Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
SAÜ Kampanya Başlattı
Salı, 23 Aralık 2008

Sakarya Üniversitesi akademisyenleri tarafından Ermenilerden özür dilenmesi kampanyasına karşı bir kampanya başlatıldı.

Ermeniler'den özür dilenmesine yönelik başlatılan kampanyaya Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim üyelerince karşıt bir kampanya başlatıldı. SAÜ'lü akademisyenler tarafından başlatılan karşıt kampanyada www.reddediyoruz.com isimli web sitesi oluşturuldu. "Özür dilemeyi reddediyorum' kampanyası imzaya açıldı.

Sitede şu açıklama yer alıyor: "Birkaç akademisyen ve gazetecinin ön ayak olmasıyla, 1915 olayları için 'Ermenilerden özür dilenmesi' yolunda bir kampanya başlatıldığını ve buna eş zamanlı olarak Ermenistan'da bulunan 300 Ermeni aydınının Sayın Cumhurbaşkanı'na gönderdikleri ağır ithamlar taşıyan 'Soykırımı Tanı' çağrısını endişeyle izlemekteyiz. Böyle bir kampanyanın haksız, yanlış ve ulusal çıkarlarımız açısından sakıncalı olacağına inanıyoruz.

1915 yılında Osmanlı Devleti'nde meydana gelen bir dizi olay kapsamında, Türkiye'ye yöneltilen 'Ermeni Soykırımı' iddiaları ve Türkiye'nin bunu tanıması ve özür dilemesi talepleri, Türkiye'ye yönelik baskı ve sindirme siyasetinin sürdürülmesi çabalarından başka bir anlama gelmemektedir. Bu olaylardan dolayı özür dilemek demek, bütün Türk tarihini yok saymak, inkar etmek demektir. Bütün bu suçlamaları reddediyoruz."

SAÜ öğretim üyeleri bütün duyarlı tüm vatandaşları 'Özür dilemeyi reddediyorum' açıklamasına imza atmaya çağırdı.


Sakarya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2978 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 24-12-2008 08:28
Aşağılık kompleksi
Bizler içimizdeki bu kompleksten ne zaman kurtulacağız. Hala tarihimizden utanmakla ve reddetmekle bir yere varcağımızı zannediyoruz. Atalarımız nerede hata yaptı, avrupalı hela bilmezken, pisliğini camdan poşetle atarken hela öğrettiği için mi...vaftiz suyundan başka banyo bilmeyene banyo öğrettiği için mi...içinde şeytan var diye insanları ateşe atanlara insanlık öğrettiği için mi...kardinal şapkası yerine osmanlı sarığını isteyenler osmanlı askerinin yakışıklılığımı istemişler yoksa osmanlının adaletinimi... Bizmi katliam yaptık yoksa cezayirde fransızmı, amerikada ingilizmi,afrikada hollandamı,bunları açıkça haykıralım. Tamam yanlış yönetim,tembellik,eğitimsizlik ve yoklukla çok şey kaybettik ama ne olursunuz onurumuzu kaybetmeyelim.Bizler bu günlere onurumuzla geldik,avrupalıya yalakalık yapacağız diye onurumuzu kaybetmiyelim.Aç ölelim ama erkeklikten, onurumuzdan ve büyük millet olmamızdan taviz vermiyelim.
Yazar vatandaş (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.