerine yabancý dil merkezi yöneticisi Geyve MYO müdürünü aradý ve bana hemen ertesi gün için randevu ayarladý. Ýlk görüþmemizle birlikte haftalardan beri aradýklarý Ýngilizce okutmanýný nihayet bulmuþlardý. Bu haber derhal rektöre ulaþtýrýldý, hiç ummadýðým bir þekilde ertesi gün rektörle tanýþma fýrsatý buldum ve ilk etapta Ýngilizce okutmaný ve gelecek eðitim döneminde de kendi bölümümde öðretim üyesi olacaktým. Kýsacasý Almanya’da lisans ve yüksek lisans seviyesinde iþletme ve iktisat okumanýn, Ýstanbul Üniversitesinde sosyal siyaset alanýnda doktora yapmýþ olmanýn ötesinde iki yabancý dil bilmenin ve üniversitenin baþka bölümlerinin ihtiyacýna da cevap verebilmenin artýlarýný bende görmüþ olan rektör, Sakarya Üniversitesinde öðretim elemaný olmamý memnuniyetle kabul etti.
******
(makalenin tamamýný okumak için TIKLAYINIZ)

 

Geyve Haberleri hakkýndaki diðer yazýlar
Gsterim: 1799 | E-posta

lk Yorumu Siz Yazn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Ltfen Yorumlarnz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiisel Szl Kelimeler Silinecektir.
Adnz:
Balk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Gvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazlan Yorumlar Hakknda E-Posta Araclyla Bilgilendirilmek stiyorum

Yazdr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.